Dani
1 + 1 = 10
- Член од
- 22 јуни 2010
- Мислења
- 24.448
- Поени од реакции
- 58.818
Во Глуво Куче повторно има залиха на новосадските 3bir.
5 ИПА и 1 ејл.
Нема да ги коментирам и нема да ги постирам сите. Но да ја испоштувам темата еве една дабл ИПА.
Интересна блага и цитрусна нота имаше, така што малку тешко ќе почувствуваш дека е 7.5% алкохол, во споредба со нивното Juice IPA пример.
По 290 денари се.
Доста добри крафт пивари имаат Србиве. А покрај пивото и на дизајн доста настојуваат (3 Бир, Догма, Робокрафт...)
Претходно имаше добар пост за review на грчките пива, па ајде и од мене еден коментар, пошто сезона им е.
На скромни 34 сум, со надеж дека летово ќе дојдам до 40
Одбегнете...
Hellas Brau, Henninger, Edelsteiner, Pils Hellas... малце Германски звучат знам, ама грчки се, како и она Берлин во Тинекс (Од EZA е како и Hellas Brau и Pils Hellas што ги спомнав).
Главно по маркети се среќаваат, не толку по локали. Ефтини и лоши.
Онака...
Kaiser, Vergina... попознати, лесно достапни, ништо посебни. Има и подобар избор.
Approved...
Алфа, Фикс, Митос, сите ми се океј. Би ги пиел пред овие погоре.
Мада веќе и во Скопје се наоѓаат, па не се интересни
Препорака...
Nymph или Mamos. Од стандарните грчки пива би ги препорачал овие. Mamos имаат и добро нефилтрирано.
Мање више класа со претходните, ама ги немаме во Скопје. Исто Volkan blonde е интересно ако најдете.
Летен лагер...
Mythos ice или Blue islands. Второво би.
Крафт...
Ако има избор на крафт, секогаш би крафт, бидејќи генерално се локални и достапни само на одредена географска локација.
Nissos, Valtinger, Methia најчесто ги имам сретнувано по краците. Пробајте.
Ако треба да одвојам едно омилено Грчко пиво, Head Twister (Craft Pale Ale)... толку добро или само беше идеално оладено не знам
Edit:
Аа и уште една категорија, странски...
Мислам дека со франшиза ги точат таму некаде пошто исто така достапни во многу локали/маркети.
McFarland црвеното. Сакам црвени пива и ова би ми било прв избор ако немам нешто ново за пробување.
Фишер пилснер имаат исто, класа со нивните стандардни лагери.
Од пченични Шнајдер вајзе (го имаме и тука btw)
И така
5 ИПА и 1 ејл.
Нема да ги коментирам и нема да ги постирам сите. Но да ја испоштувам темата еве една дабл ИПА.
Интересна блага и цитрусна нота имаше, така што малку тешко ќе почувствуваш дека е 7.5% алкохол, во споредба со нивното Juice IPA пример.
По 290 денари се.
Доста добри крафт пивари имаат Србиве. А покрај пивото и на дизајн доста настојуваат (3 Бир, Догма, Робокрафт...)
Претходно имаше добар пост за review на грчките пива, па ајде и од мене еден коментар, пошто сезона им е.
На скромни 34 сум, со надеж дека летово ќе дојдам до 40
Одбегнете...
Hellas Brau, Henninger, Edelsteiner, Pils Hellas... малце Германски звучат знам, ама грчки се, како и она Берлин во Тинекс (Од EZA е како и Hellas Brau и Pils Hellas што ги спомнав).
Главно по маркети се среќаваат, не толку по локали. Ефтини и лоши.
Онака...
Kaiser, Vergina... попознати, лесно достапни, ништо посебни. Има и подобар избор.
Approved...
Алфа, Фикс, Митос, сите ми се океј. Би ги пиел пред овие погоре.
Мада веќе и во Скопје се наоѓаат, па не се интересни
Препорака...
Nymph или Mamos. Од стандарните грчки пива би ги препорачал овие. Mamos имаат и добро нефилтрирано.
Мање више класа со претходните, ама ги немаме во Скопје. Исто Volkan blonde е интересно ако најдете.
Летен лагер...
Mythos ice или Blue islands. Второво би.
Крафт...
Ако има избор на крафт, секогаш би крафт, бидејќи генерално се локални и достапни само на одредена географска локација.
Nissos, Valtinger, Methia најчесто ги имам сретнувано по краците. Пробајте.
Ако треба да одвојам едно омилено Грчко пиво, Head Twister (Craft Pale Ale)... толку добро или само беше идеално оладено не знам
Edit:
Аа и уште една категорија, странски...
Мислам дека со франшиза ги точат таму некаде пошто исто така достапни во многу локали/маркети.
McFarland црвеното. Сакам црвени пива и ова би ми било прв избор ако немам нешто ново за пробување.
Фишер пилснер имаат исто, класа со нивните стандардни лагери.
Од пченични Шнајдер вајзе (го имаме и тука btw)
И така
Последно уредено: