Русија - смена во надворешната политика?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Ајде конструктивно сега да ги побиеме небулозиве твои.

Околу Либија. Русија го подржуваше Гадафи, се после тоа е далеку од подршка. Откако го соборија Гадафи западните кучиња почнуваат првите бегалски походи на племињата од Блискиот Исток. Русија го подржува Асад кој е далеку од некој си исламист, речиси никаква поврзаност нема со нив. Бегалскиот бран на Сиријци претежно се случува кога Исис и другите вахаби подржан од Сад,Еу, Турција, Израел и ко прави ршум во Сирија и Ирак. Благодарение на Русите и нивните акции во Сирија се спречува ширењето на калифатот и дел од Сиријците сеуште живеат кај што се родиле. Бегалскиот шверц претежно се одвива преку Нато коридори како Турција, Бугарија,Грција и секако Македонија. Зошто никој од овие земји не реагира посериозно. Па види запрашај се. Иран сега за сега никаква закана не е за Еу. Ниту за Македонија. Напротив земја членка на Нато финансира и гради џамии во Македонија.

Како што реков, тешко е да се признаат некои работи, бидејќи се косат со илузиите кои ги имате во вашите глави. Јас лично се сомневам идека се и илузии. Сметам дека трезвено знаете што е реалноста ама ете моментално на Запад ака Германија и во замена за плата ово она се губи таа објективност кај човекот.
Не, не е така
Да не интервенираше Рисија во Сирија Асад ќе паднеше и во Сирија ќе имаше нова опоѕицијска НЕ исламска влада. Турција бараше да интервенира, запад не ја пушти, те Обама, и тоа му го пишуваат како голема гопполитичка грешка. Асад почна да се одмаздува и ги натера Сиријците да бегаат. погледај само што се случи со Алеп. Се употерби и хемијско оружје. остана само провинцијата Идлиб нечепната затоа што Турција коначно влеѕе со војска и се договори со Путин да не ја ескалираат состојбата пошто тие неколку милиони бегалци ќе влезеа во Турција.

Либија - криви се французите. И делумно американците пак Обама. Го тргнаа гадафи остана хаос. Либијците после избраа некоја каква таква влада која је сруши Хафнар кој има подржка од Катар УАЕ и пак Русија. Русија нема голем интерес ама им одговара хаос и нестабилност. Турција и ѕапад ја спасија владата во Триоли но ЛИбија не личи на ништо.

Одиме понатака. Сите бељи на средниот и блискиот исток ги прави Иран преку својите прокси. Докази немам време да изнсувам одам да гледам футбал. Прави хаос и војни и нстабилност и луѓето нормално бегаат. Каде ? Нормално не во ЕУ, не во Русија или Белорусија.
Проблемо постои, не е измислен и креиран од Русија, но Путин прави се да не се реши и да се прошири по онаа непријателот на мојот непријател е мој пријател. Грција италија и другите не реагираат посилно затоа што се премногу меки и немоќни.

Некои работи навистина е тешко да се признаат

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.381
Поени од реакции
5.016
@Human @Ne_sum_ja само да знаете дека сте надминати. Се извинувам што ве нарекував нај... Подложни на западна пропаганда. :)
Оди провери дали стигна до дното носачот, па врати се и кажи.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940
Не, не е така
Да не интервенираше Рисија во Сирија Асад ќе паднеше и во Сирија ќе имаше нова опоѕицијска НЕ исламска влада. Турција бараше да интервенира, запад не ја пушти, те Обама, и тоа му го пишуваат како голема гопполитичка грешка. Асад почна да се одмаздува и ги натера Сиријците да бегаат. погледај само што се случи со Алеп. Се употерби и хемијско оружје. остана само провинцијата Идлиб нечепната затоа што Турција коначно влеѕе со војска и се договори со Путин да не ја ескалираат состојбата пошто тие неколку милиони бегалци ќе влезеа во Турција.

Либија - криви се французите. И делумно американците пак Обама. Го тргнаа гадафи остана хаос. Либијците после избраа некоја каква таква влада која је сруши Хафнар кој има подржка од Катар УАЕ и пак Русија. Русија нема голем интерес ама им одговара хаос и нестабилност. Турција и ѕапад ја спасија владата во Триоли но ЛИбија не личи на ништо.

Одиме понатака. Сите бељи на средниот и блискиот исток ги прави Иран преку својите прокси. Докази немам време да изнсувам одам да гледам футбал. Прави хаос и војни и нстабилност и луѓето нормално бегаат. Каде ? Нормално не во ЕУ, не во Русија или Белорусија.
Проблемо постои, не е измислен и креиран од Русија, но Путин прави се да не се реши и да се прошири по онаа непријателот на мојот непријател е мој пријател. Грција италија и другите не реагираат посилно затоа што се премногу меки и немоќни.

Некои работи навистина е тешко да се признаат

Престанав да читам уште кога истресе глупости за Сирија. Добро те обработила пропагандата.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.076
Гадафи го скинаа кога сакаше да ја промени валутата на трговија со нафта во Африка од ПетроДоларот во ЗлатниотДинар. Кои Французи кои глупости, еден шамар Америка ќе им врзе и ќе пеат ко трски на свиок ветар.

Знаеш како Америка ја контролира нафтата? Со петро-доларот, не треба да ги земиш под твоја контрола нафтените полиња ако тие се тргуваат со твојата валута и колку сакаш можеш да печатиш. Мисли малце

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Престанав да читам уште кога истресе глупости за Сирија. Добро те обработила пропагандата.
Страшно, во Сирија да не бил Путлер ќе имало неисламска влада. :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Не, не е така
Да не интервенираше Рисија во Сирија Асад ќе паднеше и во Сирија ќе имаше нова опоѕицијска НЕ исламска влада. Турција бараше да интервенира, запад не ја пушти, те Обама, и тоа му го пишуваат како голема гопполитичка грешка. Асад почна да се одмаздува и ги натера Сиријците да бегаат. погледај само што се случи со Алеп. Се употерби и хемијско оружје...
Гледај не изгледаш на лош момак, ама многу си бе другар неук и индоктриниран.
Од се што напиша точна е само првата реченица. Другото не вреди ни да го коментирам... Имаш некој незапамтлив ник, редовно те заборавам кој беше и заборавам да не влегувам во дискусија. Неколку пати ти имам објаснувано работи, џабе, пак си ги верглаш овие MSM приказни... Како @Human само на стероиди.

Еден совет сепак: Проверувај ги работите.
Глеј 2 секунди пребарување за религии во Сирија: https://en.wikipedia.org/wiki/Syria
1718892775876.png

10% Христијани, и ова веројатно не е точно пошто повеќето избегаа после војната што им ја направи „Асад мора да иде“ САД.
Како може овде да имаш неисламска влада... ОК, освен да ги убедиш Евреите да се прошират и во Сирија па со едно етничко чистење да ја исполнат твојата „теза“.

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Страшно, во Сирија да не бил Путлер ќе имало неисламска влада. :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Гледај не изгледаш на лош момак, ама многу си бе другар неук
Pak so navredi

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.988
Поени од реакции
83.353
да ти каже некој на форумов дека си неук - не е навреда

лошо е за твоето его, можеби е вистина, ама не е навреда

имаш овде навреди колку сакаш, тоа не е една од нив

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
да ти каже некој на форумов дека си неук - не е навреда

лошо е за твоето его, можеби е вистина, ама не е навреда

имаш овде навреди колку сакаш, тоа не е една од нив
Egovo mi vrišti

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Ние вриштиме тивко во себе, кога гледаме како некој после деценија и половина уште вергла за „хемиското оружје“ на Асад. Посебно кога дури и самите западни признаа дека дури и за во Ирак го измислиле тоа истото. :D

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Ako ne si za Rusija i Kina ne znači deka si za Amerika. Bezuspešno se boram protiv toa crno belo gledanje

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.076
Ako ne si za Rusija i Kina ne znači deka si za Amerika. Bezuspešno se boram protiv toa crno belo gledanje
Јас сум за Америка, затоа сакам да се прекини војната во Украина. Одење против Русија е голема глупост на Западот, споредбено со Кина/Индија кои ќе бидат огромен проблем за 20-30 години.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Кина и ѐ главната цел, они се надеваа да ги балканизираат РФ и со тие ресурси после да војуваат (економски првенствено) против Кина... Ама ете, малку се заебаа. :unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom