Европска Унија

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.609
Поени од реакции
29.312
Замислете во Германија успеале да направат ваква статистика:

ANALYSE - En 2023, la police a recensé 923.000 délinquants présumés d’origine étrangère, soit 41% de l’ensemble des suspects appréhendés

Во 2023 полицијата имала 41% деликвенти од странство потекло.

Чудо...
Многу фашистичка и нацистичка статистика.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.351
Најпосле добра вест за Северџганистанците.
Долго чекаа ама најпосле им се исполни желбата.
Во Германистан центарот на демонкратскиот ЕУропски свет се ДОНЕСЕ закон со кој секој ќе може еднаш годишно да си менва пол, да си сече меѓу нозе па после повторно да си шие!!!!! Ако по една година не му се допаѓа да го дупат и сака тој/таа да дупи Оп оди куде лекар и си станува дупач!!!
Ојееее ова вест треба и мора да се одбележи на плоштадот преку независните слободни ем демократски мидиуми да се повикаат сите од Северџгански Сојуз, северџгански партии, симпатизери и овие од евроспкио фронт (мислам дека зеленио Аљи најмногу ќе се радува) да прослават!!!!

Е тоа е демократија, во онаја конзервативната Русија ви нудат ли можност 1 година дупач 1 година дупен?
Затоа сите во еуРОПСКИ фронт,
ајдеее :ojeaa:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.760
Поени од реакции
35.689
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Кинески полицајци ќе патролираат во Унгарија. ЕУ бирократијата не се среќни :)

What do we know about the Chinese police officers who may soon be patrolling in Hungary?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
ЕУ бирократијата е канцер кој ја јади Европската економија.

It could get worse, though. If the stringent regulations continue, it could ultimately make Europe a museum—and not in a good way, Ekholm told the Financial Times.

The continent is “on the way to becoming a museum — great food, great architecture, great scenery [and] great wine but no industry left,” the chief of Ericsson, one of Sweden’s biggest companies, warned.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Унгарија :)

Кинески полицајци ќе патролираат, сега го викнале Ахмадинежад, да држи говор ...

Орбан е решен да ги нервира главучите на ЕУ :D

What is former Iranian leader Ahmadinejad doing on a secret trip to Budapest?

Член од
30 јануари 2014
Мислења
967
Поени од реакции
652
Орбан е интересен, ко бајаги не трпи авторитети, сака независност, сувереност итн. А следниот ден рпави вакви договори со Кина, на Русија и служи како тројански коњ. Ако си неѕависен, тогаш треба да си независен кон секого, нели?
Инаку што се однесува до ЕУ, во огромна криза е. Мислам дека и не се свесни. НЕ мислам дека ќе порпадни, ќе се влечат уште некое време, но времето тече. Посебно ако САД ги напуштат, ако Русија победи и ако не се запри замената на население од Африка и Блискиот исток.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.523
Поени од реакции
43.460
Орбан е интересен, ко бајаги не трпи авторитети, сака независност, сувереност итн. А следниот ден рпави вакви договори со Кина, на Русија и служи како тројански коњ. Ако си неѕависен, тогаш треба да си независен кон секого, нели?
Инаку што се однесува до ЕУ, во огромна криза е. Мислам дека и не се свесни. НЕ мислам дека ќе порпадни, ќе се влечат уште некое време, но времето тече. Посебно ако САД ги напуштат, ако Русија победи и ако не се запри замената на население од Африка и Блискиот исток.
гради фабрики човекот, ја уништува својата држава.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
30 јануари 2014
Мислења
967
Поени од реакции
652
Не е се до фабриките и патиштата. Ко дедо ми од велешко запуштено село каде сега нема никого: „ само нек се гради, за убо е„. Е не е се за убо

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Перцепција на демократија

@ausländer Во Германија за 4 години, чувството дека владата работи во корист на мал број на луѓе се зголемило од 34%, на 54% во 2024.
Не е само во Британија такво расположението на народот заради Брегзит, очигледно дека тлее бес кај народот и во Германија, без разлика на твојата перцепција.

1715590649409.png

Член од
4 октомври 2019
Мислења
588
Поени од реакции
1.290
Vo konverzacija so lokalnoto naselenie vladee totalen nered... veke site Avgansitanci se definirani kako kriminalci, bez razlika dali si normalen covek, policijata koga ke cue od kaj e covekot ne se gleda kako normalen graganin
Ovie sto se rodeni ovde napriner so balkansko poteklo nikoj ne raboti,
Jas da sum kako tebe da rabotam za 2000 bi se frlil vo rekata direkno, poarno ke napravam nekoa ujdurma i ke uzivam cel mesec, mene 2k mi e samo stan i hrana jas sakam da uzivam ne da rmbam...

Se poveke kaj narodot e netrpenie demek se poveke pari odat kon Ukraina ali vo realnosta pola se praka pola od korupcija ostanuva ovde.... duri se slusa glas deka policijata namerno ke te kazni demek mora da se plni budjet.....
Nad 70% od rabotite platata e minimalna, site trcat na sociala i nekako da go preebat sistemot.... posle ni se cudime deka vo Makedonina e taka a se doaga od ovde...
Se poveke luge sto gi znam velat dodaska go preebav sistemot ili ke se selam vo druga drzava ili se vrakam Mk.....

Kajgana Shop

На врв Bottom