Пакомак вендинг машини

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.457
Поени од реакции
8.651
Ми се појави на Фејсбук за оние Пакомак вендинг машините за рециклажа на шишиња.
1715932502758.png

Прв пат читам дека поените може да се искористат за намалување сметка во Тинекс, Веро.. Никогаш не сум користел и воопшто не знам како функционира.

Е сега мене ме интересира колку поени дава од едно шише и какви точно шишиња смее да се ставаат во машинава?

Последно уредено:
Mene me interesira zosto site firmi MORA, so zakon, da plakaat solidni sumi na Pakomak, za navoden otpad, koj Pakomak nitu go gleda, nitu go sobira, nitu go prerabotuva?

I koj dozvolil takov reket?

Ми се појави на Фејсбук за оние Пакомак вединг машините за рециклажа на шишиња.
Прегледај го приврзокот 417162

Прв пат читам дека поените може да се искористат за намалување сметка во Тинекс, Веро.. Никогаш не сум користел и воопшто не знам како функционира.

Е сега мене ме интересира колку поени дава од едно шише и какви точно шишиња смее да се ставаат во машинава?
Малце дава, 1 поен.
Колку менува, еве табела
Може да рециклираш обични пластични шишиња сок, вода, мали пластични и лименки.
Не дава нешто ама, за 200 поени, 200 шишиња добиваш 5 кебапи :)
Автоматски споено мислење:

имаш апликација за мобилен, со неа го ставаш мобилниот кај едно скенерче на машината и потоа ги убацуваш во дупката.

Ми се појави на Фејсбук за оние Пакомак вединг машините за рециклажа на шишиња.
Прегледај го приврзокот 417162

*vending baki, ne veding (ne pravat svadbi).

*vending baki, ne veding (ne pravat svadbi).
Е добро грешка.

Може ли шишиња од јогурт да се ставаат во машината?

Туку глупо е што 1 поен дава од едно шише. Не знам колку поена треба да имаш за да може да искористиш за намалување на сметка во Веро или Тинекс. Ти треба долго време додека собереш поени.

Можеле ова на друг начин да го смислат.

Последно уредено:
Е добро грешка.

Туку глупо е што 1 поен дава од едно шише. Не знам колку поена треба да имаш за да може да искористиш за намалување на сметка во Веро или Тинекс. Ти треба долго време додека собереш поени.

Vo Germanija, plajchash za sekoe plasticno shishe pijalok 25 centi kaucija. Odkako ce go ispijash go nosish vo prodavnicata i go stavash vo vakvi avtomati i ti dava beleshka so koja si gi dobivash tie 25centi nazad.

Znach so taa finta drzhavata ostanuva chista i bez polni endeci plastichni shishina, a nikoj ne mora da ja chisti.

Vo Germanija, plajchash za sekoe plasticno shishe pijalok 25 centi kaucija. Odkako ce go ispijash go nosish vo prodavnicata i go stavash vo vakvi avtomati i ti dava beleshka so koja si gi dobivash tie 25centi nazad.

Znach so taa finta drzhavata ostanuva chista i bez polni endeci plastichni shishina, a nikoj ne mora da ja chisti.
Па и кај нас некој шишиња од пиво се враќаат со кауција во некој маркети. Нема машина ама ги враќаш. Ете конкретно Тинекс еднаш зедов 5 пива стакло со кауција имаше на акција и после си ги вратив шишињата ми вратија пари со сметка.

Колку што прочирав и за скопско шишињата важи машинава од Пакомак. Е сега глупо е што е со поени. Можеле подобро да го смислат сето ова.

Па и кај нас некој шишиња од пиво се враќаат со кауција во некој маркети. Нема машина ама ги враќаш. Ете конкретно Тинекс еднаш зедов 5 пива стакло со кауција имаше на акција и после си ги вратив шишињата ми вратија пари со сметка.

Колку што прочирав и за скопско шишињата важи машинава од Пакомак. Е сега глупо е што е со поени. Можеле подобро да го смислат сето ова.
Ne pishuvam za stakleni tuku za plasticni koi se koristat ednokratno!

Ne pishuvam za stakleni tuku za plasticni koi se koristat ednokratno!
Јас мислам дека најдобро е да има кауција на било кое пакување храна и хемикалија, пијалоци и било какво ѓубре. На трансакција да ти стигаат парите како што е Мој ДДВ.

Вака можеби народот дома ќе се потикне ѓубрето да го селектира посебно. Посебна вреќа за хартија, посебно за стакло, посебно за пластика, и посебно за остатоци од храна. Наместо глупице смрдливи контејнери низ градовиве да има машини за селектирање.

Е добро грешка.

Не може шишиња од јогурт. Мислам дека најмалиот ваучер што можеш да го купиш е 20 поени, што значи ти вреди 10 денари. После мислам имаш ваучер од 50денари (ти требаат 100 поени или 100 шишиња или лименки), па 200и така натаму. Може и да се донираат како донација на детско село. Кога ќе ја инсталираш апликацијата , оди во ваучери и таму ќе ти даде сите ваучери кои се достапни и колу поени треба да собереш. Една лименка или едно шише ти е еден поен, не е важно од колку литри се. Ама не ги признава сите лименки, особено оние кои не се алуминиумски.

Инаку треба да ја инсталираш апликацијата и ти се доделува баркод. Кога ќе појдеш кај мажината го ставаш телефонот, има бркод читач кај машината и таа те препознава. После ги ставаш лименките или шишињата едно по едно , машината ги гмечи. После завршувањето чекаш неколку секунди, машината сама се заклучува и поените ти се евидентираат.

Ова го знам бидејќи и јас сега скоро ја инсталирав.

Не може шишиња од јогурт. Мислам дека најмалиот ваучер што можеш да го купиш е 20 поени, што значи ти вреди 10 денари. После мислам имаш ваучер од 50денари (ти требаат 100 поени или 100 шишиња или лименки), па 200и така натаму. Може и да се донираат како донација на детско село. Кога ќе ја инсталираш апликацијата , оди во ваучери и таму ќе ти даде сите ваучери кои се достапни и колу поени треба да собереш. Една лименка или едно шише ти е еден поен, не е важно од колку литри се. Ама не ги признава сите лименки, особено оние кои не се алуминиумски.

Инаку треба да ја инсталираш апликацијата и ти се доделува баркод. Кога ќе појдеш кај мажината го ставаш телефонот, има бркод читач кај машината и таа те препознава. После ги ставаш лименките или шишињата едно по едно , машината ги гмечи. После завршувањето чекаш неколку секунди, машината сама се заклучува и поените ти се евидентираат.

Ова го знам бидејќи и јас сега скоро ја инсталирав.
Ми одговорија дека може да се ставаат и шишиња од јогурт.

Све јасно ми е како иде процедурата само не знаев колку се добива поени ама пак ти треба доста време за да собереш онолку колку што треба за да има да се намали сметка од маркет.

Ми одговорија дека може да се ставаат и шишиња од јогурт.

Све јасно ми е како иде процедурата само не знаев колку се добива поени ама пак ти треба доста време за да собереш онолку колку што треба за да има да се намали сметка од маркет.
Брату со тебе може да е проблем една од триве работи:

1. Немаш кеш и не знаеш кај тераш
2. Си екстремно скржав и ако ти пикнеме шајка у гз ќе извадиме метро жица
3. Си елементарно глупав човек чим досаѓаш по форумов со екстремно глупи прашања за 2-3 денари ќар/поврат од сметка/ватева

Јас мислам дека е комбинација од второто и третото али во секој случај ти посакувам се најдобро у животот.

Брату со тебе може да е проблем една од триве работи:

1. Немаш кеш и не знаеш кај тераш
2. Си екстремно скржав и ако ти пикнеме шајка у гз ќе извадиме метро жица
3. Си елементарно глупав човек чим досаѓаш по форумов со екстремно глупи прашања за 2-3 денари ќар/поврат од сметка/ватева

Јас мислам дека е комбинација од второто и третото али во секој случај ти посакувам се најдобро у животот.
Тотално невкусно од твоја страна. Ако си прочитал барем 5 негови постови ќе сфатиш за што ти зборувам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom