jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.493
- Поени од реакции
- 27.313
Не објаснувам никому ништо, јас кажувам можам да кажам дека некој ќе е нелојален по дефолт ако напишал северна, а не дека тој што нема напишано северна дека ќе биде лојален. На тој што пишал Македонија, ќе му дадам шанса, северџаните едноставно не заслужиле шанса.Јас не знам за кои тендераши збориш, баш би сакал да ми го објасниш тоа.
Јас зборам за тоа дека програмерите со едни од највисоките примања во државата многу допринесуваат за самата економија.
Иначе мислев на ова
Извини, не си пишал лојални према државата туку према фирмата. Демек од едно зборче во CV-то можеш да го процениш ова. Има еден куп лојални луѓе кои што напишале северна во CV-то наспрема еден куп дегени кои глумат патриоти а би те исцедиле ко сунѓер во првата прилика што ја имаат. Па размисли, колку Македонци познаваш кои се големи патриоти а цел живот се борат за државна цицка или некој од тие тендерите што ги спомна?
Муабетот ми беше, дека националната гордост не се брани така што ќе земеш на некој рандом лик што кур го боли за тебе да му објаснуваш која е Македонија. Од едно уше ќе му влезе, од друго ќе му излезе.
За мене национална гордост се покажува само со придонесување кон државата. Се друго е мижи асан да ти баам.
И пак кој спомна лојалност кон државата ?
Автоматски споено мислење:
Абе најлесно е да се каже така, требаше да изгинеме сите до еден за да се викаме Македонија, па ајде сега да прифатиме све што ни е наметнато.Странските колеги си викаат Северна Македонија, ни знаат за проблемот за името, ни пак ги боли кур. Северна Македонија е меѓународното име на државава, за да не беше Северна требаше во 2017 да се борат битки за да се спречи тоа, сега со рандом замарање на некој Ханс со балканска политика нема да се врати името.
И нема врска све тоа, еднотавна ми е равенката. Многу ми е слична ароганцијата како што им беше на странците и на северџаните во куртонската револуција, Јас нема да ранам северџани, нека ги рани името. Дали мислиш дека сум во право или не, ме боли стапот.
Последно уредено: