- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.774
- Поени од реакции
- 4.125
Muabetov e dali isklučuva kompesorot pri ladenje, DOBRO UTRO, normalno deka isklučuva i pak uklučuva. Što vrska ima dali e inverter ili ne e. Razlikata e vo kulturata na rabota, eve mojava parapetna se spušta do 80W, ako e i toa premnogu kompresorot se gasi i si vrtat samo dvete turbini i trošat od 15-20W, se dodeka pak ne trgne kompresorot....Ako e vistinski inverter so dovolna niska modulacija togas posle postignatata barana temperatura nema da izgasni nego so niska modulacija ke ja odrzuva baranata temperatura.E sega ako potrebite na prostorot se pomali a inverterot ne mozi duri i so namalena modulacija ja precekoruva posakuvanata temperatura togas kompresorot ke se izgasne,a pri toa turbinata na vnatresnata edinaica ke vrti uste izvesen period,zaradi potreba da go susi izmenuvacot pri ladenje ili monitoring pri greenje.Barem taka e kaj Toshibata.
Znaci seto zavisi od minimalnite toplinski potrebi pri ladenje i greene na samiot prostor i moznosta na samiot inverter kolku ke moze minimalno da ja spusti na najnisko modulacijada i da isporaca najmalce energija t.e. da isporaca namalce toplina da gi nadoknaduva zagubite vo prostorot,bilo ladenje ili greenje.
Последно уредено: