Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Фосил, го заборави и калчополи кое што многу го ослабна италијанскиот фудбал. Не е провокација, искрено, верувам ќе се сложите.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.778
Поени од реакции
3.854
Точно и Калчополи имаше огромно влијание... Не само за Јувентус како клуб кој загуби милиони, милиони туку и целата Калчо лига, опадна гледаноста, инвестиции, медиуми и ред други фактори кои допринесоа за ослабнување на Калчо лигата и самите клубови кои се во неа..

А еве што мисли и Фестер околу целава ситуација тука

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
константното гледање филмови вторник среда ти помогна да ги смислиш досеткиве нели ... се гледа дека е тренирано.
или си имавте колегиум миланези и вака си се тешевте за да ви биде подобро во уште една ваша никаква сезона (со кака и роналдињо во тим ).
уствари ај заеби и мене сега ќе ми биде досадно :) :) :) дајте некој предлог за добар филм да имам што да правам кога има ЛШ

чекич сум рекол многу пати дека кога Милан оди во ЛШ оди да освои, а не само да се каже дека учествувале и толку... ако се задоволувате само со учество ваш проблем, ама јас не би можел тимот секоја год во лш да го гледам и до никаде да не стига, подобро нека паузира ама нека има добро историја и светла иднина во ова натпреварување... а верувам дека Милан го поседува тоа

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
иако англичаните ги одбација сите ит. екипи ја мислам дека не се толку подобри од италијанските,Арсенал победи на среќа,Челзи не беа подобри од јуве,плус јуве имаше многу повредени играчи,без Недвед,Сисоко и Каморанези,Манчестер се во неверојатна форма,само они беа подобри,

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
чекич сум рекол многу пати дека кога Милан оди во ЛШ оди да освои, а не само да се каже дека учествувале и толку... ако се задоволувате само со учество ваш проблем, ама јас не би можел тимот секоја год во лш да го гледам и до никаде да не стига, подобро нека паузира ама нека има добро историја и светла иднина во ова натпреварување... а верувам дека Милан го поседува тоа
До некаде се сложувам со тебе во постот. Моето размислување за Лигата на Шампионите, е се освен трофеј е еднакво на пораз, дали Интер ќе испадне во 1/8 1/4 или 1/2 мене ми еднакво на пораз, само што оваа ситуација веќе прераснува во навика и боли многу.

Милан поседува добра историја, нема никаква сегашност, а ако не ја променат трансфер политиката ќе нема и никаква иднина.

Барем дај направете ни услуга како екипа од ист град и дај те ни го Кака, еве ние ќе биде добродушни и ќе ви ги решиме проблемите во одбраната, ќе ви до дадема Самуел и Бурдусо.

Еднаш не забевте со Коку и Џули па мислам дека ќе бидеме изедначени.:pos2:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
До некаде се сложувам со тебе во постот. Моето размислување за Лигата на Шампионите, е се освен трофеј е еднакво на пораз, дали Интер ќе испадне во 1/8 1/4 или 1/2 мене ми еднакво на пораз, само што оваа ситуација веќе прераснува во навика и боли многу.

Милан поседува добра историја, нема никаква сегашност, а ако не ја променат трансфер политиката ќе нема и никаква иднина.

Барем дај направете ни услуга како екипа од ист град и дај те ни го Кака, еве ние ќе биде добродушни и ќе ви ги решиме проблемите во одбраната, ќе ви до дадема Самуел и Бурдусо.

Еднаш не забевте со Коку и Џули па мислам дека ќе бидеме изедначени.:pos2:

променета е трансфер политиката... сигурен сум во тоа а и во наредниве години ќе се осети тоа (се надевам позитивно)

инаку Милан веќе и бекови си планира, еден зема уште еден најверојатно ќе зима па ќе нема да ни требаат бурдисо и самуел, задржете си ги :)

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
променета е трансфер политиката... сигурен сум во тоа а и во наредниве години ќе се осети тоа (се надевам позитивно)

инаку Милан веќе и бекови си планира, еден зема уште еден најверојатно ќе зима па ќе нема да ни требаат бурдисо и самуел, задржете си ги :)
Еве во знак на добро соседските односи ќе ви дадеме и напаѓачи, пошто некако сте ми дефицитарни оваа сезона а Пипо е пред пензија, и тоа за цена од еден ќе добите уште еден гратис Крус+Креспо

Ваква понуда нема ни на тв шоп, и мислам дека е многу ферси:pos2::pos2:

Само пазете да не се изгорите со Агер (уште едниот што е на пат).

пс може некој да ми каже зашто не игра оној Матиони или како и да беше што го земвте во јануари што требаше да биде новиот Маикон, или јас слабо го пратам Милан

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Еве во знак на добро соседските односи ќе ви дадеме и напаѓачи, пошто некако сте ми дефицитарни оваа сезона а Пипо е пред пензија, и тоа за цена од еден ќе добите уште еден гратис Крус+Креспо

пс може некој да ми каже зашто не игра оној Матиони или како и да беше што го земвте во јануари што требаше да биде новиот Маикон, или јас слабо го пратам Милан

не е само агер... еве Милан на кого има фрлено око

инаку сите добро ја знаеме тактиката на Анчелоти, искуство пред младина, затоа не го гледаш Матиони :smir:

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Иначе единствента италијанска екипа во европа Удине победи против со Зенит 2-0

Али донесоа пари тоа ме радува :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393

Абе иако сум фан на Јуве, ама бојан и пинокио да му го дајте, сите овие 3 не вредат за Пато.. Клинички докажано!!

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Значи гледам Италијанско првенство највеќе и навивам САМО за Интер, ама ич не ги сакам Италија ко репрезентација... Никогаш не сум ги сакал, едноставно тапа фудбал секогаш ми играле.
Вчера се покажа дека Англиската Премиер лига е еден голем чекор пред Калчото. Па кој што сака нека каже, 3-0 си е 3-0!
Во моментов во Англија се игра подобар фудбал...
Се надевам догодина ќе има шампион од Италија т.е. Интер! За друг не ни зборам, пацери се...
Се радуваат што Интер испаднал, а не сфаќаат дека откако Интер е надвор од ЛШ, слободно можат да си ги помножат со 0 шансите за скудето!
Се радуваат на 2ро место... блазе нив! :kesa::kesa::kesa:
a so demek da bevte vie i nie use u liga na sampioni vie ke bevte edinstvenata precka????pa vie se raduvate poslednive 3 godini be samo,jas se raduvam od 1994 navaka celo vreme.AMATERISTA EDNI!!!!!!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Абе значи вие од Интер сте: Порастоше пилци, сјебаше квочке.
Од кога тоа сте вие единствена надеж на Италијанскиот фудбал во лигата на шампионите? Абе кој стигне ве посакува за противник и гледа шанса преку вас да помине понатака. Едни просечни екипи како Виљареал и Валенсија ги дочекаа своите моменти на слава со Интер. Во европски рамки, Интер не може да се мери ни со Јуве , ни со Милан, ниту пак со Рома.
Ај да не се навраќам сега на Хелсингборг доволно е...

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Inter Fans Blast Jose Mourinho: Lusitanian Bluff, Leave Milan!

After their early Champions League exit, the disappointed Nerazzurri supporters put up an unequivocal banner at the Pinetina training complex yesterday…

Mурињо изглеа ги налутил интерашите...

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Абе значи вие од Интер сте: Порастоше пилци, сјебаше квочке.
Од кога тоа сте вие единствена надеж на Италијанскиот фудбал во лигата на шампионите? Абе кој стигне ве посакува за противник и гледа шанса преку вас да помине понатака. Едни просечни екипи како Виљареал и Валенсија ги дочекаа своите моменти на слава со Интер. Во европски рамки, Интер не може да се мери ни со Јуве , ни со Милан, ниту пак со Рома.
Ај да не се навраќам сега на Хелсингборг доволно е...
На што да се навраќаш бе море? Си се видел во огледало бе? 27 години имаш? А море? Тој нашол за Интер да кажува.. од ко гледаш ти фудбал ти кажаа на суд со пресуда дека твојот тим местел. Срам не ти е бе море? Па уште пишуваш овде за Јувентус. Мрш таму.. Поарно секоја година да губиме од Валенсија и Виљареал отколку да ми кажат дека мојот тим местел натпревари.. Мрш таму не можам да те читам.. 27 години има.. Чуди се после оти државава е таква каква што е..

Inter Fans Blast Jose Mourinho: Lusitanian Bluff, Leave Milan!

After their early Champions League exit, the disappointed Nerazzurri supporters put up an unequivocal banner at the Pinetina training complex yesterday…

Mурињо изглеа ги налутил интерашите...
А ти што очекуваше? Дека ние овде на фан клуб Интер си го сакаме Мурињо така е и во Милано? Па кај навивачите на Интер нема прошка.. Не се задоволуваат со трето место.. како вашите..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom