- Член од
- 4 октомври 2022
- Мислења
- 1.051
- Поени од реакции
- 1.529
Јас убаво те прашав каде го провери битрејтот и каков фрејм оди на каналите? Јас не го бранам Телеком. Крш се каналите да, ама муабетот погоре беше за 50 фрејма.Мешаме баби и жаби малце. Убаво напоменав ја 1080i50. Ајде за тебе едно прашање. Која е разликата од 1080i со 1080p? Правиш разлика меѓу progressive и interlaced? 1080i50 значи 50Hz refresh rate, 25 фрејма целосни (да како што велиш ти, ради интерлејсот е 50 за да добиеш прави 25 фрејма инаку ќе гледаш несинхронизирани линии тн артефакти). И зошто користат 1080i50? Затоа што не бара толкав битрејт како прогресивното. Е со полош квалитет од прогресивно али со доволен битрејт се добива задоволителна слика.
ПС: И ако имаш друже дај прашај молим те што беше на каналиве дел ова изминативе недели, па дал се нормални? 3 дена се објаснувам кој крш е сликата а ми велат не е до нив. Гледа ли таму некој контролира ли може ли да направи споредба со тие каде што е океј со тие кои им пријавуваш? Се утепаа од верглање дека квалитетот е тој каков што преземаат од нив. Па дајте ве молам бре. Ќе го среди некој и за некоја недела пак ќе го расипат и расправај се дека е до нив. Крајно ја претераа со телевизијава. Да за други се топ немам замерки ама ова…
Ете најди како за пример ZDF Германија кој оди во 720p со 50fps и некој 13-15 mbps па направи споредба. Само пази да не помислиш дека гледаш на 240fps на момент.