- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.644
- Поени од реакции
- 5.356
Дефинирај скутерСкутер може ли на автопат да се вози ?
50цц не
125 или поголемо да
Дефинирај скутерСкутер може ли на автопат да се вози ?
Не, ама имаат возено да не плаќаат шлеп - ако те фати полиција со нив разбери се а за безбедноста твоја друг муабет еСкутер може ли на автопат да се вози ?
Со 50цц , кое е подкатеготија и се води како мопед т.е велосипед со мотор , не смееш да излагаш на автопатишта или магистрални патишта . Со се што е поголемо од 125цц и е категорија само по себе ( А1 , А2 , А ) , можеш слободно …Скутер може ли на автопат да се вози ?
Со 50цц , кое е подкатеготија и се води како мопед т.е велосипед со мотор , не смееш да излагаш на автопатишта или магистрални патишта . Со се што е поголемо од 125цц и е категорија само по себе ( А1 , А2 , А ) , можеш слободно …Скутер може ли на автопат да се вози ?
Не е мое да ти се мешам у финансии ама мислам дека сигурно е прескапо ова чудо. Пример јас лично за скутер не би лупнал толку париМислење за Aprilia sxr50cc?
Фала ви многу
Мене само не ми се свиѓа што е 4Т место 2Т... ги утепаа новите скутери ради екологија, емисии деодека тејлор сфифт на денвно ниво прави повеќе цо2 загадување него сите нас заедно у годинаМислење за Aprilia sxr50cc?
Фала ви многу
Pred 2-3 nedeli zemav Sym Fiddle 2 50ccДали го има некој од форумов, да ми каже дали е тромав со оглед на тоа дека е по габаритен?
И кој избор е подобар Sym Symphony 50cc или Apriliata sxr50?
3 кс и 3њм … толку е , тоа е … што сакаш прави му толку ќе оди , не може повеќе . Во интерес на еко норми и намалена потрошња на гориво, сите ги направија 4 тактни , ги ограничија и угушија и ги заебаа скроз …Pred 2-3 nedeli zemav Sym Fiddle 2 50cc
Spored specifikacija e ist na jacina kako Symphony 2.2kw i 3.0nM, I TROM E.
Moze ako mu izvadam granicnikot ke bide poaren ama iskreno so ogled na toa sto bev celi 2 dena u skopje od koi eden go pominav trcajki navamu natamu da najdam tablici za 50cc motorce nemav ni vreme da se zamaram nesto mnogu mnogu. Mozebi ako e granicnikot izvaden ke e poaren ama toa nekoj drug neka ti go potvrdi.
Како фан на Априлија и некој кој што имал неколку во кариерата , јас ова не го ставам у ниедна опција . Не го регистрирам ни дека воопшто постои . Прво затоа што е грдо до немај каде , погледни ги предходните модели , па погледни го тоа. Второ што е мртво пувало , не оди , млитаво , па ако си преку 60 кг , мака … Трето што повеќе не се трајни како порано , квалитетот е далеку , далеку послаб . Како да не е Априлиа . Им дадоа на кинезите да им го прават , па погледни колку исти елементи во карисерија има со кинеските . Така да , според мене , апсолутно не вреди 2.500 евра .Мислење за Aprilia sxr50cc?
Фала ви многу
Каде рече дека живеешzato najbarani i najkradeni se starite dvotakni SR50 Aprili (110-120kmh moze da digne)...
Na zena mi u podrum pod 3 kluca ja cuvame namesto u garazata so mojot pogolem motor
Најдобри се старите SR50 Street со Minarelli машина , многу добра машина и во стандард , ама што трпи тјунинг и иде како лудо . После тоа со Piaggio машините до кај 2017та се исто добри . Од 2018-19та навака со еуро 4 нормите ги зезнаа , ги скротија , за последново сега да биде тотално ѓубре …zato najbarani i najkradeni se starite dvotakni SR50 Aprili (110-120kmh moze da digne)...
Na zena mi u podrum pod 3 kluca ja cuvame namesto u garazata so mojot pogolem motor