Ја реков ако си негов фан, многу бедно и многу просто ќе изгледа све тоа, и зашто да не му давам шанса на некој кој е Бог на ваква подлога? Ако игра, и сам си свесен дека не излага он со бело знаме, ако не е спремен дури ни да парира, он нема да излезе, нарочито па не против Новак, за декор сигурно не би излагал, во прајмот тоа не би го направил не па сега.
Така да АКО излезе, сигурно он лично верува дека може да успее (нели, истото тука неговите фанови за Новак го викаа), и како тоа ја, тастатура експертот од Македонија, вклучувајќи те и тебе тука и останатите, можеме туку така да отпишеме ваква тениска величина која е сунац боготац на земја и убедливо далеку пред сите на земја историски гледано. Ете ајде ќе замижиме на цела негова кариера, за да таквите ко тебе не не караат тука, зашто сме му давале макар и минорни шанси за успех пази ...
Си стои тоа дека може и прво коло да падне затоа и го спомнав Баштад, зашто таму изненадувачки ама беше многу под нивото од РГ со Саша, каде иако не зема сет сепак покажа знаци на живот што и се виде по неговите изјави и менување на наратив, од пензија до тотално игнорирање на истото во рок од 2-3 дена. Така да неговото последно издание беше непријатно изненадување би рекол.
Али ништо лошо нема во кажаното, Новак ќе е (голем) фаворит во тој меч од очигледни причини ко што реков, ама ако Рафа излезе, смешно ќе е да го перцепираме ко да е некој циркузант со точно 0 шанси за успех, ко што најверојатно ти го перцепираш, он ако верува во успех ние сме најмалце битни. Смешно е во најмала рака тоа, праиме муабет за Рафа и теренот каде што испиша невидена историја, али ок терај си, у случај да се навреди или препозна у тој дел од муабетот, не знам што друго да ти кажам, И да играат, и да изгуби 6-0 и 6-1, што мене лично не би ми сметало, пред меч е апсурдно ваков третман да има некој кој е убедливо најдобар на сите времиња на земја, и за кој до вчера се тераа муабети дека и со ампутирана нога да искочи на тој терен, он пак ќе е фаворит.
А и ако некој се декларира како тениски фан, мене лично неизводливо ми е таков третман да добива Рафа, ќе сфатев само ако се играше на трева турниров (па и бетон), тогаш немаше ни да настапува.
Најпедерското секако ќе е, да се повлече, а да остане во дубл, ама се надевам тоа нема да е случај.