Најболниот дел во тимот средината ја подсредија, ама некако одбраната остана статус кво (последниве вести со Калулу
), а нападот е помизерен од прошла сезона, пред се ради тоа што цело време ќе се осфрнуваат на Влаховиќ и Јилдиз кој реално колку и да е талент, е сеуште дете. Киеза не мораа потполно да го избацат од тимот, а и од Соуле не требаше толку лесно да се откажат. Останува на Мота да го состави тимот и играта, јас сум оптимист, ќе се форсира друга игра од оној канцер што го гледавме 3 години под Алегри. Топ4 пласман и битка за Скудетото се реална опција
Интер скоро и да го преспаа трансфер периодов, ама никој не им замина (засега), не сменија тренер така да нажалост секако дека ќе се борат за Скудетото
Милан купија интересни играчи, останува да видиме колку му фаќа аклот на Фонсека да го суреди тимот. Овие ми се енигма, или ќе фатат ритам и ќе се борат за Скудето, или мака ќе мачат да фатат топ 4
Рома очекувам да биде повеќе од солидна, нападот им е јак, а и Де Роси им е тренер кој ужива голем авторитет во клубот, типувам на битка за топ 4, па ако им тргне зошто и не за Скудетото... why not.
Е сега сите јадеме гомна за Наполи, Конте и Де Лауреантис, недостаток на квалитетни играчи итн... ама ако некој знае да го извади максимумот од некого, тоа е Конте. И овие ми се засега енигма, обично првите сезони на Конте му се ептен јаки (освен во Тотенхем, ама ок Тотенхем се тоа), ама тука има проблем што Де Лауреантис диктира се. Ако најдат заеднички јазик, и немаат проблеми во цела сезона, очекувам да се тврд орев сезонава Наполи, ако се зајадат двајцава ондак ќе им отиде и оваа сезона во курац. Интересен феномен жими се, прв пат гледам во еден клуб главен проблем да се тренерот и сопственикот на клубот, а не ростерот со кој располагаат. П.С.
@Mondonico си требало наместо Марадона, на анкетата да го ставиш
@neodoliv
Лацио.... не знам што да пишам за овие
Аталанта после триумфот во ЛЕ, рачунајте ќе биде многу поопасна оваа сезона, на сите екипи што ќе се борат во горниот дел ќе им ја вади душата. Ако за екипиве погоре прогнозирав дека ќе водат битка за топ 4, за овие тврдам дека сигурно ќе завршат таму. Нема зима за нив се додека Гасперини им е на клупа.
Фиорентина со нов тренер, очекувањата се како и секоја сезона, излез во Европа.
Болоња дно ќе пробијат сезонава, дно ќе пробијат во ЛШ, дно ќе пробијат и во купот. Дабогда испаднале и од лига, племе им ебам Калафиоровско.
Од Лече и Комо очекувам да изборат опстанок