UEFA Euro 2024 (Европско Првенство)

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој?

• Вкупно гласачи
    112
  • Гласањето е завршено на .
Чесиве увек вечни таленти, со тоа што последнава декада слабо. Кој се сеќава на финалето 96та значи дека иде према Росвера и Енап на рецепта. Чувени Павел Кука едно 80 пати ми се падна дупликат све да му ебам.

Тоа беше прво европско/светско што го гледав. Го памтам името на голманот и златниот гол што го примија Чесите. Поборски, каква генерација.

Тоа беше прво европско/светско што го гледав. Го памтам името на голманот и златниот гол што го примија Чесите. Поборски, каква генерација.

Имале по 2-3ца што секогаш биле стартни во топ 5 клуба. Недвед, Чех, Поборски, Јанкуловски, Росицки, Колер, Барош. Ама веќе неколку години никако да извадат некој нов, а Спарта и Славија редовно во Европа се.

не

откога освоија европско еден долг период беа дрва дрвосани
Не освоија туку беа во финале со Германија 1996 на Вембли и изгубија 2:1.Таа беше златната генерација на Чешка и по мене најдобрата што некогаш ја имале а оваа сега е една класа испод.

Чешка претходното ЕП имаат супер успех , ова се знае како ќе завршат. 1/8 финале на сила некако.

Петр Коуба беше голманот, тоа ЕУРО му донесе трансфер на Поборски во Манчестер... играа и Недвед, се сеќавам дека Бегер го даде голот од пенал во финалето, Матијас Замер го фаулираше Поборски, легедата Павел Кука, Шмицер...стварно страшна генерација на Чешка...

Sent from my SM-F731B using Tapatalk

edit: Lokvan го избришал постот кој го цитирав

освоија у Југославија 76-та
види измеѓу тоа и половина девеести на колку првенства играле

Не освоија туку беа во финале со Германија 1996 на Вембли и изгубија 2:1.Таа беше златната генерација на Чешка и по мене најдобрата што некогаш ја имале а оваа сега е една класа испод.
абе вие сите исто ли не знаете?

Последно уредено:
а океј тогаш

Нормално дека е ок. А од тогаш и појака генерација има само Чешка со финалето во 96 а и годините натака вадеа поединци. Така не ти држи вода дека после 76 биле дрва.

освоија у Југославија 76-та
види измеѓу тоа и половина девеести на колку првенства играле

абе вие сите исто ли не знаете?
Помлади сме од тебе сигурно и тоа 20 и повеќе години така да извини што не сме прочитале за таа од 1976 година кога беше Чехословачка.

Нормално дека е ок. А од тогаш и појака генерација има само Чешка со финалето во 96 а и годините натака вадеа поединци. Така не ти држи вода дека после 76 биле дрва.
Ми држи затоа што у тој период поретко се пласираа на турнири и од северна Ирска и од Шкотска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom