Европска Унија

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.143
Поени од реакции
11.788
Овие од обезбедувањето уште и пиштолот што не му помогнаа да го држи

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.107
Поени од реакции
13.434
sega go pregledav pak, ne gledam covek pred nego, samo pozadi i od strana. mada pak, losha e ovaa snimka, a drugite se otposle koga e vekje uapsen napagjacot.

imase odma deka e politicki motivirano.
Гледав други слики од настапите и како се однесува. Речиси и да е без обезбедување, говори за голема верба во општеството.
И ете вака се случува.
Воук испрани мозоци.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.484
Поени од реакции
10.049
Гледав други слики од настапите и како се однесува. Речиси и да е без обезбедување, говори за голема верба во општеството.
И ете вака се случува.
Воук испрани мозоци.
pa toa najmnogu i mi e poentata.
generalno vishegradska 4ka (polska, ungarija, cheshka i slovachka) vazat za bezbedni i chisti od vakvi gluposti.

cheshka pukanjeto vo praga, sega kaj slovacite, losho epten.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.143
Поени од реакции
11.788
После 5 месеци преговори десницата во Холандија утрово состави влада. И прва мерка им е да си ги затворат границите за мигрантите.

The new right-wing coalition plans to reform the entire asylum and migration system and turn it into “the strictest admission regime for asylum and the most comprehensive package for control over migration ever.” The hotly contested asylum distribution law will be scrapped, and the PVV, VVD, NSC, and BBB will sharply limit family reunification for refugees, among other things.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.107
Поени од реакции
13.434
pa toa najmnogu i mi e poentata.
generalno vishegradska 4ka (polska, ungarija, cheshka i slovachka) vazat za bezbedni i chisti od vakvi gluposti.

cheshka pukanjeto vo praga, sega kaj slovacite, losho epten.
Еве го одма Доналд Туск. Се жали дека и за него имало закани. Одма да се во центарот на внимание.

Кој бе курка кој ќе се обиде? Фиктивните руски агенти? Кинески агенти? Кој?

Биквално фан на нивната идеологија е виновен. Политички тие самите се винови, поради своите политики и антигонизирањето на се тоа што не се согласува со нивните ставови.
Симулираат демократија а не се ништо поразлични од СССР.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Покрај најстроги закони за мигрантите, ќе има поефтина нафта, изградба на нуклеарки и нема да е задолжително топлински пумпи за нови градби.
Фармерите ќе можат да дишат слободно :)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.728
Поени од реакции
4.170

Зачестија нападиве
Словачка, Унгарија, Полска се држат, Италија со Мелони изгледа малку од малку ја стегна работата а ете и Холандија изгледа врти нов лист. Белким и Францускиот бабоебач ќе падне на изборите 2027 инаку лошо и се пишува на Европа со напливот на мигранти

Германија исто овие социјалдемократите на Шолц се во слободен пад според рејтингот а догодина имаат избори

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.344
Поени од реакции
84.552
Франција на чело со Макрон на чекор да ја изгуби Нова Каледонија. Прва војна на француско копно после алжирската војна за независност.
кој би рекол дека после субсахарска ќе дојде на ред друго нешто :D

немаат гајле они, нека праќаат војска у Украина

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.484
Поени од реакции
10.049

Зачестија нападиве
Словачка, Унгарија, Полска се држат, Италија со Мелони изгледа малку од малку ја стегна работата а ете и Холандија изгледа врти нов лист. Белким и Францускиот бабоебач ќе падне на изборите 2027 инаку лошо и се пишува на Европа со напливот на мигранти

Германија исто овие социјалдемократите на Шолц се во слободен пад според рејтингот а догодина имаат избори
kje stegnat sekade, apla e vekje. bez razlika koj kje formira vladi po zemjite, migracija na baza na azil e limitirana sekade i mnogu postrogi kriteriumi. kolku kje pomogne toa, ostanuva da vidime.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
912
Поени од реакции
602
Предлог до ЕУ како да се спаси: да предложи референдум до сите што не се задоволни од Брисел и да им овозможи да излезат. Услов, рефендумите да бидат навистина фер.
Ако е се како што пишува на интернет, би излеле Унгарија, Словачка, Бугарија, не знам за Чешка, Романија и Полска. Тие да формираат нов блок по урнек на покојниот Варшавски пакт, може да се придружат и Србија, Македонија, Црна Гора, пола Босна, Белорусија, нормално Русија и онаа половина од Украјина што ќе ја освојат Русите. Железната завеса пак да се монтира, да нема пребегнувања и сите ќе жвеаат во мир и спокојство.
Новиот Варшавски пакт, да го наречам така, секако ќе има мир спокојство и напредок, а во останатиот дел ќе има содома и гомора, ќе завладеат педерите и на крај ќе пропаднат под тежината на мигрантите од Африка и Блискиот Исток. Само ова е спас.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.730
Поени од реакции
7.940
Важи друже. Друго нешто да не треба?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.344
Поени од реакции
84.552
Edno skopsko ako može.

Malku ke se koregiram, može na početokot da ima razmena na naselenie. Ima i ovde pederi podobro ke im bide vo EU.
може и муслиманите да им ги дадеме
муслиманите со две раце би прифатиле да идат кај нивните браќа во ЕУ, наместо у оваа кочина да седат
европјаните, знаеме, во согласност со нивната нова идеологија исто така нема да се љутат
а ние сигурно нема да се љутиме

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Од каде ти потекнува ова информација?
Колку ми е мене познато од онаа што следам по нет и... вишеградска група е креирана (проект на САД) со цел да се држи РФ под изолација од еуропска.

Kajgana Shop

На врв Bottom