Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
3 јуни 2009
Мислења
381
Поени од реакции
407
@vouager како што пишаа и другите, нема конкретен одговор.
ако нема багаж и потреба од шалтер, се зависи од гужва на пасошка контрола и безбедносна проверка.
Ако се погоди гужва или баксуз ден, може повеќе од саат да фати.

Иако досега не сум видел многу гужва во Скопје, сум видел на други места.
Еднаш дури и ми ја заглавија детската количка во скенерот во Тирана, пола саат чекав да ја одглават. Среќа што од претходно бевме известени дека летот ќе доцни 2 часа, па не беше голем проблем.
Ама тој проблем не беше само мој туку и на тие што беа директно после мене, што си ги чекаа ранците да поминат низ истиот скенер. Баксуз може да се случи секому.

Еден саат е малку, како и да гледаш.
Затоа би рекол што порано тоа подобро.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.306
Поени од реакции
4.567
Air help
Od 250 isplatija 162

Claim help
Od 250 isplatija 180
Samo sho prvive isplatija posle 2 meseci vtorive posle godjna

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
Imam uste eden let so air baltic odlozen pred godina i 10meseci :D
Ne sum podnel baranje
Sea pred malku vidov

Mislam deka imase rok do dve godini
Ili do 3
Da se podnese baranje
3 години беше ако не и повеќе, иначе ако чуваш се не би требало да имаш проблем со аирбалтик и пак се малку поарна компанија од визз/рајан

ПС едино нели ако летот бил одложен поради временски непогоди или нешто такво

ППС се надевам дека летот бил од или до некоја дестинација во ЕУ

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.306
Поени од реакции
4.567
3 години беше ако не и повеќе, иначе ако чуваш се не би требало да имаш проблем со аирбалтик и пак се малку поарна компанија од визз/рајан

ПС едино нели ако летот бил одложен поради временски непогоди или нешто такво

ППС се надевам дека летот бил од или до некоја дестинација во ЕУ
Proveriv na ovie airhelp dava eligible deka e

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Ај ако може некој шо скоро летал со Рајанер да каже дали се толку многу строги со багажот, да мора да бидат точни димензиите? Планирам да летам со торбица, димензии на Визз (40х30х20) и да остаам малку простор горе и од страните,за ако треба да ја пикам у тоа корпата да можам да ја згмечам малце за да влезе :D. Пишете исто дали е паметно ова,или да си барам точни димензии,првпат летам со нив не знам како им е процедурата.
Исто друго прашање на некои сајтови пишува дека димензиите се 40х20х25 , а некаде 40х25х20 . Кое е точно?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Ај ако може некој шо скоро летал со Рајанер да каже дали се толку многу строги со багажот, да мора да бидат точни димензиите? Планирам да летам со торбица, димензии на Визз (40х30х20) и да остаам малку простор горе и од страните,за ако треба да ја пикам у тоа корпата да можам да ја згмечам малце за да влезе :D. Пишете исто дали е паметно ова,или да си барам точни димензии,првпат летам со нив не знам како им е процедурата.
Исто друго прашање на некои сајтови пишува дека димензиите се 40х20х25 , а некаде 40х25х20 . Кое е точно?
Се зависи како ќе бидат расположени.
Димензиите треба да се точни за ако те натераат да ги ставаш во корпата да влезат лесно без стегање
Мене Малме ми имаат наплатено за ова екстра, пробав да ја згмечам торбата и ми вика, не не, мора да влези лесно и си платив 30 евра мислам екстра.
Јас се имам два пати заебано вака и оттогаш си внимавам да ми е багажот фит, ако планирам повеќе багаж ќе си доплатам пред чекирање, оти на крај можи да те изгорат, а со тие пари да си купиш 10 кг плус багаж пред да се чекираш.
На едно патување еден куп пари фрлам по хотели, по ресторани, по глупости, за еден багаж не се брукам повеќе.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
40x20x25

Ова ти е оној бесплатен рачен багаж за под седиште. Колку се строги зависи од тоа кој контролира. Имам неколку пати летено со нив, не се сеќавам да проверувале димензии, ама секогаш се придржувам кон правилата ваљда затоа.

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
А знаете негде у Скопје кај има торби со вакви димензии? На многу места прашував обично све се за Визз праени 40х30х20.
Ако знаете место кај да најдам би било топ.
Автоматски споено мислење:

Се зависи како ќе бидат расположени.
Димензиите треба да се точни за ако те натераат да ги ставаш во корпата да влезат лесно без стегање
Мене Малме ми имаат наплатено за ова екстра, пробав да ја згмечам торбата и ми вика, не не, мора да влези лесно и си платив 30 евра мислам екстра.
Јас се имам два пати заебано вака и оттогаш си внимавам да ми е багажот фит, ако планирам повеќе багаж ќе си доплатам пред чекирање, оти на крај можи да те изгорат, а со тие пари да си купиш 10 кг плус багаж пред да се чекираш.
На едно патување еден куп пари фрлам по хотели, по ресторани, по глупости, за еден багаж не се брукам повеќе.
Дада јасно. А како правиш ако одиш со рачен багаж и имаш трансфер, пример прво со Визз,па имаш друг лет со Рајанер?
Имаш една торба,а двете компании имаат различни димензии!

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
А знаете негде у Скопје кај има торби со вакви димензии? На многу места прашував обично све се за Визз праени 40х30х20.
Ако знаете место кај да најдам би било топ.
Автоматски споено мислење:

Дада јасно. А како правиш ако одиш со рачен багаж и имаш трансфер, пример прво со Визз,па имаш друг лет со Рајанер?
Имаш една торба,а двете компании имаат различни димензии!
Ќе гледаш димензиите да се таман како на Рајанер.
Ако си оставаш луфта во багажот да не ти е преполн нема да имаш никаде проблем, во спротивно ако се погодат контроли ќе ти наплатат, ако ти е торбата баги поголема. Тие корпите ваљда имаат фора со некој сантим плус.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
@Baba Yaga у принцип ретко се замараат ако малку штрчи (најголемите проблеми што сум ги видел се на аеродромот у Будимпешта мислам дека секоја торба ја премеруваат таму со шублер
Ама ако е подолга од димензиите но празна (сум видел неколку пати таков случај) не направиле проблем

ако идеш со 40х30х20 и оставиш малку место за да може да стиснеш не верувам да имаш проблем освен ако не си среќлија како чолисимо

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Најавени се нови укинувања на линии и од Скопје и од Охрид, изгледа дека се соочуваат и со големи финансиски загуби. Како ќе се одрази ова на Скопскиот аеродром останува да видиме ( Охридскиот го закопаа скроз, само 3 линии останаа и тие ќе бидат укинати излеа ).

Kajgana Shop

На врв Bottom