Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.336
Nisto novo od VMRO zatoa jas i prethodno skeptik bev deka nešto na podobro ke ide.. Sè dodeka lugjeto ne sfatat deka Apasiev e najdobriot izbor za državama, ke si patime..
... :pos:, во која заблуда си!

гледај го видеото од 47:00 натака!

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Sharenite kurtoni ili po novo levica na aparati, turbo na temata. A nikoj za zivi ne gi ni smeta, ni tuka ni vo realnosta. Sami si pisat, sami si se citirat, sami lajkoj si klavat. Ko grevcinja nekoj. Dodusa samo to i im ostana, da dosadvat ko prolivi nekoj sto realno i se.
Автоматски споено мислење:

Koj e podar izbor, Micko??
Site se podobri od Levica, bukvalno.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
Сето ова е лага што си го пишал. Не се прогласил за ненадлежен. Не ги прогласил ни де факто, ни де јуре невини. Де факто не можат да бидат невини веќе никогаш (после направените дела), а де јуре Грујо е тој кој ги прогласи за невини и со тоа стана једини у свет кој амнестирал воени злосторства (и тоа врз негов народ).
Не се труди да му ги бришеш гомната на газдата, одма се замачкуваш и усмрдуваш. А ништо нема да добиеш.

Хашкиот трибунал реши дека судството на земјава е квалификувано да ги процесуира случаите и ги врати. Да ги процесуираат.

Меѓународната заедница официјално ја осуди амнестијата, а под маса притискаше да се донесе (веќе документирано на сајтов), што е само уште еден доказ за тоа како Западот (кој себе си прилично надмено си се нарекува меѓународна заедница) е дел од она што ни го прават Албанците.

Имате притисок од Македонците сега, заради пушењето кај Влен, така да не ви е лоша идејата да зборите за друго. На пример за непрежалениот Грујо.

Според она што правеше со името и пописот, не очекувам ништо помалку пушење кај Америка и Албанците од страна на Мицковски. Очекувам повеќе пушење од давање министерски места.
Пак ти со глупостите. Хаг реши да ги суди македонците Бошковски и Тарчуловски а за случаите со терористите се прогласи за ненадлежен и ни ги врати назад. Со ова испрати порака дека за нив нема случај за терористите туку само за Бошковски и Тарчуловски. Карла дел Понте покасно се правдаше дека немале средства и морале да задржат само еден предмет. Е така меѓународната заедница не изигра

„Можевме да задржиме само едно обвинение. Заради трошоците, и заради тоа што министерот за внатрешни работи беше висок функционер (тоа го задржавме), а другите случаи бевме обврзани да ги вратиме. Затоа ги подготвивме овие досиеја за враќање во Македонија.„

Ете гледате, да се суди Милошевиќ, сите српски лидери, македонците Бошковски и Тарчуловски - има пари. Да се судат албански терористи кои убивале цивилно население - е за тоа меѓународната нема пари и средства.

Хаг нема што да се буни за амнестијата, тие ги имаа случаите 6 години и не одлучија да процесуираат ни еден. Тоа јасно става до знаење дека за нив терористите не направиле ништо за што би требало да бидат судени.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Јас го чекам првиот куршлуз со функционер на ДПМНЕ, т.е. ситуација од типот кога кратко пред да паднат од власт, Диме Спасов го фатија пијан со службено возило, па му смислуваа херојскофантастични прикаски да го оправдаат, или таа сељандурата директорка што купуваше мастики и гаќи со службена картичка...

Ме интересира како колектвно ќе се однесуваат. Нешто во мене ми сугерира дека повторно ќе отсутвува каква било одговорност и таа кучешка издресираност ќе надвладее...

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Сакам само кратко интро.

Во соработка со Македонците од Воден,Лерин,Кавала и Сер и друштво Глотикос ,почнуваме силна кампања со видеа и на социјалните мрежи против нашите етнички Македонци кои се силни Гркомани. Што повеќе се притиснат,повеќе освестени, Македонија победува.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.435
Поени од реакции
4.178
Sharenite kurtoni ili po novo levica na aparati, turbo na temata. A nikoj za zivi ne gi ni smeta, ni tuka ni vo realnosta. Sami si pisat, sami si se citirat, sami lajkoj si klavat. Ko grevcinja nekoj. Dodusa samo to i im ostana, da dosadvat ko prolivi nekoj sto realno i se.
Автоматски споено мислење:

Site se podobri od Levica, bukvalno.
Da podobri se.. vo kradenje državni pari i uništuvanje na drzavata

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.004
Поени од реакции
83.388
Пак ти со глупостите. Хаг реши да ги суди македонците Бошковски и Тарчуловски а за случаите со терористите се прогласи за ненадлежен и ни ги врати назад. Со ова испрати порака дека за нив нема случај за терористите туку само за Бошковски и Тарчуловски. Карла дел Понте покасно се правдаше дека немале средства и морале да задржат само еден предмет. Е така меѓународната заедница не изигра

„Можевме да задржиме само едно обвинение. Заради трошоците, и заради тоа што министерот за внатрешни работи беше висок функционер (тоа го задржавме), а другите случаи бевме обврзани да ги вратиме. Затоа ги подготвивме овие досиеја за враќање во Македонија.„

Ете гледате, да се суди Милошевиќ, сите српски лидери, македонците Бошковски и Тарчуловски - има пари. Да се судат албански терористи кои убивале цивилно население - е за тоа меѓународната нема пари и средства.

Хаг нема што да се буни за амнестијата, тие ги имаа случаите 6 години и не одлучија да процесуираат ни еден. Тоа јасно става до знаење дека за нив терористите не направиле ништо за што би требало да бидат судени.
Види, веќе реков. Не е проблемот во Грујо и неговите дилови за повеќе власт.

Проблемот е у куртонијадата која ни ја остави и која без срам и перде ќе ја брани таа постапка. Па дури и тука на форумов. Немам ја проблем некој ко тебе да брани тоа што Мицкоски испоставал балисти у влада, али ова да го браниш е глупаво и идиотски. Некој сигурно поради тоа и таков третман ќе ти даде у будучност.
Така е, зашто некоја безмозочна амеба не размишља дека утре може негови роднини да се најдат на место на жртвите. Нема утре Суљо да не ти бута стапови у гз тебе, само затоа што тука на форум си го бранел прошлиот тип кој тоа го праел.

Не постои никаква изјава на никој на светот у која се прејудицира дека не треба да се процесуираат, туку да се амнестираат. Нигде никој.

еве ја изјавата на Карла од твојот линк:

За Македонија ние ќе постигнеме договор, а велам `ние`, зашто секако ќе мораме да ги испратиме назад предметите, но можеме многу да им помогнеме на македонските власти да ги завршат истрагите, бидејќи тие истраги не се завршени, и тие да ги водат судските постапки.

Види, јасно ми е дека ова, у моментов у штаб ви личи дека е боља тема од актуелните кдровски решенија на новата влада, али ич да не се секирате, у ова тема полошо ќе поминете одколку да зборите за пушењето на албански курови на Мицковски.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
Види, веќе реков. Не е проблемот во Грујо и неговите дилови за повеќе власт.

Проблемот е у куртонијадата која ни ја остави и која без срам и перде ќе ја брани таа постапка. Па дури и тука на форумов. Немам ја проблем некој ко тебе да брани тоа што Мицкоски испоставал балисти у влада, али ова да го браниш е глупаво и идиотски. Некој сигурно поради тоа и таков третман ќе ти даде у будучност.
Така е, зашто некоја безмозочна амеба не размишља дека утре може негови роднини да се најдат на место на жртвите. Нема утре Суљо да не ти бута стапови у гз тебе, само затоа што тука на форум си го бранел прошлиот тип кој тоа го праел.

Не постои никаква изјава на никој на светот у која се прејудицира дека не треба да се процесуираат, туку да се амнестираат. Нигде никој.

еве ја изјавата на Карла од твојот линк:

За Македонија ние ќе постигнеме договор, а велам `ние`, зашто секако ќе мораме да ги испратиме назад предметите, но можеме многу да им помогнеме на македонските власти да ги завршат истрагите, бидејќи тие истраги не се завршени, и тие да ги водат судските постапки.

Види, јасно ми е дека ова, у моментов у штаб ви личи дека е боља тема од актуелните кдровски решенија на новата влада, али ич да не се секирате, у ова тема полошо ќе поминете одколку да зборите за пушењето на албански курови на Мицковски.
Ако сакаа праведно и без заземање страна, Хаг можеа да ни помогнат и да го судиме Бошковски и Тарчуловски дома заедно со терористите.

Ама Хаг одлучија во еден крајно некоректен и неправеден начин да ги судат македонците а да не ги процесуираат терористите.

Со тоа му ги врзаа рацете на Грујо. И тука завршува приказната колку меѓународната или Европа ни се нам пријатели

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.435
Поени од реакции
4.178
не го гледај Латас, само слушни што зборува и размислувај со сопствена глава!
Sto da go slusnam, kazuva kako levica i Maksim ko partija ke zgasnele ako mu pravele problem na VMRO u Vladeenjeto t.e. ako ne go podrzele.. si pravi bajram na umor..

Kajgana Shop

На врв Bottom