Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
16.452
Поени од реакции
18.711
I ?
1. A koj ti reche deka e pogreban ushte istiot den?
2. A koj ti reche deka e ubien na lice mesto i ne e nekade odnesen i machen ili sl za da kazhi kaj mu se kartite skrieni?
3. A koj ti reche deka Panche ubien ne bil chuvan vo vizbata i pri vadenje na teloto za da go odnesat i zakopaat ne gi videlo devojcheto?
4. A i ako prochitashe podobro ce go videshe zborot "Mozhebi", znachi toa beshe samo edna predpostavka!

Sega ima logika?
Ili daj ti sostavi prikazna shto odgovara na dibeci kako ovie i zvuchi realno!
Постои обдукција бре, сигурно овие информации не ги вадиме ние од ракав.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
...а што не го извршиле убиството во сутеренот на зградата, ако главна цел им била таа, морало да биде толку компликовано со друго убиство и толку возење низ град со киднаперите, ни тоа ми нема логика, а после еден час кога девојчето не пристигнало во училиштето, се дигнала веднаш паника, а полицијата била информирана после еден час, значи нешто се знаело однапред, некој им се заканил ли, мајката треба да се изјасни!

Член од
5 март 2018
Мислења
16.452
Поени од реакции
18.711
Затоа што е населено место и во тој момент можи да налета некој станар, не сакале да оставаат траги и слично.
Значи мотивот не е јасен а можеби и никогаш да не го дознаеме, злосторниците се тие.
Можно е да има и друга позадина и нарачател на сето ова, ама дека некој ги мести ликовите мало морген

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.985
Поени од реакции
7.635
Друже ти пишува убаво бе ај 100 месеци трае ова уште не можеш да влезеш у колосек и изиграваш будала овде со ретардирани сценарија.

Циторенот ќе биде клучен за да се поврзат двете убиства. Жежовски ќе биде грабнат со цел да го присилат да даде сопственото возило за да се искористи за грабнувањето на Вања. Обвинетите со реното дошле во близина на неговиот дом. Кешишов повторно останал да чека на паркингот кај пругата и да внимава да не наиде некој. Палевски, Манев и Видевски отишле до куќата на Жежовски.

Обвинетиот Боре Видевски заѕвонил на вратата, по што оштетениот отворил, обвинетиот Боре Видевски го турнал на земја, му ја фатил устата за да не вика, обвинетиот Велибор Манев му ги врзал рацете на оштетениот со јаже додека лежел на грб, двајцата обвинети го ставиле во церада од возилото која била во близина на вратата, го однеле до возилото Циторен“, се наведува во
обвинителниот акт.

За тоа време Палевски, влегол во куќата го зел мобилниот телефон на Жежовски и клучевите од Цитроенот. Телефонот по пат завршил во дол, а во местото „Рудник“ во околината на Велес на Жежовски ќе му биде предочено дека ќе биде убиен, при што Палевски околу 10 часот со пиштол калибар 9 мм, ќе му го одзеде животот.

„Потоа обвинетиот Љупчо Палевски фаќајќи го во делот кај нозете, го турнал телото на оштетениот во ископаната дупка, која ја затвориле и покриле, по што обвинетите заминале со двете возила“, пишува во обвинителниот акт
Izvini ne znaev deka si go chital obvinenieto!
Ili ovie guskive od Kod ahto odrabotuvaat za nekogo se za tebe relevantni?
I da te podsetam na prikaznata za Zhan Mitrev!

I na krajot od kraishtata, napishav deka e samo prikazna bez nikakvi potvrdeni fakti i dokazi!
Zatoa chitaj me podobro! ;)
Автоматски споено мислење:

Постои обдукција бре, сигурно овие информации не ги вадиме ние од ракав.
Shto i ti beshe prisutna na obdukcijata?

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
348
Поени од реакции
506
Палевски во Турција кажал дека мајката на убиеното девојче му била љубовница,ова треба да го проверат дали е вистина.Имало ли комуникација помеѓу нив телефонски повици,месинџер,скајп,мајлови и сл.Додатно дали има трета страна која може да го потврди дека ги видел или знаел дека се во врска или можеби Палевски го измислил сето тоа за да ја пренасочи истрагата.
Таткото ако бил сопственик на становите многу веројатно е да немал врска ни со грабнувањето уште помалце со убиствата.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.985
Поени од реакции
7.635
Затоа што е населено место и во тој момент можи да налета некој станар, не сакале да оставаат траги и слично.
Значи мотивот не е јасен а можеби и никогаш да не го дознаеме, злосторниците се тие.
Можно е да има и друга позадина и нарачател на сето ова, ама дека некој ги мести ликовите мало морген
I zamisli od Skalite do vizbata na Palcho ima DURI 10metri!
Znajsh kolkava relacija e toa za da rizikuvaat nekoj da gi vidi?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.452
Поени од реакции
18.711
Izvini ne znaev deka si go chital obvinenieto!
Ili ovie guskive od Kod ahto odrabotuvaat za nekogo se za tebe relevantni?
I da te podsetam na prikaznata za Zhan Mitrev!

I na krajot od kraishtata, napishav deka e samo prikazna bez nikakvi potvrdeni fakti i dokazi!
Zatoa chitaj me podobro! ;)

Shto i ti beshe prisutna na obdukcijata?
А ти беше ? Оти го тврдиш спротивното цело време...

I zamisli od Skalite do vizbata na Palcho ima DURI 10metri!
Znajsh kolkava relacija e toa za da rizikuvaat nekoj da gi vidi?
Да бе така е ова гта па ќе отепаме девојче и никому ништо

Член од
5 март 2018
Мислења
16.452
Поени од реакции
18.711
Палевски во Турција кажал дека мајката на убиеното девојче му била љубовница,ова треба да го проверат дали е вистина.Имало ли комуникација помеѓу нив телефонски повици,месинџер,скајп,мајлови и сл.Додатно дали има трета страна која може да го потврди дека ги видел или знаел дека се во врска или можеби Палевски го измислил сето тоа за да ја пренасочи истрагата.
Таткото ако бил сопственик на становите многу веројатно е да немал врска ни со грабнувањето уште помалце со убиствата.
Овие се рекла казала муабети

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.985
Поени од реакции
7.635
А ти беше ? Оти го тврдиш спротивното цело време...

Да бе така е ова гта па ќе отепаме девојче и никому ништо
Aj i ti vo cetvrto da douchish makedonski!
Nikade nishto nitu tvrdam nitu nekogo ubeduvam!
Samo skazhav moi somnezhi i edna prikazna shto po moe ima nekakva logika.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.452
Поени од реакции
18.711
Aj i ti vo cetvrto da douchish makedonski!
Nikade nishto nitu tvrdam nitu nekogo ubeduvam!
Samo skazhav moi somnezhi i edna prikazna shto po moe ima nekakva logika.
Па и ние сомнежи споделуваме по наше, никој ништо не тврди.
Ти во прво врати се кирилица да научиш после кажвај за мене :)
Значи стварно не знам шо толку барате влакно во јајцето, ова со код емисијата не ни ја гледав, во обвинителниот акт само стои како е извршено убиството, и не гледам ништо чудно.
Единствено мотивот можи да го кријат ради х причини

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.985
Поени од реакции
7.635
Значи стварно не знам шо толку барате влакно во јајцето, ова со код емисијата не ни ја гледав, во обвинителниот акт само стои како е извршено убиството, и не гледам ништо чудно.
Kako be samo " somnezhi spodeluvame"? A i vo ovaj post pishuvash "во обвинителниот акт" !

Go imash procitano obvinitelniot akt?
I kako si dozvoluvash so samo somnezhi da gi ismejuvash tujgite somnezhi?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.522
Поени од реакции
3.659
Па не е ни сомнеж тоа туку информации од официјални лица форензичари во комбинација со полиција и искази од обвинетите. Он @vouager е тој што си прави некакви нереални сценарија и ги пишува во темава, како да не е истиот лик од пред 3-4 месеци :eek:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.452
Поени од реакции
18.711
Kako be samo " somnezhi spodeluvame"? A i vo ovaj post pishuvash "во обвинителниот акт" !

Go imash procitano obvinitelniot akt?
Го имам, прочитај го и ти, пиши како се киднапирани Вања и Панче и како се убиени.

Kajgana Shop

На врв Bottom