Tamu kaj sto ziveas ako temp zimata page pod -15 zemi Aeri ako ne page pod -15 togas Aehi.Здраво,
Прашање за познавачи на клима уредите. Решен сум да купам 5kW од моделот на VIVAX. Само се двоумам помеѓу два модела AERI или AEHI. Главно ми е за греење.
Ве молам за мислење
Dvata modeli se super koj i da go zemes ke bides zadovolenЗдраво,
Прашање за познавачи на клима уредите. Решен сум да купам 5kW од моделот на VIVAX. Само се двоумам помеѓу два модела AERI или AEHI. Главно ми е за греење.
Ве молам за мислење
Zdravo sakam da zemam klima BEKO pa mi treba mislenje ili iskustvo nekoj ako ima so ovoj model Beko BEEPGE120
Инвертер клима уред BEKO BEEPGE 120/ BEEPGE 121, 3.5kW, A+++/A++, R32
Моќност:3.5kW- 12000 btu Енергетска класа:А+++/A++ Циркулација на воздух:630 m3/h Отстранување на влага: 1.2 L/h Два греачи на кондензатор и куќиштеwww.neptun.mk
За греење слаби се ....3.4кв е декларирана од производителот на греењеЗдраво,
Ве молам за мислење
Еден држач значи еден мотор може да има надвор намонтирано, но моторот може да е Мулти со две три или 5 внатрешни....иначе квадрат ко ке спомнете што е мерка за површина не се киловати одма се знае колку ви иде математика.Здраво дечки,
имам прашање што засега мој близок роднина. Станува збор за стан од 57м2, нова градба со изолација 10см стиропор. Инвеститорот им обезбедува греење со клима уреди и им дозволува само еден држач за клима. Дали клима 3,5Kw ќе заврши работа (всушност тоа го нуди инвеститорот)?
од друга страна, мојот брат има слична ситуација +/- квадрат или два од оваа квадратура и е во нова зграда и се грее со daikin sensira 3.5kw, лаганини топло му е.
Нека стави 5.5kw подобро, ќе го грее и 3.5 ама доколку паднат температурите под 0 очекувај да се мачи климата за толкава квадратура..Се согласувам, но инвеститорот им става 3,5kw клима на тој држач и вели дека е доволно. Дали според вас доколку зградата има добра изолација, станот се наоѓа на висок спрат, 3,5kw може да е доволна за простор од близу 60 квадрати?
Зависи колку топлински губитоци имаат тие 60м2 што треба инвеститорот да ти ги даде во хартиена форма ака Енергетски Пасош што е обавезително во држави членки на ЕУ а кај нас се забошотува тој факт зада цената на м2 биде иста по м2 дали изолиран или неизолиран све да е исто. Ама сметките за греење нема дасе исти во изолирани и неизолирани 60м2 нели.Се согласувам, но инвеститорот им става 3,5kw клима на тој држач и вели дека е доволно. Дали според вас доколку зградата има добра изолација, станот се наоѓа на висок спрат, 3,5kw може да е доволна за простор од близу 60 квадрати?
Дали Vivax AEYIs 3,5kw за тој простор може да заврши работа според тебе?Нека стави 5.5kw подобро, ќе го грее и 3.5 ама доколку паднат температурите под 0 очекувај да се мачи климата за толкава квадратура..
Зависи колку топлински губитоци имаат тие 60м2 што треба инвеститорот да ти ги даде во хартиена форма ака Енергетски Пасош што е обавезително во држави членки на ЕУ а кај нас се забошотува тој факт зада цената на м2 биде иста по м2 дали изолиран или неизолиран све да е исто. Ама сметките за греење нема дасе исти во изолирани и неизолирани 60м2 нели.
Може да ти заврши работа 3,5кв Грее Амбер Нордик во изолирани 60м2.Дали Vivax AEYIs 3,5kw за тој простор може да заврши работа според тебе?
Е како да не.Amberot e meren na -8 celi max 7200w gi dava kako po specifikacija i negubi kapacitet