Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
Gledajte samo da ne si na pogresno mesto vo pogresno vreme.... Tuka se moze da se desi od gore ponavedeneto a neznam zasto mislite deka makedonija e po bezbedna zemja.... gledate vo Srbija koi sranja se desavaat poslednite 2 3 godini.....jas ziveam so Somalijci i Cecenci sekoj den i dosega sum nemal licno poblem, nikakov, koga odam vo spielplatz normalno ne ispustam pogled od detetoo.... Vo germanija slusam za kidnapiranja deca kaj mene vo Avstrija e pobezbedno kolku tolku, no drogata naprimer nemoze da se kontrolira....i ke kazam poarno ovde otkolku da rabotam za 22000 denari i da plakam struja za malcinstvoto.... ovde neka me krade i gazda i drzava pa ponormalno ziveam od tie uslovi tamu..... zatoa sekoj so srekata i ksmetot....ako si siluvan ograben ubien ke bides i vo Mk i vo Pariz, gledaj samo da ne te snajde, na nekoi mesta verojatnosta e pogolema ali toa e zivotot.....

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.899
Поени од реакции
25.230
Ја па знаеш што се чудев највеќе ?!
Кога странци (секогаш белци од западна Европа и САД) што беа венчани со нашинци, откако ќе посетеа вукоебинава викаа дека искрено сакаат да се преселат овде, како многу поубав и помирен живот сме живееле, и дека освен пари ништо друго не ни фалело. Си викам види ги ретардоси.

После тоа почнав да ги пратам продесничарските, националистичките, патриотските вести на нет од тие држави, почнав да се расправам и пцујам со @Artemisia Vulgaris и благодарение на се ова гледам дека последниве години јас повеќе влијание имам извршено на неа отколку таа на мене. :icon_mrgr:

Сериозно, во денешно време кога можам во живо да видам секој ден што се дешава под Ајфеловата Кула во Париз и на Челзи Мостот во Лондон не може ни една туристичка агенција да ме убеди дека сеуште се романтични двата града.
Автоматски споено мислење:

п.с. Не знам колку и дали пратите балкански вести. Во Хрватска се дешаваат " напади " на жени од " странски работници " како што известуваат медиумите.
Нападите се секогаш силувања и обиди за силување а странските работници се чамуги и козојеби што никад ништо не работат.
Да, да, сигурно ти си тој што влијаел на мене, а не животното искуство. :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.521
Поени од реакции
26.187
Да, да, сигурно ти си тој што влијаел на мене, а не животното искуство. :D
Можеби не дирекно но како point of wiew . Така и си го приметила новото животно искуство. Тие што го немаат сеуште развиено ова или намерно не сакаат да го користат заради воук дегенизмот веруваат дека само женско по долна облека може да шета автостоп низ северна Африка и да иде сама да спие во шатор во Гоа на транс фестивал.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Gledajte samo da ne si na pogresno mesto vo pogresno vreme.... Tuka se moze da se desi od gore ponavedeneto a neznam zasto mislite deka makedonija e po bezbedna zemja.... gledate vo Srbija koi sranja se desavaat poslednite 2 3 godini.....jas ziveam so Somalijci i Cecenci sekoj den i dosega sum nemal licno poblem, nikakov, koga odam vo spielplatz normalno ne ispustam pogled od detetoo.... Vo germanija slusam za kidnapiranja deca kaj mene vo Avstrija e pobezbedno kolku tolku, no drogata naprimer nemoze da se kontrolira....i ke kazam poarno ovde otkolku da rabotam za 22000 denari i da plakam struja za malcinstvoto.... ovde neka me krade i gazda i drzava pa ponormalno ziveam od tie uslovi tamu..... zatoa sekoj so srekata i ksmetot....ako si siluvan ograben ubien ke bides i vo Mk i vo Pariz, gledaj samo da ne te snajde, na nekoi mesta verojatnosta e pogolema ali toa e zivotot.....
имаш ти деца или си пукало таму ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Ајмо претплати за Нетфликс, барајте зар'ѓани ножеви.

Автоматски споено мислење:

Сериозно, во денешно време кога можам во живо да видам секој ден што се дешава под Ајфеловата Кула во Париз и на Челзи Мостот во Лондон не може ни една туристичка агенција да ме убеди дека сеуште се романтични двата града.
Не сум бил (и не сакам) во Челзи, ама Парис е гомнеста дупка која само слеп идиот либерал може да ја смета за „романтична“.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.521
Поени од реакции
26.187
Не сум бил (и не сакам) во Челзи, ама Парис е гомнеста дупка која само слеп идиот либерал може да ја смета за „романтична“.
Изгледа не ме сфати. Челзи Бриџ е мост во Лондон.
Порано ставале катанци за љубов. За мене сега мостов е асоцијација на нигер или козојеб пред 2 -3 години каде што закла 7-8 минувачи икаде што оџа за Бајрам рикаше како магаре од мостот.
Еве ти и сликовито да те потсетам :

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Разбрав дека за локациите зборуваш, само се надоврзав дека се „шитхол“ локации. :)

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
Kaj mene malo dobra vest...
Marokanecot koj go drzese Bahnof so KoX i kockase po 15 k na den vo kladionica dobi 5 godini. 2.5 ovde i 2.5 deportacija zatvor.... Bosanecot koj pravese lazni profili kako Bred Pit zaveduvase 50 godisni zeni koi na sred sostanok gi pretepuvase dobi i on.... I najgolemiot delikvent pak bosanec koj bese 3 pati po 3 godini zatvor go deportiraa po nokautiranje na policaec.....

Malku se izraduvav koga mi gi kazaa ovie vesti ali se sto e ubavo kratko trae.... pojdov na Bahnof da pijam pivo tamu se makedoncite i najdobriot prijatel....sto da vidam...
Kimur, Ahmed, Abdul, Mahmud,,, trojca od banglades slusaat Bandini pet od Somalija slussat Bob Marli... Siriecot se pusta na 2 stari milfici.... Avgana koj imsrkal 10 grama se mae kako da ima Autizam i Spondiloza.....

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.430
Kaj mene malo dobra vest...
Marokanecot koj go drzese Bahnof so KoX i kockase po 15 k na den vo kladionica dobi 5 godini. 2.5 ovde i 2.5 deportacija zatvor.... Bosanecot koj pravese lazni profili kako Bred Pit zaveduvase 50 godisni zeni koi na sred sostanok gi pretepuvase dobi i on.... I najgolemiot delikvent pak bosanec koj bese 3 pati po 3 godini zatvor go deportiraa po nokautiranje na policaec.....

Malku se izraduvav koga mi gi kazaa ovie vesti ali se sto e ubavo kratko trae.... pojdov na Bahnof da pijam pivo tamu se makedoncite i najdobriot prijatel....sto da vidam...
Kimur, Ahmed, Abdul, Mahmud,,, trojca od banglades slusaat Bandini pet od Somalija slussat Bob Marli... Siriecot se pusta na 2 stari milfici.... Avgana koj imsrkal 10 grama se mae kako da ima Autizam i Spondiloza.....
со кој светски шљам ти поминуе денот/животот тебе....

дојди врати се овде, ние сите сме господа со цилиндар и монокл
малото прсте го подигнуваме високо, кога држиме шоља со чај

Член од
4 октомври 2019
Мислења
558
Поени од реакции
1.093
со кој светски шљам ти поминуе денот/животот тебе....

дојди врати се овде, ние сите сме господа со цилиндар и монокл
малото прсте го подигнуваме високо, кога држиме шоља со чај
Izgleda na tamu odi.... nemam jas so ovie nikakov kontakt nitu interakcija, koga odam na pivo vo kladilnicata na bahnof, tamu ziveat makedoncite i nekoj pat pieme po nekoe pivo i toa se tracovite tamu na bahnof i gletkata, oni tamu ziveat...... jas sum podaleku od bahnof odalecan sum i nemam blizok za pivo...

Kajgana Shop

На врв Bottom