Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Пред некоја недала на форумов прашав дали првите три екипо од Италија одат директно во ЛШ. Одговорот е ДА. Значи Интер, Јуве и Милан во моментов одат директно, значи Милан ќе може повеќе да го искористи својот спонзор Bwin :pos2:

Нешто читам по нетов дека ќе играме со Милан пријателски натпревар во САД во јули. Почна и Интер да прави тури во Америка за кеш, ај може со тоа ќе фрлиме некои милионче плус за трансфер на некои играч.

Што се однесува до Мурињо, секој си има свое мислење и слободно може да го искаже, некои мислат дека треба да замине некој не, Тој банер што бил поставен во тренинг кампот на Интер може е мислење на 10 фанови. Но без разлика Медиумите мораат да направат нешто спектакуларно и да биде дека сите фанови сакаат да си оди Мурињо.

Ко демек он е со магично стапче и ќе дојде и одма титула во ЛШ. Ние немаме титула 50 години па не сега Мурињо да ги реши работите за шест месеци.

Рече дека знаел што му фали на тимот и дека ќе работи со управата, ај да видиме што ќе биде тоа следната година. Јас му давам рок до крајот на свјот договор до 2011 да постигне успех во Европа, доколку не, слободно може да си го исполни животиниот сон да биде тренер во Шпанија.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
На што да се навраќаш бе море? Си се видел во огледало бе? 27 години имаш? А море? Тој нашол за Интер да кажува.. од ко гледаш ти фудбал ти кажаа на суд со пресуда дека твојот тим местел. Срам не ти е бе море? Па уште пишуваш овде за Јувентус. Мрш таму.. Поарно секоја година да губиме од Валенсија и Виљареал отколку да ми кажат дека мојот тим местел натпревари.. Мрш таму не можам да те читам.. 27 години има.. Чуди се после оти државава е таква каква што е..
Како прво немој ти мене мрш... затоа што со ништо не те навредив лично тебе.
И во Европа ли местеле а? Или најлесно ви е така да напишете на искомплексирани луѓе ко тебе и на тебе сличните. Ти не си свесен колкави комплекси имаш. Подитно ти треба психијатар. Дај напиј се некој лексилиум пред да напишеш нешто овде.
Кој к*р направоле Интер у Европа од кога ти постоиш. А, да извини Јуве и Моџи местат Интер да не знае да оди а да не збориме да пружи некакв игра, во европските натпреварувања. За разлика од Интер, Јуве може да се пофали со многу поголеми достигнувања во Европа од кога гледаме фудбал (една титула, три финалинја и едно полуфинале). Ама комплексаш ко тебе ќе напише дека и тоа Моџи го наместил, така да џабе се спуштам на твое ниво и пишувам тука.
Му спомнале нешто од дома, Јуве местеле и се фатил за тоа ко пијан за плот без да го употреби и она малце мозок што го има (ако го има).
После се стекнувало лош впечаток за навивачите на Интер. Па ќе се стекне заради вакви... Среќа па поголем дел од мозокот го користам за разлика од тебе па ќе речам дека има и меѓу вас паметни луѓе кои го користат и пишуваат смислени постови.
Ајт, шетај, летај, не ми сметај.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Како прво немој ти мене мрш... затоа што со ништо не те навредив лично тебе.
И во Европа ли местеле а? Или најлесно ви е така да напишете на искомплексирани луѓе ко тебе и на тебе сличните. Ти не си свесен колкави комплекси имаш. Подитно ти треба психијатар. Дај напиј се некој лексилиум пред да напишеш нешто овде.
Кој к*р направоле Интер у Европа од кога ти постоиш. А, да извини Јуве и Моџи местат Интер да не знае да оди а да не збориме да пружи некакв игра, во европските натпреварувања. За разлика од Интер, Јуве може да се пофали со многу поголеми достигнувања во Европа од кога гледаме фудбал (една титула, три финалинја и едно полуфинале). Ама комплексаш ко тебе ќе напише дека и тоа Моџи го наместил, така да џабе се спуштам на твое ниво и пишувам тука.
Му спомнале нешто од дома, Јуве местеле и се фатил за тоа ко пијан за плот без да го употреби и она малце мозок што го има (ако го има).
После се стекнувало лош впечаток за навивачите на Интер. Па ќе се стекне заради вакви... Среќа па поголем дел од мозокот го користам за разлика од тебе па ќе речам дека има и меѓу вас паметни луѓе кои го користат и пишуваат смислени постови.
Ајт, шетај, летај, не ми сметај.
А што пак направил Јувентус бе море? Имаш ти завршено осмо? Имале тие постигнувања во Европа.. една проста математика ќе земиш за мали деца.. сега ќе ти објаснам и не се замарам веќе со тебе..

1. Интер имал 13 титули до скандалот и 2 лига на шампиони.
2. Милан бил појак, имал 17 титули и 7 лига на шампиони.
3. Јувентус бил најјак, имал 29 титули и 2 лига на шампиони.

Еве една мала математика за тоа колку сте биле добри.. ако стварно сте биле добри за тие 29 титули.. оваа двојкава немаше да биде тука..
Ај сега доста ти е за денес.. ќе се преучиш оти.. можно е да прегореш..

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
А што пак направил Јувентус бе море? Имаш ти завршено осмо? Имале тие постигнувања во Европа.. една проста математика ќе земиш за мали деца.. сега ќе ти објаснам и не се замарам веќе со тебе..

1. Интер имал 13 титули до скандалот и 2 лига на шампиони.
2. Милан бил појак, имал 17 титули и 7 лига на шампиони.
3. Јувентус бил најјак, имал 29 титули и 2 лига на шампиони.

Еве една мала математика за тоа колку сте биле добри.. ако стварно сте биле добри за тие 29 титули.. оваа двојкава немаше да биде тука..
Ај сега доста ти е за денес.. ќе се преучиш оти.. можно е да прегореш..
Јувентус(Шампион:1996; Финале: 1997,1998, 2003, Полуфинале:1999)
Интер(Полуфинале: 2003)
Еве ти една позанимлива математика која според тебе е масло на Моџи кој веројатно е крив за сите испаѓања на Интер од лигата на шампионите.
Инаше успесите на Интер од ова натпреварување се од времето кога се играло со пантолони и кондури и најверојатно топка направена од партали.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Јувентус(Шампион:1996; Финале: 1997,1998, 2003, Полуфинале:1999)
Интер(Полуфинале: 2003)
Еве ти една позанимлива математика која според тебе е масло на Моџи кој веројатно е крив за сите испаѓања на Интер од лигата на шампионите.
Инаше успесите на Интер од ова натпреварување се од времето кога се играло со пантолони и кондури и најверојатно топка направена од партали.
За второ место во лигата на шампионите даваат кило банани. :tapp:
Тоа како се играло на времето, дали топката била железна или од партали се муабети за мали деца.. велам јас.. не си ти за 27 години..:tapp:
За Моџи кажаа што е и каде е крив.. ме мрзи да барам сега на Интернет.. си знаете сами.. еве уште си го спомнувате.. :tapp:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Тоа како се играло на времето, дали топката била железна или од партали се муабети за мали деца.. велам јас.. не си ти за 27 години..:tapp:
За Моџи кажаа што е и каде е крив.. ме мрзи да барам сега на Интернет.. си знаете сами.. еве уште си го спомнувате.. :tapp:
Гледам јас дека ти си дораснат на годините, па објасни како тоа второто место на Јуве е едно исто со испаѓанјето во групи на на пример Левски со ниеден даден и 15 примени гола.
П.С. Во сезоната 2003, иако загуби на пенали од Милан, Јуве имаше најголема финансиска корист од лигата на шампионите, па види ти сега дали е исто да испаднеш во групи или да си втор.
Толку за дораснатоста.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

Moџи и Јувентус се ослободени од сите обвиненија од страна на цивилниот суд во Италија, осудата е од спортскиот суд на FICG (Federazione Italiana Gioco Calcio) каде Морати во моментот на судењето има влијателни луѓе на влијателни позиции:wink:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Moџи и Јувентус се ослободени од сите обвиненија од страна на цивилниот суд во Италија, осудата е од спортскиот суд на FICG (Federazione Italiana Gioco Calcio) каде Морати во моментот на судењето има влијателни луѓе на влијателни позиции:wink:
Џабе ќе објаснуваш дека во Калчополи имавме ситуација " Кадија те тужи, кадија ти суди", кога вакви комплексаши ко него нема да го признаат тоа. Научил два нови збора и ај ке ги употребува, Јуве мести, јуве мести, јуве мести...
Мора да му е голема маката штом не изнесува никакви аргументи туку само пцуе и навредува се живо и диво по форумов ко луд, ама па од друга страна тоа е работа на домашното воспитување и ние ништо не можеме тука. Господ нека му е напомош.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
А

Адриано

Гостин
не е можно ова да се случи.
нека падне едно место и одма сите од италија ке се откажат од ЛШ.
бојкот една сезона, одма паѓа гледаноста одма се губи пари а тука највеќе ја боли Уефа.
ние може се расправаме интер вака милан нака ама ако испадне нешто лошо милан секогаш го брани интер и обратно.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Удинезе остана единствен тим од Италија во европа...
може најлоша сезона за италијанските екипи во европа:toe:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
До Бјанконеро Веро. Вие како тим кој што е најуспешен во својата земја би требало да се рамните со Реал Мадрид кој што има над 30 титули во Шпанија. Вие сте ок, имате 27 титули. Ама разликата е тоа што во ЛШ Реал има 9, а вие 2. Тука ти е разликата бе друже. Финтата е тоа што Реал не ја плаќал Нумансија...

И ај те молам да не навлагаме сеа... нема крај.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
До Бјанконеро Веро. Вие како тим кој што е најуспешен во својата земја би требало да се рамните со Реал Мадрид кој што има над 30 титули во Шпанија. Вие сте ок, имате 27 титули. Ама разликата е тоа што во ЛШ Реал има 9, а вие 2. Тука ти е разликата бе друже. Финтата е тоа што Реал не ја плаќал Нумансија...

И ај те молам да не навлагаме сеа... нема крај.
Сигурен сум дека со тебе нема да навлезам во дискусија како со Ибра, затоа што делуваш како разумен човек.
Муабетот ми беше дека Јуве се една од поуспешните екипи во европски рамки во поново време но немаа среќа во завршницата. Доказ за тоа се изгубените финалиња. А знаеме дека клуб без квалитети не може толку често да игра во самата завршница.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Сигурен сум дека со тебе нема да навлезам во дискусија како со Ибра, затоа што делуваш како разумен човек.
Муабетот ми беше дека Јуве се една од поуспешните екипи во европски рамки во поново време но немаа среќа во завршницата. Доказ за тоа се изгубените финалиња. А знаеме дека клуб без квалитети не може толку често да игра во самата завршница.
Епа јебига бе брат, што сме криви што живееме сега наместо во 60та, тогаш ршум ќе правеа интеристите на форум :)

Јуве јес да е поуспешна ама во поново време. Сакав да кажам за континуитетот кој што Јуве требало да го има, затоа како пример ти го дадов Реал.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Епа јебига бе брат, што сме криви што живееме сега наместо во 60та, тогаш ршум ќе правеа интеристите на форум :)

Јуве јес да е поуспешна ама во поново време. Сакав да кажам за континуитетот кој што Јуве требало да го има, затоа како пример ти го дадов Реал.
Точно е дека Реал има најмногу(9) титули, ама и тие имаат една огромна дупка во својата историја(32 сезони без трофеј од тогашниот куп на шампиони) така да испаѓа дека тие 5 титули по ред од 56-60 година им ја направиле историјата златна инаку сега би се пеела друга песна. Ама тоа е тоа, историјата е составена од факти кои никој не може да ги порекува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom