хаха абе интересно е колку не сфаќате дека прост пример дадов, нека не е доктор, нека е економист, научник, биолог, било што, нека е само човек што долго време се образувал и има познавања од одредена област и треба државата да го искористи неговиот потенцијал затоа што човекот се образувал и изгубил дел од својот живот за да проба да стане нешто и да допринесе за општеството. Јас само кажувам дека овде распределбата на трудот е криминално поставена, ништо повеќе. Земале ми објаснуваат капитализам, газди, цигани, вака така, божем не знам колку е саат у вукојебинава. Еве објасни ти ако можеш зошто во Германија автомеханичар не зема повеќе пари од доктор, а тука е обратно? Или било која рандом професија наведи ја во земја каде се нормално поставени работите вс овдешната поставеност. Искрено, немам ништо против да зема некој циго 50.000 плата, јас сакам сите да се среќни и да земаат што е можно повеќе, ама имам проблем со деградирање на одредени професии и личности затоа што системот е грешно поставен, т.е. не ни имаме систем.