Препораки за доктори специјалисти/супспецијалисти

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.481
Поени од реакции
18.082
Препорака за добар ортопед или трауматолог. По можност приватно Систина или Жан Митрев зашто државното ме унакажаа . Секој совет или искуство ми е добредојдено
Автоматски споено мислење:

Операција ( скршеница) со шрафови и внатре по 3 месеци пукнат т.е скршен штраф
Савевски ( стариот), Кафтанџиев, Камнар, немаш утка со било кој од овие да избереш.

Член од
25 јули 2017
Мислења
39
Поени од реакции
19
Ортопед за меки ткива (проблемот е најверојатно од лигамент или тетива)? По можност на приватно :)
i jas lo[o pominav vo slavnata kostozglobna bolnicavo Ohrid. Otidov kaj dr. Alan Andonovski , kom me prati na MRI koleno, no seuste CD-to ne e izrezano

and

Член од
21 октомври 2016
Мислења
56
Поени од реакции
129
Здраво, препорака за добар Офталмолог, со искуство за суво око?
Сеедно државно/приватно.

Член од
30 јули 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, ако може мало појаснување за доктор Ставридис: постариот се вика Александар, помладиот Сотир? Постариот е во пензија или работи во Res Humana, а помладиот работи на Клиника или во Res Humana?

Фала однапред

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.481
Поени од реакции
18.082
Здраво, ако може мало појаснување за доктор Ставридис: постариот се вика Александар, помладиот Сотир? Постариот е во пензија или работи во Res Humana, а помладиот работи на Клиника или во Res Humana?

Фала однапред
Vo Sistina.

Член од
19 септември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo. Dali znae nekoj da mi preporaca dobar dermatolog. Imam problemi so gabicni infekcii kako i depigmentacija na lice. Veke bev vo remedika i dr. ancevski. Remedika bese ok, no ne pomogna toa sto mi prepisaa. Kaj dr. ancevski bev mnogu razocaran, jas si gi kazuvav makite pred doktorot, toj drugi raboti si zboruvase… nula profesionalnost. Pa me interesira ako nekoj znae ili ima dobro iskustvo so dermatolog, moze da e vo skopje ili bilo kade vo mk. Fala :)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.481
Поени од реакции
18.082
Vidi kaj Starova.

Kako i da e, obrati vnimanie na ishrana, posebno na mlecni proizvodi, alkohol. Isto glej kolku mozes bez stres, odmaraj. Po kozni lekari ke se motkas i pak nema da ti go resat problemot, ke moras kon holisticki pristap da se svrtis i sam da si go resis problemot.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Габични инфекции најчесто се од лоша исхрана (премногу шекер) и начин на живот.

Послушај го советот во претходниот коментар и помогни си себе си, затоа што габичната инфекција ќе ја искорениш за кратко со лекарства, но ќе се врати за брзо ако и понатаму го правиш истото што си го правел досега.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.052
Поени од реакции
5.964
Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Имам болки во долниот дел на кичмата, сакам да почнам со физикална терапија. Препорака за во Скопје ?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.520
Имам болки во долниот дел на кичмата, сакам да почнам со физикална терапија. Препорака за во Скопје ?
...болките на долен дел на кичма не значи и физикална терапија, односно не смее да се прави терапија при болка, прво се санира болката и зависно од РТГ снимка се дава понатаму соодветни инструкции од лекар физијатар дали треба физикална терапија, а од каде знаеш дека болката на кичма е од кичма, а не од нешто друго си бил на доктор- физијатар?

Член од
4 август 2018
Мислења
1.538
Поени од реакции
3.313
Постои само еден доктор специјалист врвен стручњак- Исус Христос овие другиве се дефинитивно аматери со лажни титули..така да не одиме со измислени звања и величини беспотребно со луѓе на кои на нив првично им треба помош па после да лечат други..Ако е офф топик нека го склони мислењево модераторот иако мислам дека треба да стои он топ како болдирано..

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
...болките на долен дел на кичма не значи и физикална терапија, односно не смее да се прави терапија при болка, прво се санира болката и зависно од РТГ снимка се дава понатаму соодветни инструкции од лекар физијатар дали треба физикална терапија, а од каде знаеш дека болката на кичма е од кичма, а не од нешто друго си бил на доктор- физијатар?
Имам правено снимка и ми беше дадена дијагноза од специјалист кој ме имаше упатено на електро и физикална терапија но тоа беше у 2022 година и морав да ја прекинам поради смените на работа. Имам ишијас и од долниот дел на кичмата ( нервот ) ја продолжува болката низ цела лева нога до глуждот.

Kajgana Shop

На врв Bottom