...прерзиме да почнува со „А“ најчесто е муслиманско (можно во Штип да биде Ром), кој сигурно гласал за ДУИ!
Toj vo valandovo ispadna...прерзиме да почнува со „А“ најчесто е муслиманско (можно во Штип да биде Ром), кој сигурно гласал за ДУИ!
Против оваа држава отсекогаш биле македонците, колку штета направивте албанците никогаш немале можност.Нема соживот во Македонија. Најопасно е кај нас, имаме луѓе кои отворено ти зборуваат дека немаат ништо со оваа држава и истите имаат територијални претензии со нивните „големи“ држави...
Во ниту една држава на Балканот нема... но кај нас, е опасно.
Ако Македонците се за своја држава се против државата? јака логика имате вие албанците.Против оваа држава отсекогаш биле македонците, колку штета направивте албанците никогаш немале можност.
Беше некаде стабилна до осамостојувањето, после настана кражба што не може да се повтори никогаш.
Нема ниту една институција која функсионира без мито.
Ау само да знаеш какви договори сум постигнал...Сега само што те зборев. Си ојдоа ли твоиве орки по западот или уште се тука? Сврти некоја пара? Кога ќе одбиеш трошоци (данок фала Богу немаш) ќе има ли за Голфче?
Вие прво не знаете што е држава, мислите дека е безкрајна дупка полна со богатство од каде може да земете кога ќе ви текне, и нормално не саката да го делите тој луксуз некој друг.Ако Македонците се за своја држава се против државата? јака логика имате вие албанците.
Зошто да делам нешто за кое сум се изборил?Ау само да знаеш какви договори сум постигнал...
Инаку не, секогаш имам гужва, не само летоска.
Бавно ама почнува да има интерес и од каурите, да се надеваме на прв клиент каур од 20 годишно работење.
Автоматски споено мислење:
Вие прво не знаете што е држава, мислите дека е безкрајна дупка полна со богатство од каде може да земете кога ќе ви текне, и нормално не саката да го делите тој луксуз некој друг.
Јас не реков албанци, но ти си ги најде роднините во муабетов. Па ајде да се надоврзам...Против оваа држава отсекогаш биле македонците, колку штета направивте албанците никогаш немале можност.
Беше некаде стабилна до осамостојувањето, после настана кражба што не може да се повтори никогаш.
Нема ниту една институција која функсионира без мито.
Албанците не се Македонци, затоа што потеклото им е од Албанија, правилно е да се ословуваат Албанци затоа што не се автохтони....а бе доста со тие ,,Албанци" па ,,Албанци" што туку така ги нарекувате, тие се родени тука, живеат тука и рокаат тука, тие се Македонци од албанско потекло или албански етникум, но никако не се Албанци, зашто Албанци живеат во Албанија и се родени таму,
...ама нашиот албански етникум, кога идат во Германија не вика јас сум Албанец туку јас сум Македонец, ама а ќе се вратат во Македонија наеднаш постанува Албанец
Greskata e vo toa sto makedoncite sekogas vikat deka albancite ne se del od maledonija , site naci se del od makedonija i treba da pocne nova era za site naci da ja sakat makedonija a ne da ima razdelba.Албанците не се Македонци, затоа што потеклото им е од Албанија, правилно е да се ословуваат Албанци затоа што не се автохтони.
Албанците никогаш не биле на страна на Македонскиот народ и нација ниту во градење на државноста.
Да се нарекуваш Македонец со албанско потекло треба да имаш историска заслуга.
Има. Првите се стопани, вторите се слуги. Уствари сето тоа што дрндрнјариња го кажува за Македонците демек наклонети кон Србија за нив важи на милионити степен кога се работи за Турција. Едноставно кога ќе се спомне Турција во животинскиот им мозок им се активираат истите центри како на џукела кога ќе го види газдата. На ден на избори во Турција шиптaрските дуќани се излепени со Ердоган и АКП, во нивни кафичи меѓу шиптaрската пуштаат и турска музика, слават кога ќе победи Галатасарај, Фенербахче, Менербахче, многу од нив знаат турски како втор јазик итн... Имам неколку пати пишано, јас се кладам во било што дека ако направиме анкета Ердоган повеќе го сакаат и од ахмети, гаши, маши било кој. Да кажеш лошо за Ердоган како да си им опцул мајка. Едноставно утре да дојде да се кандидира он во Македонија на парламентарни без разлика што не е албанец ќе направи растур, сите други шиптaрски партии дали ќе имаат и 5 пратеници вкупно заедно. Шиптaрите во Турција гледаат како еден вид на матица. Хипотетички утре Ердоган да каже тргнувам со војска во Косово и западна Македонија да ги освојувам не само што нема да има отпор туку ќе го дочекаат како свој ослободител и султан. Неколку пати имам кажано Америка им е привремен газда поради моменталните околности, некој кој мора да го слушаат на сила. Турција им е правиот газда каде што приврзаноста е реална, а не глума. Тоа најубаво се гледа со моменталната ситуација во Израел каде на папир мора да пишат дека се за Израел, ама во пракса влези во било која шиптaрска чајџилница и изрази произраелски став и види како ќе си поминеш.А има ли разлика помеѓу турчин и албанец?
Да не те разочарам пред време, ама не јадеме овча лој.да се надеваме на прв клиент каур од 20 годишно работење.
ko prvo Makedoncite ne ja sakaat Makedonija, ne pa Albancite.Greskata e vo toa sto makedoncite sekogas vikat deka albancite ne se del od maledonija , site naci se del od makedonija i treba da pocne nova era za site naci da ja sakat makedonija a ne da ima razdelba.
Severomakedonci so albansko poteklo i severomakedonci so makedonsko poteklo. Koregiraj se, zemjata se vika Severna Makedonija....а бе доста со тие ,,Албанци" па ,,Албанци" што туку така ги нарекувате, тие се родени тука, живеат тука и рокаат тука, тие се Македонци од албанско потекло или албански етникум, но никако не се Албанци, зашто Албанци живеат во Албанија и се родени таму,
...ама нашиот албански етникум, кога идат во Германија не вика јас сум Албанец туку јас сум Македонец, ама а ќе се вратат во Македонија наеднаш постанува Албанец