Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
абе еве Интер можеби нема да го направи тоа(да го замени Камби за Де Роси како ти што велиш) што би одбрале другите тимови:Реал,Барса,Челзи,Ман.Утд.,Ливерпул,Арсенал ??????

сигурно би го зеле Камби бидејќи е во топ 5 деструктивци во светот(како што кажа Syn)
кажи ми искрено и биди пореален би го ставил ли Камби во топ 5 еве не го мешај Де Роси еве пример не го ставам јас Де Роси во
топ 5
Ок, јас му реплицирав на Крки во врска со неговото мислење ,, Камби да се продаде, да се земе Роси'' и мислам дека е крајно несериозно и глупо. За другите клубови не ме интересира, не сум скаут, кажав погоре за што стриктно реплицирав.

Јас сум реален и во моментов крајно сериозен, Камби го ставам во топ 5 деструктивци. Есиен, Мело, Маскерано, Камбијасо, Гатузо од прилика...

@ Грејт, цената на трансфер берзата е меродавен фактор за еден играч, значи не онаа цена која ја нудат тимовите или ја набиваат екипите .
Така е, ама цената не може да одреди кој е подобар или кој подобро ќе се снајде, то ти е сплет на околности :)

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Уште трае трансфер периодоВ.:wink:
Реално гледано ... Интер моментално е најмоќен клуб во Италија.
Ги земаа Милито (пола голови до пенал ги даде) и Мота кој што до некња никој не го знаеше ( добро во Барса сте го гледале како грее клупа) и сеа изигра една полусезона и се возбудувате:vozbud:
Добар потег ќе биде ако му ја качат платата на Мајкон зш стварно вреди човекот.
А со вие играчи Интер никогаш нема да стаса еве да не претерам полуфинале во Лига на Шампиони ...:toe:

Јуве...светла точка е трансферот на Диего.
Канаваро - пропаст. :)

Mилан - до сега ...срање трансфер политика, за до крајот ќе видиме. :)

Сериа А го изгуби сјајот ...:smir:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Зашто ондак процената на трансфер берзата за едниот беше 31 милион евра, за другиот ( помладиот ) 30, м ?
И веќе кога ги спомна останатите сегменти од играта, имаш информација за истите кој е подобар ? Извор да дадеше ?

Убаво си кажа Крки, тука тебе те чекав, да ми ја спомнеш цената иако не ја спомна, се знае порценките за трансфер цените како идат и кој ги прави ( истите не зависат од клубовите ) . А моментално, со оглед на перфектната сезона на Де Роси во Рома, цената само му стагнира, ништо повеќе . Камби веќе има 28 години, и за играч на таква позиција тешко дека цената ке му рипа во иднина драстично .

За тоа дека Мурињо би го мењал одма Камби за Де Роси е смешно, прво, Камбијасо заедно со Ибра и Маикон се оние '' миленичиња '' на Мур и на истите им е ставен префиксот '' недопирливи " . Самиот Мурињо се има изјането за Камбијасо кога Сити се интересираа за него, и во неколку наврати го потенцираше значењето на Камби за својата екипа со оглед на фактот што дел од сезоната играше и како централен дефанцивец .

За првата малоумна споредба со Бурдисо не ни мислев да ти реплицирам али ај, споредувам ли јас играч кој седи на клупа со играч кој игра цела сезона, м ?

@ Грејт, цената на трансфер берзата е меродавен фактор за еден играч, значи не онаа цена која ја нудат тимовите или ја набиваат екипите .

Кажи ми кој дестркуктивец во светот е порценет на 31 милион евра, покрај Есиен, м ? Де Роси ти реков, беше 1 милион евра поефтин иако е 3 години помлад .

Убаво си кажа Крки, али не беше свесен дека Камби беше проценет како поскап играч од Де Роси .
Моментално, со сезоната која ја изигра Де Роси со Рома и онаа на Камби со Интер, и со оглед на годините на Камби, пак, Камби котира многу високо со својата цена т.е., во топ 5 dmc у Свет, факат
.
извор сакаш???? па нели ти е доста со тоа што бил избран за најдобар играч во сезоната значи имал најдобра статистика од сите фудбалери во калчото, а ти дај ми извор за тие 30мил и 31мил од каде ти се???

та кажав јас еве пример ако Мурињо не го менува со Де Роси што ќе кажат останатите екипи? кој би зеле? Де Роси или Камбијасо?

еве не мора Бурдисо земи го кој сакаш дефанзивец на Интер не е проблем

дај бе да ја видам таа информација само со тоа се бранеш цело време, па покажи нешто ти кажав јас целата дискусија почна кога јас ти кажав дека Камби не е во топ 5(целосно земено) никој не го спомна Де Роси има други момци подобри од него Есиен,Маскерано,Туре,Гатузо,Мело па и Карик еве ова ти е без да го спомнам Де Роси

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
1. извор сакаш???? па нели ти е доста со тоа што бил избран за најдобар играч во сезоната значи имал најдобра статистика од сите фудбалери во калчото, а ти дај ми извор за тие 30мил и 31мил од каде ти се???

2. та кажав јас еве пример ако Мурињо не го менува со Де Роси што ќе кажат останатите екипи? кој би зеле? Де Роси или Камбијасо?

еве не мора Бурдисо земи го кој сакаш дефанзивец на Интер не е проблем

дај бе да ја видам таа информација само со тоа се бранеш цело време, па покажи нешто ти кажав јас целата дискусија почна кога јас ти кажав дека Камби не е во топ 5(целосно земено) никој не го спомна Де Роси има други момци подобри од него Есиен,Маскерано,Туре,Гатузо,Мело па и Карик еве ова ти е без да го спомнам Де Роси
Puponce ја ус*а работава, извини на израз, али ај, идеме :

1. :pos2: Најдобар играч за минатата година во Серија А е избран Дел Пиеро, прашај си ги јувентидиве и ке ти го потврдат тој ФАКТ ! FAIL

2. Нормално дека би го одбрале Де Роси, ке ти кажам и зашто . Прво, Мурињо никогаш, значи НИКОГАШ не ги продавал своите најдобри играчи, така беше и во Порто и во Челзи, за истите реков и погоре, ке каже, тој, тој и тој се недопирливи, остали клубови слободни сте, а таков играч моментално во Интер му е Камби и Интер во 100 наврати потенцирале дека НЕ Е ЗА ПРОДАВАЊЕ . Второ, зашто би се дрзнале останатите клубови по Де Роси а не по Камби, нормално, Рома игра во УЕФА Купот, срамота е еден таков талент да игра во такво натпреварување, секогаш големите клубови го искорисутваат дебаклот на тимовите ко Рома, и им ги собираат најдобрите . :smir:

3. Темата на муабет не е Мексес, и самиот милам дека знаеш .

4 . Туре ? Мело ? Крки самиот многу убаво објасни, цената на трансфер берзата е најмеродавен факот за еден играч ( значи не цена набиена во клаузули, не цена набиена од тимови, не цена набиена во понуди ) . Камбијасо моментално е поскап и од Мело и од Туре, а Карик не го ни сметам за деструктивец, го ставам во иста група на играчи ко Чави или Фабрегас . Не дела го споредувам со истите, али изгледај еден меч на Јунајтед, и после нека ти текне на оние типични деструктивци во тимовите, дури ни Де Роси неможеме да го наречеме класичен dmc со оглед на тоа дека често се вклучува во нападите .

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Уште трае трансфер периодоВ.:wink:
Реално гледано ... Интер моментално е најмоќен клуб во Италија.
Ги земаа Милито (пола голови до пенал ги даде) и Мота кој што до некња никој не го знаеше ( добро во Барса сте го гледале како грее клупа) и сеа изигра една полусезона и се возбудувате:vozbud:
Добар потег ќе биде ако му ја качат платата на Мајкон зш стварно вреди човекот.
А со вие играчи Интер никогаш нема да стаса еве да не претерам полуфинале во Лига на Шампиони ...:toe:

Јуве...светла точка е трансферот на Диего.
Канаваро - пропаст. :)

Mилан - до сега ...срање трансфер политика, за до крајот ќе видиме. :)

Сериа А го изгуби сјајот ...:smir:
Секако дека никој не се возбудува претерано со тие играчи. За твоја информација пред да го напишеш постот подобро провери, Милито даде 24 гола, 7 од пенал што е далеку од половина, а Мота ние не го купивме од Барса туку од Џеноа, таму се покажа лани добар и ваљда затоа е донесен.
Се на се, Интер за во Италија треба само да го задржи истиот состав, зошто во останатите тимови не гледам сериозен конкурент, како 4 години уназад...

п.с. Пупоне бе, смирисе, твоите постови се исполенти со нервоза, а истите шаренеат како Нова година да пристига...

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Не знам шо се расправате,со некој од форумов колку и да водиш муабет пак они се секад у право.:toe:

До крајот на трансфер пазарот има уше 2 месеца скоро,така да ќе видиме шо ќе се случува.сега за сега само Јуве земаа поквалитено засилување т.е. диего.Милан се заебаа гадно за кака,подобро на Сити да го дадеа во јанураи ќе лапнеа повеќе пари.
На интер искрено не му требаа Милито и мота,имаат они подобри од нив.:smir:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
1. Не знам шо се расправате,со некој од форумов колку и да водиш муабет пак они се секад у право.:toe:

2. На интер искрено не му требаа Милито и мота,имаат они подобри од нив
:smir:
1.А извини која е целта на форумов, без расправии и дискусии во кои членовите имаат различни ставови и мислиења форумов би бил тиња, т.е. не, секој форум би бил тиња . Ако имаш нешто да кажеш во врска со дискусијата повели, ваквите мислења од типот, што се расправате на ФОРУМ се смешни .

2. Е да, Интер требаше да купат подобри играчи од Ибра, Маикон и Камбијасо . Се знае дека веќе ги имаат шампионските состојки за Скудетото, факт е дека Се што моментално се носи е за да се создаде што е можно поизбалансиран состав, со јака клупа . И самиот како фан на Јуве знаеш дека играчите од клупата при повредени првотимци имаат голема улога, а за нареднава сезона Интер ке биде убедливо најдобар на клупата за резерви . Се си има свое Јас зашто е донесено во екипата, неможеш да кажеш дека овој или оној не им требале . На крај краева Мурињо во еден наврат изјави дека клучниот успех на било кој тим не се само оние стандардни првотимци, огромен удел имаат и оние од клупата за резерви, затоа и се донесе Мота кој ке има алтенатива во Мунтари, затоа се носи и Милито кој уз Балотели ке бидат користени во систем на ротација, затоа и се настојува за Арнаутович, кој покрај претходно наведениве ке овозможат одмор и за Ибра на одредени мечеви, затоа и се настојува за Карваљо, поради проблемите на Интер со повредите од одбраната и слично . . . тоа е тоа :) .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Секако дека никој не се возбудува претерано со тие играчи. За твоја информација пред да го напишеш постот подобро провери, Милито даде 24 гола, 7 од пенал што е далеку од половина, а Мота ние не го купивме од Барса туку од Џеноа, таму се покажа лани добар и ваљда затоа е донесен.
Се на се, Интер за во Италија треба само да го задржи истиот состав, зошто во останатите тимови не гледам сериозен конкурент, како 4 години уназад...

п.с. Пупоне бе, смирисе, твоите постови се исполенти со нервоза, а истите шаренеат како Нова година да пристига...
хахаха не се нервирам ама ти кога веќе нема што да кажеш тоа си е у ред:smir:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
хахаха не се нервирам ама ти кога веќе нема што да кажеш тоа си е у ред:smir:
Прво и основно јас не ти реплицирав тебе, а тоа што имав да го кажам ти го кажав и толку. Иако немам намера да навлегувам во подлабока дискусија со тебе, ако имаш нешто да постираш во врска со фудбал повели.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
извор сакаш???? па нели ти е доста со тоа што бил избран за најдобар играч во сезоната значи имал најдобра статистика од сите фудбалери во калчото, а ти дај ми извор за тие 30мил и 31мил од каде ти се???

Статистиките немора ништо да значат.Статистички гледано 80% од статистиките се точни.:)

Дагостино од Удинезе за минатата сезона има одлични статистички бројки,пасови,долги пасови пресечени топки и сл.На сите котираше високо на доста од нив и на прво место.Епа тоа треба да значи дека е еден од најдобрите ,т.е во топ три CM во Италија?

Запазете,статистички гледано Џовинко е најдобриот асистент не само во Италија,туку во цела Европа.Себа е пред Чави,Иниеста...

Дали тоа го прави Себа дека е подобар од Иниеста?Нормално дека нема везе!

Што се однесува до Камбјасо и Де Роси,мене лично повеќе ми се свиѓа вториов,тоа е мое лично мислење.Мислам дека за нијанса е подобар зашто у офанзива мислам дека подобро се снаоѓа од Камбјасо,има подобар шут,центаршут и сл.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Puponce ја ус*а работава, извини на израз, али ај, идеме :

1. :pos2: Најдобар играч за минатата година во Серија А е избран Дел Пиеро, прашај си ги јувентидиве и ке ти го потврдат тој ФАКТ ! FAIL

2. Нормално дека би го одбрале Де Роси, ке ти кажам и зашто . Прво, Мурињо никогаш, значи НИКОГАШ не ги продавал своите најдобри играчи, така беше и во Порто и во Челзи, за истите реков и погоре, ке каже, тој, тој и тој се недопирливи, остали клубови слободни сте, а таков играч моментално во Интер му е Камби и Интер во 100 наврати потенцирале дека НЕ Е ЗА ПРОДАВАЊЕ . Второ, зашто би се дрзнале останатите клубови по Де Роси а не по Камби, нормално, Рома игра во УЕФА Купот, срамота е еден таков талент да игра во такво натпреварување, секогаш големите клубови го искорисутваат дебаклот на тимовите ко Рома, и им ги собираат најдобрите . :smir:

3. Темата на муабет не е Мексес, и самиот милам дека знаеш .

4 . Туре ? Мело ? Крки самиот многу убаво објасни, цената на трансфер берзата е најмеродавен факот за еден играч ( значи не цена набиена во клаузули, не цена набиена од тимови, не цена набиена во понуди ) . Камбијасо моментално е поскап и од Мело и од Туре, а Карик не го ни сметам за деструктивец, го ставам во иста група на играчи ко Чави или Фабрегас . Не дела го споредувам со истите, али изгледај еден меч на Јунајтед, и после нека ти текне на оние типични деструктивци во тимовите, дури ни Де Роси неможеме да го наречеме класичен dmc со оглед на тоа дека често се вклучува во нападите .
1. ти ја спомна 2007год кога ги споредуваше Камби и Де Роси е таа година беше Де Роси:toe:

2. абе за која година и да зборуваш факт е дека Де Роси повеќе би го барале отколку Камбијасо, а не бидејќи оваа година Рома играат во УЕФА Купот

3. тема на муабет не беше ни Де Роси ти го уфрлли за да го одбраниш твојот Камби, знаеш добро јас не го спомнав Де Роси на почетокот ниту пак го споредував со него(ти го направи тоа) јас само кажав дека Камби не во топ 5, ти слушна некаде Де Роси???

4.па да затоа сите тимови се полетаа по Мело и дај покажи ми веќе еднаш каде ги гледаш цените на трансфер берзата дај линк да видам 100 пати те прашав да видам кој каде котира
а Де Роси си е класичен dmc ама тоа што е способен да игра поофанзивно и истовремено да покрива и во дефанзива тоа плус за него ако забележа за Италија тој беше најповлечен во однос на Пирло и Гатузо, а сепак највеќе од акциите тој ги креираше успеваше да дојде до шанса за гол и повторносе враќаше во дефанзива, тоа го прави и во Рома

Прво и основно јас не ти реплицирав тебе, а тоа што имав да го кажам ти го кажав и толку. Иако немам намера да навлегувам во подлабока дискусија со тебе, ако имаш нешто да постираш во врска со фудбал повели.
ок си е и јас не би сакал да навлегувам во дискусија со тебе, само ти се приклучи во дискусијата, значи ние дискутиравме ти влета:toe::smir:

Статистиките немора ништо да значат.Статистички гледано 80% од статистиките се точни.:)

Дагостино од Удинезе за минатата сезона има одлични статистички бројки,пасови,долги пасови пресечени топки и сл.На сите котираше високо на доста од нив и на прво место.Епа тоа треба да значи дека е еден од најдобрите ,т.е во топ три CM во Италија?

Запазете,статистички гледано Џовинко е најдобриот асистент не само во Италија,туку во цела Европа.Себа е пред Чави,Иниеста...

Дали тоа го прави Себа дека е подобар од Иниеста?Нормално дека нема везе!

Што се однесува до Камбјасо и Де Роси,мене лично повеќе ми се свиѓа вториов,тоа е мое лично мислење.Мислам дека за нијанса е подобар зашто у офанзива мислам дека подобро се снаоѓа од Камбјасо,има подобар шут,центаршут и сл.
кажи му го тоа на syn тој кажа: Камби имал еден гол и една асистенција повеќе од Де Роси и крај:toe:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
ок си е и јас не би сакал да навлегувам во дискусија со тебе, само ти се приклучи во дискусијата, значи ние дискутиравме ти влета:toe::smir:
Форум - дискусии во мрежа, уклучиго веќе еднаш мозокот и почни да размислуваш.
Јас му реплицирав на Крки, потоа ти ме праша дали Камби би го ставил во топ 5 најдобри деструктивци во светот, господе :icon_neut

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Форум - дискусии во мрежа, уклучиго веќе еднаш мозокот и почни да размислуваш.
Јас му реплицирав на Крки, потоа ти ме праша дали Камби би го ставил во топ 5 најдобри деструктивци во светот, господе :icon_neut
епа има нешто лошо во тоа што јас ти реплицирав на тебе :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom