- Член од
- 23 септември 2015
- Мислења
- 897
- Поени од реакции
- 448
Добро тоа...мислев што поточно ...варено печено пржено?Варено, печено претежно.
Месо,зеленчук,овошје,леб,тестенини, млечни продукти,преработена храна, сокови, кафе....
Добро тоа...мислев што поточно ...варено печено пржено?Варено, печено претежно.
Варен ориз, компир варен, месо варено/печено, овошје и зеленчук не се.Добро тоа...мислев што поточно ...варено печено пржено?
Месо,зеленчук,овошје,леб,тестенини, млечни продукти,преработена храна, сокови, кафе....
Месо од октопод, јастог, кавијар, свежо цеден сок од црвен портокал, манго, папаја, млеко од кокос, кафе арабика...Добро тоа...мислев што поточно ...варено печено пржено?
Што доктор бешеза хумор изгледаМесо од октопод, јастог, кавијар, свежо цеден сок од црвен портокал, манго, папаја, млеко од кокос, кафе арабика...
Припази на внес на компир и ориз... тоа што се варени не значи и дека се некоја нај здрава храна...Варен ориз, компир варен, месо варено/печено, овошје и зеленчук не се.
Да, да. Крвната слика е добра и покрај крварењето и само железото ми варира. Да не ме фаќа паника.Припази на внес на компир и ориз... тоа што се варени не значи и дека се некоја нај здрава храна...
Исто и со месото...особено печеното може да формира канцерогени компоненти....
А тоа како е одгледувана, чувана,пакована и транспортиранa храната е сосема друга тема, и нема да навлегувам многу во тоа.
Груба проценка според мене :Здраво,
Денес правев крвна и урино анализа.
Вредноста на лимфоцити е 24.9, железо 38.8, и леукоцити во урина +++.
Може ли некој нешто повеќе да ми каже?
Благодарам
...а да ги напишеше и референтните вредности, лимфоцити во %, а железо серумско!Здраво,
Денес правев крвна и урино анализа.
Вредноста на лимфоцити е 24.9, железо 38.8, и леукоцити во урина +++.
Може ли некој нешто повеќе да ми каже?
Благодарам
Ако имаш високи триглицериди, важно е да го контролираш целокупниот внес на шеќери и јаглени хидрати, бидејќи тие можат да влијаат на нивото на триглицериди. Медот е природен засладувач и содржи некои корисни хранливи материи, но сепак е извор на шеќер. Конзумирање мед во умерени количини може да биде прифатливо, ама клучно би било да се земе предвид севкупна исхрана и да се сведат шеќерите на минимум.При високи триглицериди, забрането е стевиа и мед или дозволено? Знам дека шеќер не е дозволен.
...колку се тоа ,,високи" и за која возраст се работи, често пати покачени триглицериди се резултат од некое друго пореметување во организмот и подобро е ако се може да се најде причинителот, отколку да се размислува за диета со редовно користење на штевија за да се види бенефитот во намалување на триглицериди, затоа да се иде во друг правец:При високи триглицериди, забрането е стевиа и мед или дозволено? Знам дека шеќер не е дозволен.
...ако не се „префрли“ на бактериска со услов да не излегуваш едно два дена и малку да мируваш нема потреба од антибиотик, помогни со гаргара со антибактериска вода и мачкај ја малку внатрешноста на ноздрите со нешто што содржи алкохол, макар и колонска!Вирусна слика е?