Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.987
Tоа е кога во стапицате на надшиптарувањето со две нозе ќе влезеш свесно.
Сега ќе се продаваат "големата слика" и "фрли рипче- фати крап" муабети , ама државава пак ќе си продолжи да биде трета шииптарска прчија.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.160
Поени од реакции
22.731
Мене не ми е јасно како може странски државјанин да биде сместен во пази домашен притвор?

Од друга страна па кога осуденик (Кичеецот) ставија во притвор што повеќе да се каже за државава.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.750
Поени од реакции
39.637
Мене не ми е јасно како може странски државјанин да биде сместен во пази домашен притвор?

Од друга страна па кога осуденик (Кичеецот) ставија во притвор што повеќе да се каже за државава.
Бил сместен кај роднини. :icon_lol:

Ама нормално они ништо нема да знаат, ништо не виделе.

abe neznam prijatel ne sum go videl ja na moçanje stanav on tuka bëse spiëse

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000

„Нашата земјата„ практично е трета шќипериска територија, така да дотичниот лик навистина бил во...домашен притвор???...

Секако да, оти „брачата„ ептен лесно преоѓаат од „нашата земјата„, КосовА, Шќиперија...
Автоматски споено мислење:

Најголем дебакл на ВМРО во нецела година.
ДПНЕ само по себе е дебакл...небитно во кое време.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Цц каква мизерија од држава. Требаше експресно уште истиот ден да биде испорачан на Србија ако сакаа барем на хартија да делуваат како нормална држава, вака испаѓаме заштитници на исламски терористи и прибежиште на воени злосторници кои убивале невини луѓе. Не очекував ваков блам и дебакл посебно од Панче, што делуваше за стабилен човек.
Abe biva li da ste tolku naivni, ve citam tuka i ne mi se veruva. Vmro kje isporaca kosovski gragjanin vo srbija. Pa dali ste tacni

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
Сите тука знаевме дека ќе избега, сите кои бевме сведоци на 2001 знаеме како македонски политичар постапува кога се прашање албанците, народски кажано се прави на тошо.
Да бевме и тогаш суверена држава после бројните убиства на македонски полицајци, имаше селата да им ги гранатираме до таа мера што ќе зрачеа посилно од површината на сонцето.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.161
Поени од реакции
16.298
Кирил и Методиј да ти бидат Грци, и тоа во IX век од н.е.? Грци постојат откако е основана денешната држава Грција.

Ама ајде, еве нека биле Грци.

Тогаш од кај се појавила потребата токму кај нив, да преведуваат црковни текстови на јазик кон не е ниту латински ниту грчки и да сметаат дека проповедањето на верата рисјанска не може да биде монопол/дуопол на двата наведени јазици?...

Грци загрижени за описменувањето на Словените на нивниот (нелатински и негрчки) јазик?...
pod grchko poteklo SE misli makedonci od deneshna Grcija, pa I Goce e so grchko poteklo...
Problemot e shto poim makedonci SE priznava od 1944, iako Cipras neshto spomna koga SE praeshe Prespanski deka vo Grcija ima samo grci , antichkite makedonci SE izgubeni denes a postojat samo makedonci vo Severna Makedonija, a koja ima koreni od sredniot vek....
Ne znam zoshto ne SE koristi termin grchki makedonci...
Drugo e kakov bil majciniot jazik na brakata Kiril I Metodi, t.e. Ako bil helenski tie pokasno go nauchile slavenskiot govor I ja napishale glagolicata

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
pod grchko poteklo SE misli makedonci od deneshna Grcija, pa I Goce e so grchko poteklo...
Problemot e shto poim makedonci SE priznava od 1944, iako Cipras neshto spomna koga SE praeshe Prespanski deka vo Grcija ima samo grci , antichkite makedonci SE izgubeni denes a postojat samo makedonci vo Severna Makedonija, a koja ima koreni od sredniot vek....
Ne znam zoshto ne SE koristi termin grchki makedonci...
Drugo e kakov bil majciniot jazik na brakata Kiril I Metodi, t.e. Ako bil helenski tie pokasno go nauchile slavenskiot govor I ja napishale glagolicata
Денешните договори само ги враќаат пропагандите од минатото, грчката дека сме македонци тоест грци со словенизиран јазик, бугарската дека сме бугари, егзархија, санстефано и бугарскиот фашизам и албанската од призренска лига и албанскиот фашизам.

Нема да ме чуди после Охридски и Преспански договор третиот да се крсти Дојрански, Езерата ја симболизираат поделбата од 1913, планот и на сад, еу и русија е уништување на македонскиот народ и нација.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Како функционира куќен притвор уствари?
Не знам, нека ми објасни некој. Нели почицијата е задолжена за притвореникот и негово мониторирање?
Судијата Пајазит Пајазити му укинува ефективен притвор и го праќа во домашен притвор, каде наместо да му одреди 24 часовен надзор, тој му одредува контрола еднаш дневно, иако околностите под кои првенствено му е одреден притворот се непроменети.

Не само што треба распуштање на тие дувлата на ДУИ/СДСМ т.н судски и обвинителски совети, туку треба на клоци бркање од таму и темелно чешлање на сите одлуки донесени дотогаш. Ама ете, не било демократски да се распуштаат, сигурно вака е подобро, куќни пријатели на Ахмети да се судии и обвинители.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Цц каква мизерија од држава. Требаше експресно уште истиот ден да биде испорачан на Србија ако сакаа барем на хартија да делуваат како нормална држава, вака испаѓаме заштитници на исламски терористи и прибежиште на воени злосторници кои убивале невини луѓе. Не очекував ваков блам и дебакл посебно од Панче, што делуваше за стабилен човек.
:kuracc:

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА Е СЕРИОЗНА КАНДИДАТКА ЗА ЗАМЕНИЧКА НА НОВИОТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НАТО МАРК РУТЕ, ОБЈАВИ „ПОЛИТИКО

Вест на деценијата

Член од
12 март 2009
Мислења
20.161
Поени од реакции
16.298
„Нашата земјата„ практично е трета шќипериска територија, така да дотичниот лик навистина бил во...домашен притвор???...

Секако да, оти „брачата„ ептен лесно преоѓаат од „нашата земјата„, КосовА, Шќиперија...
Автоматски споено мислење:

ДПНЕ само по себе е дебакл...небитно во кое време.
Aj da kaze Smedsm KOJ sudija odredil domashen pritvor ???
a evrolajnarite sho SE protiv chistki vo krivosudstvoto , zagrizeni bile za nezavisnosta na Krivosudstvoto

Kajgana Shop

На врв Bottom