Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.120
Поени од реакции
6.113
...и тоа написмено му беше дадено дека му следи половина или само усно кажано?

Значи пензионерите ништо не плаќаа за престој по бањите но затоа по нивната смрт семејството не ја добиваше целата сума од пензискиот фондот за погребални трошоци што следуваат а оваа информација тогашната влада ја сокри.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Значи пензионерите ништо не плаќаа за престој по бањите но затоа по нивната смрт семејството не ја добиваше целата сума од пензискиот фондот за погребални трошоци што следуваат а оваа информација тогашната влада ја сокри.
Џабе го критикувате Грујо, подобар беше од Заеф. Впрочем и безгрешен, се е ова од црната кампања на шорош.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.120
Поени од реакции
6.113
Џабе го критикувате Грујо, подобар беше од Заеф. Впрочем и безгрешен, се е ова од црната кампања на шорош.
Далеку од тоа дека го критикувам Грујо бидејки сум го гласал во 2016 година и далеку подобро беше тогаш отколку овие 7 години со СДСШ ако се стават на вага и едната и другата гарнитура со сите предности и маани во нивното владеење само што потенцирав дека тоа со бањата не беше бесплатно за пензионерите бидејки им го наплатуваа на крај по нивната смрт преку пензискиот фонд.Грујо сакаше да седи на 2 столици наместо да се сврти само на исток а кога му ги пуштија шарените да беше паметен како Лукашенко за 24 саати ќе ги неутрализираше.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Далеку од тоа дека го критикувам Грујо бидејки сум го гласал во 2016 година и далеку подобро беше тогаш отколку овие 7 години со СДСШ ако се стават на вага и едната и другата гарнитура со сите предности и маани во нивното владеење само што потенцирав дека тоа со бањата не беше бесплатно за пензионерите бидејки им го наплатуваа на крај по нивната смрт преку пензискиот фонд.Грујо сакаше да седи на 2 столици наместо да се сврти само на исток а кога му ги пуштија шарените да беше паметен како Лукашенко за 24 саати ќе ги неутрализираше.
Штета :(
А уште поголема штета што наместо под Тито не сме биле под Сталин :place:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.120
Поени од реакции
6.113
Ако не тогаш во иднина на балканот сигурно ќе газат руска и кинеска чизма сакале ние или не сакале бидејки ќе има нова распределба на силите.

Член од
19 мај 2014
Мислења
244
Поени од реакции
349
Ти според иронијава и сарказмов твој најверојатно би сакал да сме биле под Хитлер,
ама тоа е секој си доаѓа на своето порано или подоцна... уживај аутсајдеру :)

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.619
Поени од реакции
5.257
Ти смеј се ама не ги унаказувај децата со вакви имиња. Ќе му дадеш име Станиша како брат му на Скендербег, да се знае илир прав, сунетиран, автотон како што е редот.

Нешто имав да завршам работа по државниве институции каде што секако се набутани шконтариве и кога се распрашував кого да побарам еден ми рече ќе го бараш Љавдрим и ако заборавиш нека ти текне на "љубовен сон". Од тогаш тоа име го гледам поинаку и тој момент "љубовен сон" одма ме тера да се смеам секогаш кога ќе се спомне Љавдрим. Посебно затоа што Љавдрим нормално беше типичен шпoн на фаца, ќељав, дебел (што обично не е одлика на орките, воглавном се сучки) и многу личеше на арсим зеколи плус 20 кила. Прав љубовен сон.

Прегледај го приврзокот 418942
Screenshot_20240601_200953_Facebook.jpg
Не сум и ставил такви имиња, Џеват и Рустем се викаат, доста се модерни.

По каурска фаца од таа на Арсим јас не можам да замислувам.

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Ако не тогаш во иднина на балканот сигурно ќе газат руска и кинеска чизма сакале ние или не сакале бидејки ќе има нова распределба на силите.
Зарем имаат потреба да газат? Веќе не имаат изгазено со пропаганда.
Туку новава Јалта кога ќе е? Дај биди добро другарче, информирај ме, гледаш дека сум ко паднат од марс, поим неам шо се дешава.
Автоматски споено мислење:

Ти според иронијава и сарказмов твој најверојатно би сакал да сме биле под Хитлер,
ама тоа е секој си доаѓа на своето порано или подоцна... уживај аутсајдеру :)
Зашо мора на секоја критика да се мава етикета? Ако не си плав, тогаш си црвен. Ако не си бел, тогаш си црн. Ако го критикуваш месија, тогаш го сакаш црпко.
Не сакам да сме биле под националсоцијализам.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.120
Поени од реакции
6.113
Зарем имаат потреба да газат? Веќе не имаат изгазено со пропаганда.
Туку новава Јалта кога ќе е? Дај биди добро другарче, информирај ме, гледаш дека сум ко паднат од марс, поим неам шо се дешава.
Америка и Британија немаат интерес да потпишат капитулација со таа нова Јалта и затоа сеуште со сила се мачат да ја одржуваат во живот војната во Украина иако знаат дека таа одамна им е изгубена.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.150
Поени од реакции
5.363
Сдсм да остане или да си оди ?

EUROPE FROM ABOVE

Прегледај го приврзокот 418984

А зашто да не? Ако зоти Османими појќе се секираше за меѓународната положба од КосовА, зарем овој треба да тера поинаква политика?

Ќе биде „...како и до сега...„, ка‘ ш‘о вели зоти Алими.

Пак да си ги гласате...мислам на ДПНЕ.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Америка и Британија немаат интерес да потпишат капитулација со таа нова Јалта и затоа сеуште со сила се мачат да ја одржуваат во живот војната во Украина иако знаат дека таа одамна им е изгубена.
Војната во Украина е само еден сегмент.
Многу значаен/клучен елемент за поразот на западната империја ќе биде пропаѓањето на доларот.
Кога доларот ќе почне драстично да губи/пропаѓа на својата моќ, ќе имаме џа-или-бу, до тогаш можеме слободно да пискараме.

Kajgana Shop

На врв Bottom