Јас мислев за тукашниве девојки правиме муабет.
Ние не сме Западна Европа, не знам во кој скоуп оди муабетов.
Не сум живеела ни меѓу првите а се надевам никогаш нема да трпам да живеам меѓу вторите.
Муабетот беше каква е просечна девојка. Во вторите не постои девојаштво за да има девојки. Крварат и одма стануваат добиток.
Лицемерието е тоа што кога тинејџерки се облекуваат непристојно, и се шминкаат нападно, најчесто коментари се дека е млада, дете е, рано и е да мисли на дечковци. А у дискусии, одма аргумемтот "ама наталитетот у вукојебинава X, Y, Z бе Дарлинг!!!".
И да, слободно продолжете да се исмевате со христијанството, единственото учење што ги држи луѓето приземјени и подалеку од пороци.
Како велат американците, you can't have your cake and eat it too.
Значи тоа што си го ладиме со Парва е наш муабет. Како Цобе и Џонта што се ладат. Мое мислење е дека не ми смета ако си замонашена па дури и твоите радикални идеи за бракот и за врските затоа што знам од денешна гледна точка се само научна фантастика додека твоите гледишта за мигрантите и ЛГБТгфсајхфсадг дегенерацијата се потребни и прашање на време за да може да се среди човековава цивилизација барем малце од малце.
Од верски аспект верувам во космички центар, карми, реинкарнации и такви хипи глупости според тебе ама не ги омаловажувам другите религии освен што сакам некогаш малце да потролам на верска линија. Терористичката доктрина како исламот не ја ставам во групата религии.
На скала од 1 до 20 ако западниве држави се 1,2,3 а тоа вукоебините арапски 17,18,19,20 , ние сме на 5 -7 место. Се сложувам дека далеку сме од сексуалната и лична слобода како на западот ( што за жал преминува и во дегенерација) но сме многу, многу понапред од вукоебиниве.
Најпрост банален пример. Пред 10 -15 год женско со танга и полутанга на плажи кај нас во МКД или на базен имаше една на 1000 и тоа или градско курвиче или некоја растена или дојдена од странство. ЗА сите други таквите гаќички беа знак на низок и лесен морал и што ќе кажат дома ако ме видат. Сите носеа бапски гаќи до пупак високи што го покриваат цел гз сосе бутови.
Летово скоро секој втор викенд бев и сум на плажа или на базен. На 1000 женски 1-2 ќе ти кажам дека носат да ги кажам нормални V гаќички ( ако можам да ги кажам најширока танга) а не пак некои полубоксерици. Све танга до танга од нормална до тенка како врфка или јаже. Старосна граница од 15 до 50. Башка 15-16-17 годишни стегнати у танга се плод на " придобивките" од западното "напредно" општество. Башка муабет што танга носеа и убаво извајани нозе и газови и дебели, донер бутови со 300 кила сало и стрии. Естетиката не е битна додека ти си модерна на гзот со танга.
Секако не дека ми беше лошо и тешко на душата па изигравав морален полицаец туку ти влечам паралела колку сме " напреднале " и ние како општество. Посебна тема на муабет е и што исто така од 15 до 50 годишни место класичен прслук што ја покрива целата предна и надворешна страна на градата, се повеќе носат " прслук " (ако може така да се нарече) што е 2-3 цм широк и што ја покрива брадавицата дали вертикално или хоризонтално.
До летово такви прслуци кај нас гледав само дома на интернет на интроа за порничи .
Отвори инстаграм (ако немаш) да видиш на 15-19 год девојки што им е мерило на женска убавина.
Во денешно време најлесно е да се најде barely legal или апла млада девојка за една вечер. Така да жал ме фаќа за инцеливе што уште мислат со поезии и смињање ѕведи по чатови на ФБ дека ќе набодат нешто.