Совети околу мотоцикли

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Скутер може ли на автопат да се вози ?
Не, ама имаат возено да не плаќаат шлеп - ако те фати полиција со нив разбери се а за безбедноста твоја друг муабет е

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Со 50цц , кое е подкатеготија и се води како мопед т.е велосипед со мотор , не смееш да излагаш на автопатишта или магистрални патишта . Со се што е поголемо од 125цц и е категорија само по себе ( А1 , А2 , А ) , можеш слободно …
Автоматски споено мислење:

Со 50цц , кое е подкатеготија и се води како мопед т.е велосипед со мотор , не смееш да излагаш на автопатишта или магистрални патишта . Со се што е поголемо од 125цц и е категорија само по себе ( А1 , А2 , А ) , можеш слободно …

Член од
13 јануари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
276
Мислење за Aprilia sxr50cc?
Фала ви многу

Член од
11 април 2012
Мислења
4.644
Поени од реакции
5.356
Фала ви многу
Не е мое да ти се мешам у финансии ама мислам дека сигурно е прескапо ова чудо. Пример јас лично за скутер не би лупнал толку пари

иако да морам да признаам дека вака е доста лично на слики :)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Фала ви многу
Мене само не ми се свиѓа што е 4Т место 2Т... ги утепаа новите скутери ради екологија, емисии деодека тејлор сфифт на денвно ниво прави повеќе цо2 загадување него сите нас заедно у година :)

Член од
13 јануари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
276
Дали го има некој од форумов, да ми каже дали е тромав со оглед на тоа дека е по габаритен?
И кој избор е подобар Sym Symphony 50cc или Apriliata sxr50?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.644
Поени од реакции
5.356
Дали го има некој од форумов, да ми каже дали е тромав со оглед на тоа дека е по габаритен?
И кој избор е подобар Sym Symphony 50cc или Apriliata sxr50?
Pred 2-3 nedeli zemav Sym Fiddle 2 50cc
Spored specifikacija e ist na jacina kako Symphony 2.2kw i 3.0nM, I TROM E.
Moze ako mu izvadam granicnikot ke bide poaren ama iskreno so ogled na toa sto bev celi 2 dena u skopje od koi eden go pominav trcajki navamu natamu da najdam tablici za 50cc motorce nemav ni vreme da se zamaram nesto mnogu mnogu. Mozebi ako e granicnikot izvaden ke e poaren ama toa nekoj drug neka ti go potvrdi.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Pred 2-3 nedeli zemav Sym Fiddle 2 50cc
Spored specifikacija e ist na jacina kako Symphony 2.2kw i 3.0nM, I TROM E.
Moze ako mu izvadam granicnikot ke bide poaren ama iskreno so ogled na toa sto bev celi 2 dena u skopje od koi eden go pominav trcajki navamu natamu da najdam tablici za 50cc motorce nemav ni vreme da se zamaram nesto mnogu mnogu. Mozebi ako e granicnikot izvaden ke e poaren ama toa nekoj drug neka ti go potvrdi.
3 кс и 3њм … толку е , тоа е … што сакаш прави му толку ќе оди , не може повеќе . Во интерес на еко норми и намалена потрошња на гориво, сите ги направија 4 тактни , ги ограничија и угушија и ги заебаа скроз …
Фала ви многу
Како фан на Априлија и некој кој што имал неколку во кариерата , јас ова не го ставам у ниедна опција . Не го регистрирам ни дека воопшто постои . Прво затоа што е грдо до немај каде , погледни ги предходните модели , па погледни го тоа. Второ што е мртво пувало , не оди , млитаво , па ако си преку 60 кг , мака … Трето што повеќе не се трајни како порано , квалитетот е далеку , далеку послаб . Како да не е Априлиа . Им дадоа на кинезите да им го прават , па погледни колку исти елементи во карисерија има со кинеските . Така да , според мене , апсолутно не вреди 2.500 евра .

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
zato najbarani i najkradeni se starite dvotakni SR50 Aprili (110-120kmh moze da digne)...
Na zena mi u podrum pod 3 kluca ja cuvame namesto u garazata so mojot pogolem motor

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
zato najbarani i najkradeni se starite dvotakni SR50 Aprili (110-120kmh moze da digne)...
Na zena mi u podrum pod 3 kluca ja cuvame namesto u garazata so mojot pogolem motor
Најдобри се старите SR50 Street со Minarelli машина , многу добра машина и во стандард , ама што трпи тјунинг и иде како лудо . После тоа со Piaggio машините до кај 2017та се исто добри . Од 2018-19та навака со еуро 4 нормите ги зезнаа , ги скротија , за последново сега да биде тотално ѓубре …

Член од
24 април 2024
Мислења
35
Поени од реакции
123
Здраво ми треба мала помош од експерти со чопери, за прв пат ќе купувам чопер и ме интересира да ли 250-300 кубика е премногу за прв чопер или е сосема нормално? Разгледвам насегде низ Македонијава и скоро сите први чопери ги купиле со 250 кубика и прашав неколку другари што веќе имаат купено чопери од времето ми рекоа таман е ако е цената во ред. Фала унапред

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.296
Поени од реакции
5.395
Па ја не мислам дека било што е многу зависи како го возиш, можеби побитна ти е големината да научиш да го контролираш.
Јас прв пат воопшто на било каков мотор почнав со 700 кубика и немав никаков проблем, на почеток први месеци ептен пажливо додека го навикнеш и се опуштиш,си пазиш правила и прописи и немаш проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom