Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.354
Поени од реакции
8.972
6 министерства и собрание плус институции ми изгледа како превише за тие резултати. Капацитет да раководат со институции секако дека немаат.
И мене ми се гледаат многу, али пред све зависи како ќе се однесуваат, дали ќе го зауздаат башибузоков што се случуваше годиниве. Се надевам дека се има дискутирано на таа тема.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.650
Поени од реакции
5.562
Знаејќи дека сакате се што прават србите.
Тоа што ви го правеа србите нас ни го правеа дупло повеќе, така да вие албанците не сте никакви жртви, во македонија сте баш спротивното од жртви, ако сакаш да се враќаш во историја нема проблем.
grabes.jpg

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Odgovorot beshe za Talentive!
Ne za lujge shto imast razbiranje i logika i zatoa ne se trudi da im objasnuvash
Земјаче, пушти ги нив, нишо не разбираат. Туку кажи нешто од програмата на светлосините, како ќе ја опраат њемачка? Слушнав сакале да бркаат се што е нестручен кадар, имаш ли некој план за останување?

Член од
4 октомври 2019
Мислења
556
Поени од реакции
1.080
...ааа не е тоа добар одговор, пак се враќаме на сељачизмот ,,оти ми се може",
... Претседателот највероватно има куќен ред во претседателската резиденцијата и можност за преуредување на моментално негов дом каде престојува!
...но и монтирани и сеирски инџињеринг, како кажал Гоце Делчев:

Прегледај го приврзокот 417384
Edna od najdobrite pogovorki vo istorijata... predavmikot e polos od kradecot i ubiecot.... sto ocekuvaat lugeto nekoj sto lepal plakati stiga na funkicja i ili veke tatin sin so narcisoiden karakter, pa ke se zamara za siromasnite ovo ono... Edinstvenp Boris Trajkovski vo nego imase nesto covecko... ova sega e na vrvot na piramidata... poarno site ovde da si najdat drugo hobi i nekoj mir vo zivotot nego da navivaat koj ke bide pratenik..... nema nikakvi promeni da ima vo mentalitetot... site aspekti odat kon dnoto

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Сега е 12:52 и сеуште ги нема дефанзивците на ФК ВМРО ,
Кано Бонучи и Владе Киелини .
Мислев дека ќе гукнат нешто за овие понуди од Вмро .
Вмро официјално дава 4 а официјална изјава од Вреди е дека имале 6 .
Сега идам на средина дека ќе имаат 5 министерства и Спикерот .

Поголемо разочарување ова раководтво нема пак .

Албанците си имаат принцип . Како паразити да се шират што може во македонското општество без разлика на квалитетот . Што повеќе е подобро за нив влијание .
20 проценти се во Македонија а ти одиш и пола министерства им даваш без проблем онака , еве ви најмалку 5 , може ли и Спикер ? - нема проблем .

Интересно е како нема никаков македонски отпор едино од Левица која онака како малото детиште Хуго вриска само лево и десно и никој не ја тапша оти реално они само добро си работат за мкд интереси .

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Се јави грчкиот педер . Лидер на партија Сириза.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.026
Поени од реакции
11.210
Сега е 12:52 и сеуште ги нема дефанзивците на ФК ВМРО ,
Кано Бонучи и Владе Киелини .
Мислев дека ќе гукнат нешто за овие понуди од Вмро .
Вмро официјално дава 4 а официјална изјава од Вреди е дека имале 6 .
Сега идам на средина дека ќе имаат 5 министерства и Спикерот .

Поголемо разочарување ова раководтво нема пак .

Албанците си имаат принцип . Како паразити да се шират што може во македонското општество без разлика на квалитетот . Што повеќе е подобро за нив влијание .
20 проценти се во Македонија а ти одиш и пола министерства им даваш без проблем онака , еве ви најмалку 5 , може ли и Спикер ? - нема проблем .

Интересно е како нема никаков македонски отпор едино од Левица која онака како малото детиште Хуго вриска само лево и десно и никој не ја тапша оти реално они само добро си работат за мкд интереси .
А колку да му дадат бе брат?
Еднаш стекнато право им е тоа. Веќе им беше даден спикер и нормално ќе го бараат назад.

Треба закони со бадентер да се гласаат некогаш, а и воопшто за нешто ќе треба 81 пратеник.

И јас не оправдувам тоа што се направило ама не е до Квиско сега да ја орпави работата, а Грујо и пред Грујо ја ебаа. СДС само ја надгради веќе ебаната положба.

И крај краева, колку министерства се сите? 20? 25? 15?
Јас не знам *(и нема да гуглам, кур ме боли) ама ете нека се 20 (повеќе се сигурно али ајде)... им дале 6 на шиптараната за да ја имаат на тастер за што и да им треба во мандатот. Тоа е пазарот. Лош пазар е?
Кој ќе изгради подобри позиции, Квиско, Тимчо, Алексо, Илија или Антонио?

Ем ВМРО не е реформирано, ем се во позиција која не можат едноставно да ја сменат преку ноќ ем некои влажни соништа имате.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.923
Поени од реакции
83.171
Едно исто верглаш ама не споменуваш дека Хаг беше оној кој ги врати случаите назад и се прогласи за ненадлежен. Истиот Хаг кој ги судеше Бошковски и Тарчуловски а со одбивањето да ги процесуира терористите - де факто ги прогласи за невини, односно дека немало случај. И со тоа му ги врзаа рацете на Грујо.

Така што ако сакаш некому да му се лутиш, лути и се на меѓународната заедница која ги протежираше терористите.
Сето ова е лага што си го пишал. Не се прогласил за ненадлежен. Не ги прогласил ни де факто, ни де јуре невини. Де факто не можат да бидат невини веќе никогаш (после направените дела), а де јуре Грујо е тој кој ги прогласи за невини и со тоа стана једини у свет кој амнестирал воени злосторства (и тоа врз негов народ).
Не се труди да му ги бришеш гомната на газдата, одма се замачкуваш и усмрдуваш. А ништо нема да добиеш.

Хашкиот трибунал реши дека судството на земјава е квалификувано да ги процесуира случаите и ги врати. Да ги процесуираат.

Меѓународната заедница официјално ја осуди амнестијата, а под маса притискаше да се донесе (веќе документирано на сајтов), што е само уште еден доказ за тоа како Западот (кој себе си прилично надмено си се нарекува меѓународна заедница) е дел од она што ни го прават Албанците.

Имате притисок од Македонците сега, заради пушењето кај Влен, така да не ви е лоша идејата да зборите за друго. На пример за непрежалениот Грујо.

Според она што правеше со името и пописот, не очекувам ништо помалку пушење кај Америка и Албанците од страна на Мицковски. Очекувам повеќе пушење од давање министерски места.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.923
Поени од реакции
83.171
Промена на уставот за нови албански уставни повластици.

Тоа е, верувам, третото пушење на Мицковски, после пописот и името претходно.

(има време 4 години да видиме)

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
16 министерства избројав. Без новите 2 што сакаат да ги прават.

Kajgana Shop

На врв Bottom