мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.850
- Поени од реакции
- 23.211
So da probam, da bidam gazda, da zemam kredit ? Nejkam. Ako site se gazdi koj ke vi rabotiНема никаква врска. Пробај направи го ова па реплицирај на темава. Не ми е поентата да бранам не етични газди ама еве пробај па сподели искуство.
Vaka poke mi se isplakja, em rajat em drug mi go beri gajleto. E sega gazda bil, neka si bidi be, koj mu brani. Neka si gi podmiruva obvrskite i dogovorot na vreme i po zakon , ako saka i kako faraon neka se dozivuva, fine by me.
Автоматски споено мислење:
@kano I tebe i mene ke ne zakopat 6 pedi ili kolku bese. Nema za tebe specijalno da iskopaat dupka 10 pedi, a i da iskopaat ete so ke ti meni. Umren ke bidis . Zborot mi e nikoj vgrob ne gi odnesol parite so gi zarabotil, gazda ili ne.Во мојата фирма еднистевен незаменлив сум јас. Сите други се пролазни, од вработени до соработници и клиенти. На кој не му се свиѓа слободно нека си оди и нека си ја бара среќата и она што мисли дека заслужува на друго место. Ниту му стојам на пат ниту ме интересира што сака или планира или мисли дека заслужува. Едноставно е, ако сакаш повеќе работи повеќе или отвори си фирма па види дали е лесно и дали треба да им трчаш и удоволуваш на тие што си го вадат лебот благодарение на работата што си им ја обезбедил.
Знам нема да ви се свиѓа ова ама тоа е реалноста.
Последно уредено: