Шеки, друго прашање, еден пријател го интересира: како ќе се презива небинарниот - со -ски или со -ска?
Мој предлог е да измислиме нова наставка, -ско, на пример.
Мој предлог е да измислиме нова наставка, -ско, на пример.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ме разбираш. Еве конкретно: како се вика сексуалната ориентација на небинарен/небинарна што сака мажи?Не знам дали постои таков случај во светот. И да е џендерфлуид, кон кои родови има привлечност останува константно.
Претпоставувам дека би ја одбрале онаа верзија на презимето која повеќе им одговара.Шеки, друго прашање, еден пријател го интересира: како ќе се презива небинарниот - со -ски или со -ска?
Мој предлог е да измислиме нова наставка, -ско, на пример.![]()
Што сум слушнал, најчесто се користи терминот андрофилија во тој случај. Тоа е генералниот термин за привлечност кон мажи.Не ме разбираш. Еве конкретно: како се вика сексуалната ориентација на небинарен/небинарна што сака мажи?
А, добро, имало имиња и за тоа. Не сум знаел.Што сум слушнал, најчесто се користи терминот андрофилија во тој случај. Тоа е генералниот термин за привлечност кон мажи.
Злате те молам, престани со говорот на омраза. Тоа е Швајцарето.Швајцарецот пее, убива!
Znaci e mentalna bolest. Vid na mentalna bolest. Ok.Non binary е дека некогаш се чувствува како машко а некогаш како женско. Родниот идентитет е одвоен од сексуалната ориентација и небинарните особи имаат повеќе сексуални ориентации.
Znaci e mentalna bolest. Vid na mentalna bolest. Ok.
Gotov si ti druze ...Тоа кој род си е само научено од конвенционално образование, ние првенствено сме луѓе.
Кога веќе се делиме на машки и женски, зошто не и на мноштво други родови. Родовиот идентитет се однесува на личното чувство, на сопственото доживување, дали како маж или жена, ниту едното или и двете. Кај повеќето луѓе личното чувство за родот се совпаѓа со полот назначен при раѓањето, кај некои не, и не значи дека имаат ментална болест.
Да, ова има смисла. Дали може да се идентификува некој ко Апачи Јуришен хелихоптер или она "Личното Чувство" е ограничено? И ако е ограничено дали е тоа арбитрарна граница, под конвенција или врзано за објективни факти кои се релативно лесно докажливи?Тоа кој род си е само научено од конвенционално образование, ние првенствено сме луѓе.
Кога веќе се делиме на машки и женски, зошто не и на мноштво други родови. Родовиот идентитет се однесува на личното чувство, на сопственото доживување, дали како маж или жена, ниту едното или и двете. Кај повеќето луѓе личното чувство за родот се совпаѓа со полот назначен при раѓањето, кај некои не, и не значи дека имаат ментална болест.
Тоа беше иронична демистификација на коментарите во темава.Тоа беше некоја геј секс позиција?
Автоматски споено мислење: