Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
440
zemal stanben kredi ( jas imam 2 hehe) i spie kako bebe, pospi 2 do 3 saati pa stani poplaci si :pos:
Се навикнуваш после 3тата рата, кај и да е ќе мора и втор ќе мора да земам така да најверојатно на тој после 6тата рата ќе се навикнам. :pos:

Член од
16 јули 2021
Мислења
319
Поени од реакции
665
Cela makedonija e otidena u kurac so cenite na stanovite da ne se lazeme. Koronata eba majkata i izmesti se poso i obicnite smrtnici dojdovme do nekoj denar pa sea glumime mangupi i biznismeni

Me zdobole kurot od kaj sme, ali da prais filmovi deka nema razlika od skopje do veles i ponatamu treba da si blagoretardiran. Porazitelen e faktot deka toj so ne e roden tuka e primoran da ide u skopje za bilo so, poradi sto site resile da se vlozuva na edno mesto

Na tema cena na stan u skopje u izgradba ke si nacekas neso kulturno i ke si pricekas ali na gotovo da pazaris treba da si lud. Kukja ne ni praam muabet poevtino e u Chicago da kupam nego tuka

I da ne zaboravime ushe sme najevtini na balkanov
Болдираното е тоа што плаши многу. Стварно сме најефтини на балканов, а другите се напред со стандардот но не се 5х појаки така да, тоа ме води на мисла дека има уште на каде да идат цените за жал. И кај нас и у Србија зборат за балон (еве форумов 200 страни тоа зборат) ама тоа зема балонов стана цепелин.
Совет од мене, кој што мора да купи, нека не спие на уво ќе паднат. Последни 30 години имало само едно драстично паѓање поради пазарот у Америка во 2008, ама па тогаш тие 4-5 години додека се стабилизира банките не даваа кредити, така да излегува исто ко да не се случило. Цените и да не се креваат, ќе стагнираат, немојте да се лажете дека ќе има пад.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.596
Од форумов заклучив дека сите работат и живеат онаму каде што сите други од форумот мечтаат да живеат но неможат.
Исто како темата кај што пишуваа сите колкав к*р имаат и на сите им беше 20+

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.705
Поени од реакции
36.539
Темата е за совети за купување станови во Скопје. Кому не му се свиѓа Скопје и не сака да купи стан, нека одлета од тука, зашто следното мислење со офтопик глупости за провинцијалци, чистотата во Струмица, на кој му е поголем, за мајки и шајки ќе си добие заслужен бан.

Член од
12 јуни 2013
Мислења
105
Поени од реакции
50
Која цифра да ја очекувам да ме закрпи Нотарот , за нотарски трошоци за одобрен Станбен кредит од Банка ?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Болдираното е тоа што плаши многу. Стварно сме најефтини на балканов, а другите се напред со стандардот но не се 5х појаки така да, тоа ме води на мисла дека има уште на каде да идат цените за жал. И кај нас и у Србија зборат за балон (еве форумов 200 страни тоа зборат) ама тоа зема балонов стана цепелин.
Совет од мене, кој што мора да купи, нека не спие на уво ќе паднат. Последни 30 години имало само едно драстично паѓање поради пазарот у Америка во 2008, ама па тогаш тие 4-5 години додека се стабилизира банките не даваа кредити, така да излегува исто ко да не се случило. Цените и да не се креваат, ќе стагнираат, немојте да се лажете дека ќе има пад.
Jas tvrdam deka stanovite vo Skopje ne se skapi. POoglednete go samo Novi Sad da ne odime vo Belgrad, Zagreb, Solun. A Skopje e grad na toa nivo, sakale nie da priznaeme ili ne Skopje e metropola i golem centar za ovoj region. Ima golema migracija, golema pobaruvačka na stanovi, momentot na ekonomska nesigurnost koga kapitalot bara da se osigura se ušte trae, pa odi vo nedvižnosti. Mene me čudi što cenite ne se ušte pogolemi. A toa što dosta narod nema pari e druga tema.

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
440
Секој ден ги гледам огласите сабајлево ми падна во око зашто тоа е една од зградите каде би купил и локавијата. 7 години стара зграда тогаш се продаваа од 1100 до 1 300. Оваа квадратура од 100м2 тогаш беше 1 100 до 1 150 евра. Сега го продаваат 2 500 евра.

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Jas tvrdam deka stanovite vo Skopje ne se skapi. POoglednete go samo Novi Sad da ne odime vo Belgrad, Zagreb, Solun. A Skopje e grad na toa nivo, sakale nie da priznaeme ili ne Skopje e metropola i golem centar za ovoj region. Ima golema migracija, golema pobaruvačka na stanovi, momentot na ekonomska nesigurnost koga kapitalot bara da se osigura se ušte trae, pa odi vo nedvižnosti. Mene me čudi što cenite ne se ušte pogolemi. A toa što dosta narod nema pari e druga tema.
Sho pobogu bese ova ???? Skopje e na nivo samo so Pristina a za nekoj 5-10god ke e i pod, nz od kaj ti paralelata so gorenavedenite gradovi ali razlikite se ogromni btw site zborat za nekoj ogromna pobaruvacka ama vo moe opkruzuvajne znam samo eden sho zema stan vo SK poslednive 2god I toa go zema od strav da ne mu propadnat parite

Член од
27 октомври 2017
Мислења
631
Поени од реакции
911
Sho pobogu bese ova ???? Skopje e na nivo samo so Pristina a za nekoj 5-10god ke e i pod, nz od kaj ti paralelata so gorenavedenite gradovi ali razlikite se ogromni btw site zborat za nekoj ogromna pobaruvacka ama vo moe opkruzuvajne znam samo eden sho zema stan vo SK poslednive 2god I toa go zema od strav da ne mu propadnat parite
Pa vo prishtina se 1500-2000

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Belgrad ne e ništo poveke od Skopje, za Niš, Priština, Sofija, Tirana da ne zborime. Nareči go toa lokal patriotizam, ama za mene e taka.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.345
Епа тоа е кога си во круг што немаат пари
Јас знам доста што купија годинава, искрено лани чекаа демек ке паднеле годинава становите, поефтинувале матријалите и мене ме правеа будала пред две години што почнав со кревање спрат

Член од
24 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
1.248
Belgrad ne e ništo poveke od Skopje, za Niš, Priština, Sofija, Tirana da ne zborime. Nareči go toa lokal patriotizam, ama za mene e taka.
Brat I jas bi biral sekogas Skopje nego ovie, ama licnite finesi so realnosta se drugi jbg, vo Skopje na tie lokacii sho moese da se izvajt realno povisoka cena nasive inzineri gi sjebaa taka da to e sho e
Автоматски споено мислење:

Епа тоа е кога си во круг што немаат пари
Јас знам доста што купија годинава, искрено лани чекаа демек ке паднеле годинава становите, поефтинувале матријалите и мене ме правеа будала пред две години што почнав со кревање спрат
Ete sekoj so srekata i pametot, matrijalite se eftini taka da to ne drzit voda deka bile skapi, mnogu pogolem problem e sho e golem.deficit od majstori. Sho se odnesvit do mojot krug daj boze site ovdeka bar pola od nivnoto da prajte

Последно уредено:
Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
440
Софија има и метро, цел град им е скоро на централно парно и успеа и те како дивјаштвото у сообраќај да го средат ако добро ме служи меморија. ЕУ, летови насекаде и далеку поголем избор за работа.
Ова од мои три одења го видов зашто освем транзит имам расчистено со одење во соседните земји. Глупа е споредбата Скопје - Софија.

Kajgana Shop

На врв Bottom