Македонска берза

Член од
7 март 2023
Мислења
57
Поени од реакции
52
За 3200 не ја давам, а а сигурно не сум сам. Ќе помине ова ко и Макпетрол понудата од Оилко, да се задоволи законот, па во битка. Ќе има некои пакети сигурно, можда и Пелистерка договориле цена веќе ама по таа цена за мене ко ситен, едно големо НЕ.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.156
Поени од реакции
16.294
Јас не верувам дека КМБ ќе понуди книговодствена вредност и чудно ми е што толку расте цената на СБТ. Ако се сеќавате на Шпаркасе - Охридска , понудената цена беше далеку под, иако Охридска работеше со добивка. СБТ од друга страна, минатата година беше со загуба. Кој знае каков е квалитетот на портфолиото. Можеби грешам, ама нека стои запишано
СБТ беше колку АЛК додека не дојде Орка таму. мислам пред 14? години
а КМБ беше 2004 послаба од АЛК, мислам околу 1700?мкд, а АЛК беше околу 1900мкд ? пљус напраи Деноминација х5, што викаше Ѓорчев од Дпмне нешто НЕВИДЕНО во светски размери
е сега квадрат стан 2004 беше 500евра/м2, во Охрид купив мал стан, на приземје... сега можел да се продаде за 1200 евра/м2
да сум одел 20 години по 10 дна у Грција и да сум плаќал по 15 дена во Десарет би било подобро, ваму дидвиденда, онаму трошоци Одел Не Одел, башка треба да мислиш на паркирање и други глупости...
Ама народо ги ЗАТВАРА парите во Станои...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.262
И сега во што да се вложи ? Имам некоја вишок пара, сакав во фотоволтаици или станбен простор, и во Комерцијална ми понудија да сум вложел во акции, да не ми стоеле само така на сметка парите. Злато можеби ?

Член од
20 декември 2021
Мислења
202
Поени од реакции
231
СБТ беше колку АЛК додека не дојде Орка таму. мислам пред 14? години
а КМБ беше 2004 послаба од АЛК, мислам околу 1700?мкд, а АЛК беше околу 1900мкд ? пљус напраи Деноминација х5, што викаше Ѓорчев од Дпмне нешто НЕВИДЕНО во светски размери
е сега квадрат стан 2004 беше 500евра/м2, во Охрид купив мал стан, на приземје... сега можел да се продаде за 1200 евра/м2
да сум одел 20 години по 10 дна у Грција и да сум плаќал по 15 дена во Десарет би било подобро, ваму дидвиденда, онаму трошоци Одел Не Одел, башка треба да мислиш на паркирање и други глупости...
Ама народо ги ЗАТВАРА парите во Станои...
So tie pari vo akcii ako ti bea od KMB ke napravese uste 5 takvi stanovi na prizemje od po 1200 eur m/2 ama da go imase umot togas sto go imas sega :)

Член од
6 април 2023
Мислења
33
Поени од реакции
41
За 3200 не ја давам, а а сигурно не сум сам. Ќе помине ова ко и Макпетрол понудата од Оилко, да се задоволи законот, па во битка. Ќе има некои пакети сигурно, можда и Пелистерка договориле цена веќе ама по таа цена за мене ко ситен, едно големо НЕ.
Да потсетам само дека имаше и друга банка која што се мислеше за цена :)

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
Сакам да прашам за совет.
Колку препорачувате би била доволна сума за инвестиција и каде би препорачале.
Дали 3-5000евра се доволни?

Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
Да потсетам само дека имаше и друга банка која што се мислеше за цена :)
Ne prifati
I znaete sto se desi
Go zdrobija
Mislam deka ova so stb e zavrsena rabota
Автоматски споено мислење:

Taka da ne ja davam
Do 95 % ke dojde a ostanatite ako ne davate po zakon prinudno ke vi gi zeme a po kojacena
On po koja saka

Член од
7 март 2023
Мислења
57
Поени од реакции
52
Ne prifati
I znaete sto se desi
Go zdrobija
Mislam deka ova so stb e zavrsena rabota
Автоматски споено мислење:

Taka da ne ja davam
Do 95 % ke dojde a ostanatite ako ne davate po zakon prinudno ke vi gi zeme a po kojacena
On po koja saka
Добра информација.
Ти благодарам и тебе и на ByteWarrior.
Ќе се преразмислам.
Може подобро да затворам позиција, секако сум 30% во плус и со 3200.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Добра информација.
Ти благодарам и тебе и на ByteWarrior.
Ќе се преразмислам.
Може подобро да затворам позиција, секако сум 30% во плус и со 3200.
Секако дека е подобро да си ги земеш парите.
Ќе си ги вложиш на друго место.

Мислам дека имаше и акцинери што не ги даваа акциите при продажбата на Охридска банка зошто очекуваа повисока цена, не сум сигурен што се случи со тоа.

Член од
19 октомври 2012
Мислења
317
Поени од реакции
276
Секако дека е подобро да си ги земеш парите.
Ќе си ги вложиш на друго место.

Мислам дека имаше и акцинери што не ги даваа акциите при продажбата на Охридска банка зошто очекуваа повисока цена, не сум сигурен што се случи со тоа.
Си ги задржавме акциите од Охридска и после при спојувањето со Шпаркасе направија конверзија на акциите со коефициент 1.66, т.е. за една акција во Охридска добивме 1.66 акции во Шпаркасе. Се уште ги имам, бук на Шпар е 6400, а пазарна е 3700, и се уште не даваат дивиденда.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Си ги задржавме акциите од Охридска и после при спојувањето со Шпаркасе направија конверзија на акциите со коефициент 1.66, т.е. за една акција во Охридска добивме 1.66 акции во Шпаркасе. Се уште ги имам, бук на Шпар е 6400, а пазарна е 3700, и се уште не даваат дивиденда.
Ама нема никаков промет. Еве во извештајот на МСЕ гледам има куповен налог на 3430 денари.

Да не речам ама ова ти се заробени пари толку години.

Член од
19 октомври 2012
Мислења
317
Поени од реакции
276
Точно, ама инат и јас, не ги давам. Не се многу пари, околу 5к евра мислам

Член од
1 февруари 2016
Мислења
288
Поени од реакции
232
Одлични параметри и ветувачки бројки на светските берзи, особено на американските. Последователно ќе делуваат и кај нас, фондовите ги исчекуваа. Од утре мси верувам, во дебело зелено

Член од
2 август 2022
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво,

Ме известија дека Mtrader веќе неколку недели не работела апликација дали таа апликација е единствена со која може да пуштаме налози и следиме состојби на Македонската берза?

Член од
19 октомври 2012
Мислења
317
Поени од реакции
276
Здраво,

Ме известија дека Mtrader веќе неколку недели не работела апликација дали таа апликација е единствена со која може да пуштаме налози и следиме состојби на Македонската берза?
Не знам кој ти има дадено ваква информација. Немам пуштано налози, ама состојба се гледа најнормално

Kajgana Shop

На врв Bottom