Од нешто мора да се умре, познавам и такви како тебе уплашени од се можно, па скинаа конци пред луѓе кои не беа излезени од кафеана.
Терај си таму магарето, и ако навистина си толку загрижен за здравјето не оди во теретана, со јога ќе живееш подолго. Не заборавај да ја бараш и Слаѓана Велков да те научи да јадеш сиров зеленчук и да гледаш во сонцето.
Сиров зеленчук како и секоја храна од растително потекло е полна со phytic acid и antinutrients + неактивни фирми на витамини ...тоа што пишува на храната од растително потекло 30-60% дали се користи...што е многу малку.
Затоа веганите што не земаат 20+ суплементи изгледаат така лошо....
Па ако одиме во екстрем и да јадеш само месо со малку јх со земање 20 суплементи ке неутрализираш несакани ефекти од месото.
Инаку да поздраво е да си на растителна храна но воопшто не држи....ево јас сум повеќе на растителна храна...
Но 300г стек малку пире и малу златна мешавина ево ...ке пишам 500 калории ме држи цел ден сит ...а со 500 калории од растителна храна пак за 2-3 стати се осеќа глад....не ги задоволува хормоните за глад кој сака нека пише исто дека било....
Е сега ако јадиш повеќе месо сигурно си во calorie restriction што е исто многу корисно за longevity така да вистината е некаде измеѓу.
Секако и од животински продукти подобро е да се јаде : јајца, јогурт,риба,чист стек без кожа...и да се избегнува црвено и преработено месо.
Како и да е најлош избор е процесирана храна (Чипс,пица,колбаси,крофни,пецива, бел леб, газирани,сокови, корнфлекс,масло,грицки, енергетски пијалоци) не заситуваат немаат хранливи материи а имат многу калории.