Б
бристол
Гостин
Ushte nema da zaboravam otkako ja gledavme kaj drugarche utakmicata doma koga ispadnavme niz Veles vo povekjeto lokali se gledashe utakmicata so dresovi i so site saltanati i se slaveshe.Историја!![]()
ПРЕД ШЕСТ ГОДИНИ: Вардар вторпат се качи на европскиот врв! - 24 РАКОМЕТ
Ракометарите на Вардар денеска слават шест години откако по вторпат станаа европски шампиони. Во финалето на завршниот турнир во Келн го победија Веспрем со 27:24. На денешен ден, пред шест години во „Ланксес Арена“, „црвено-црните“ беа тие што се радуваа и го продолжија кошмарот на Веспрем, кој...24rakomet.mk
Немав карта за финалето, а и уште 100-200 наши.Кружам околу сала да начекам некој што излага, бев спремен да платам се што имав во џеб. Пред крај на прво полувреме излага некој Србин, Црногорец каков ли беше, со сопругата, Бог да ги поживее, праша јеси за Вардар и ми пружи три карти и си помина. Две поклонив на рандом дечки што беа близу мене. А се испостави дека човекот бил нешто во организацијата или така нешто , затоа што картите беа ВИП. Пробав да отидам во секторот на Вардар, али безуспешно па морав текмата да ја гледам со швабско-европската аристократија