мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.899
- Поени од реакции
- 23.301
Znam be, ali odi objasni mu. I znaes sto e najtragicno. Ova sto go napisav ti e onaka vo kratki crti vo Avstralija. Ete neka me popravi nekoj od tamu sto e povekje zapoznaen, jas za taka znam.Од стариве генерации, зборувам по 70-80 што се сега. Тие што работеле по администрација како прчови се црвени у образите, ништо не им фали. Другиве што работеле по фабрики, градежно итн не дочекаа ни 70.
А да не правиме муабет што викаат зголемување на границата, овие што се градежно на пример, на 60+ години ќе се пентари по скелиња на +40 степени.
А плус и за нас што плаќаме, мислам дека пресметката ќе биде под 0.8 процент годишно, па кога ќе се соберат за сите години, таа сума ќе ја формира пензијата.
Земи напрај си пресметка, ќе видиш дека ни минимална сегашна пензија нема да изнесува, тоа што би го добивале на 67 години (знам дека ќе го кренат прагот).
@пунтер
Автоматски споено мислење:
A so mislis @bijons da ne raboti kako sivacka vo tekstilnna fabrikaОд стариве генерации, зборувам по 70-80 што се сега. Тие што работеле по администрација како прчови се црвени у образите, ништо не им фали. Другиве што работеле по фабрики, градежно итн не дочекаа ни 70.