Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Претседател на држава положува заклетва пред Уставот суртук еден.
Во Уставот пишува Северна Македонија.

Сменете го, и после ако сакате заклетва давајте на Вмровска Македонија.
...дали Претседателката ги потпиша документите каде пишува ,,Северна Македонија" при заклетва?
- Да!
... дали потпишаниот документ е според правилата на Преспанскиот договор?
- Да!
...дали во ,,домашни услови" во сопствена држава секој може да го користи името на државата без ,,Северна" само Македонија?
-Може!
...дали тоа важи и според убедувањата на Претседателаката Гордана усно да си каже Македонија, а написмено да е потпишано документот со Северна Македонија?
-Важи!
... дали е законски?
-Да!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.760
Поени од реакции
39.695
Дали некој може да објасни што е со радувањево со името?
Зошто вмро не се насочува кон решавање на поважни работи како што е корупцијата, да се подобри економијата?
Туку почнуваат од прв ден со популистички потези да го дрогираат населението.
Па уште немаат формирано влада, не се власт, како да сакаш да решаваат поважни работи?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.610
Поени од реакции
7.737
...дали Претседателката ги потпиша документите каде пишува ,,Северна Македонија" при заклетва?
- Да!
... дали потпишаниот документ е според правилата на Преспанскиот договор?
- Да!
...дали во ,,домашни услови" во сопствена држава секој може да го користи името на државата без ,,Северна" само Македонија?
-Може!
...дали тоа важи и според убедувањата на Претседателаката Гордана усно да си каже Македонија, а написмено да е потпишано документот со Северна Македонија?
-Важи!
... дали е законски?
-Да!
Така е бијонс, се потпиша на документите каде стои Северна Македонија, а усно изјавува Македонија. Чисти популистички потег кој и дава ветер во грб на десничарската влада во Грција.
Мицотакис во кампањата за нивните избори говореше против Преспански договор, но од позиција на власт мора да го почитува, меѓународен договор.
Митрески си одмолче, наместо да ја исправи и си пројде тоа.
Гледам нема реакции од сдсм, изгледа се испазариле со дпмне.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.298
Поени од реакции
21.397
Ништо мене не ми менува дали СДСМ е во опозиција, ниту имам функција ниту сум член.
Ти што корист ќе имаш што ДПМНЕ на власт?
Верувам дека сеедно која партија, дека во земјава има мнозинство на неопределени граѓани кои имаат преференции кон левичарска идеологија, а не кон ултранационализмот и десничарски "демохристијански" партии.
Да пратиш во политичка канализација три гадни гомна со едно пуштање на вода (ДУИ, СДСМ и Стево), кои направија непоправлива штета на државава и народов, е најголемата корист и реформа што ја направила било која партија досега. Особено симнувањето на ДУИ од власт после 20+ години, партијата која беше камен околу вратот и за СДСМ.

Така да, ако уште не ти е јасно нешто и имаш проблем со тоа, лекот е пет пари.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Ајдеее, и сеа?
...ќе го крка таа набргу за антиковид вакцините и хаосот направен за време на пандемијата со дескриминацијата и правата на граѓаните.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.153
Па уште немаат формирано влада, не се власт, како да сакаш да решаваат поважни работи?
Па не даваат индиции дека ќе работат кон тоа, сепак Давкова е нивна, не верувам дека самостојно одлучила да не употребува уставно име.
Не ми е јасно зошто само провоцира население кое почна едвај да ја преболи наметнатото преименување.
Или имаат план све да се врати од почеток, што е уште понејасно што ќе се случи со државава.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.025
Поени од реакции
7.681
Па не даваат индиции дека ќе работат кон тоа, сепак Давкова е нивна, не верувам дека самостојно одлучила да не употребува уставно име.
Не ми е јасно зошто само провоцира население кое почна едвај да ја преболи наметнатото преименување.
Или имаат план све да се врати од почеток, што е уште понејасно што ќе се случи со државава.
Neznam ti shto si prebolel ama nas na Makedoncive taa severdjanska Bolka ushte ne ni e prebolena. I dodeka ne gi vidime avtorite niz reshetki nema da se smirime!

I ushte neshto, Shwabive vilaat in der Ruhe liegt die Kraft!
Prevod za tebe, Poleka ama sigurno

Член од
16 април 2014
Мислења
7.298
Поени од реакции
11.600
Ништо мене не ми менува дали СДСМ е во опозиција, ниту имам функција ниту сум член.
Верувам дека сеедно која партија, дека во земјава има мнозинство на неопределени граѓани кои имаат преференции кон левичарска идеологија, а не кон ултранационализмот и десничарски "демохристијански" партии.
Ова што се случуваше во претходни 7 год е се само левичарство не е.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.332
Поени од реакции
6.345
Ја па не видов комуњоалбаните на форумов и било каде да им приметат на Ќуран и Перхан у кампања што ниеднаш не кажаа Северна. Што е сеа ова од еднаш не разбирам? Ајде разлаз таму.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.153
Насилно и против наша волја ни го променаа името. Никогаш нема да го прифатиме.

Никогаш северна! Засекогаш Македонија!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Така е бијонс, се потпиша на документите каде стои Северна Македонија, а усно изјавува Македонија. Чисти популистички потег кој и дава ветер во грб на десничарската влада во Грција.
Мицотакис во кампањата за нивните избори говореше против Преспански договор, но од позиција на власт мора да го почитува, меѓународен договор.
I Grcija ne go pochituva Prespanskiot, SE ushte nema patokazi

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.003
Поени од реакции
2.795
Не само функција и лично да гледаме дали ќе имаме ќар или не, од новата влада ќе видеме дали ќе исполнат тоа што го ветија, борба против криминалот и корупцијата, заздравување на економијата реформи во судството

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
...Грција поарно нека превземе мерки што во срцето на главниот град Атина се собрале неколку илјади Албанци со развиорени албански знамиња додека албански премиер Еди Рама држел говор за трпеливоста на албанскиот народ во Грција,

_uploads_thumbs_resize_800x420_639806 (1).jpg

а Мицотакис не превзема никакви мерки ,,не обврнувајте внимание" се негови зборови, додека телефонски се јавил да се повлече грчката преставничка на заклетвата на нашата Претседателка Гордана, ами што очекуваш од него кога одобрил еднополовен брак во христијанска традиционална држава како Грција, погрешни потези колку сакаш!

Kajgana Shop

На врв Bottom