Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.758
Поени од реакции
4.710
Makso zema uste 1 pratenik na smetka na vmro.. makso 6 vmro 58

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.793
Realno da si zborame, probaa da napravat drzaven udar i da im ja negiraat izbornata zelba na togasnoto mnozinstvo na gragjani so pravo na glas vo fer i demokratski izbori.
Isto kako sega na primer da im tekni na SDSM ili DUI da vlezat vo soobranieto i da go pravat istoto i po tamu nekolku godini, nekoj iden pretsedatel da gi pomiluva zatoa sto SDSM ili DUI pobedile na tie izbori.
Znam ke me zemite na noz vo euforijata, ali jbg taka stojat rabotite.
Drzaven udar si e drzaven udar. Treba gragjanite da si mislat pred da glasaat i za kogo glasaat, sepak sme ili pretendirame da bidime parlamentarna demokratija.
Jas bi drugo, niti tie ke gi oslobodam ali i site ucesnici vo sarenata ke gi ispopikam po zatvori radi istoto, rusenje na drzeven poredok i legalna vlast dobiena na fer i demokratski izbori, pa tamu neka si se razberat. Treba sekoj da sfati deka vlast na izbori se dobiva, ne na ulica, ne sme vo Afrika. Posebno toj nekapeniot saren kurton, segasen lider na Levica. Mu ukinuvam pratenicki imunitet i neka se vlecka po sudnici i zatvori cel zivot.
...да се пее химна на друга држава на говорница во Собрание и да се оди против деловникот на Собранието и да се продолжи дилетански со гласање на Џафери како на селска чешма за тебе е парламентарна демократија, алоооо тоа не е демократија тоа е државен удар , не е нормално да ги согледуваш наопаку работите!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.829
Поени од реакции
12.278
...а може албански етникум да биде, а да не е од ДУИ и ВЛЕН? дали треба да се бира партија од албански етникум или човек од албански етникум, а да е од сосема друга партија?
Е тоа не знам. Тетка ти Агелер ќе треба да ја прашаме.
Ама не пијат нафта и тие.
Да е така едноставно, ќе ги земиме овие од Пустец, ќе им направиме една партија, ќе ги пишиме албанци, нека земат еден пратеник и ајде во влада, исполнет е условот :icon_lol:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.163
Поени од реакции
6.347
Сдс доби пратеник на сметка на ДУИ како и знам на сметка на вмро

Член од
11 август 2017
Мислења
571
Поени од реакции
518
ЗНАМ доби плус пратеник во ИЕ 2

Член од
20 декември 2023
Мислења
188
Поени од реакции
739
Се надевам дека Мицко нема во првите 24 часа да ја усере довербата со договор за формирање влада со ВЛЕН, кога нема потреба за истата.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
883
Поени од реакции
1.411
Од овие избори треба да се запамети предавството на Бошњаците, Ромите и Турците.
Вие стварно бе после 2000 и кусуро страници и толку години поминато сега сфаќате дека тие никогаш не биле со вас, тешка ситуација сте. Ти да мислиш дека турчин, бошњак, а особено џуптин, да ти застани од твоја страна, значи буквално сте дефиниција братство и единство.

Член од
22 септември 2020
Мислења
156
Поени од реакции
392
Се надевам дека Мицко нема во првите 24 часа да ја усере довербата со договор за формирање влада со ВЛЕН, кога нема потреба за истата.
Мора во влада да влезе една албанска партија мислам дека таков е законито или договор нешто бла бла и ја мислев дека може напр вмро со максо да направе чиста влада без планинци ама не можело

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.506
Поени од реакции
24.284
...да се пее химна на друга држава на говорница во Собрание и да се оди против деловникот на Собранието и да се продолжи дилетански со гласање на Џафери како на селска чешма за тебе е парламентарна демократија, алоооо тоа не е демократија тоа е државен удар , не е нормално да ги согледуваш наопаку работите!
Znaci po tvoe ovie napravile drzaven udar vrz drzaven udar.
Batali tie muabeti, ne vi e po kef znam ali jbg.
Ete te prasvam, utre koga ke se formira novoto sobranie , simpatizeri na DUI i na SDSM da upadnat za da go sprecat toa, sto ke bidi po tvoe? Drzaven udar ili ?
Ne zaboravaj deka SDSM i DUI imaa parlamentarno mnozinstvo vo prethodniot sostav i deka ke se izglasase toa sto naumile.
Gragjanite so pravo na glas im go dale toa mnozinstvo, mu se dopagjalo toa nekomu ili ne.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.117
Поени од реакции
12.698
Со обработени 100% од гласачките ливчиња. :shook:

Па плоштад им направија среде стоковна куќа Мост, каде стигнуваат им лепат лажни табли на улиците со нови имиња иако законски имињата воопшто не се променети, рамковнист премиер им донесоа на власт, што уште сакаат ?

Па како ли ќе прошетаат утре амнестираните терористи низ нивната скопска чаршија - не оваа историската, туку оваа со паркирани автомобили среде булевар Крсте Мисирков/Цветан Димов/Христијан Тодоровски Карпош ?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.793
Е тоа не знам. Тетка ти Агелер ќе треба да ја прашаме.
Ама не пијат нафта и тие.
Да е така едноставно, ќе ги земиме овие од Пустец, ќе им направиме една партија, ќе ги пишиме албанци, нека земат еден пратеник и ајде во влада, исполнет е условот :icon_lol:
...добар преговарач ќе излезе на крај и со неа, ДУИ како ги вметна во влада сите албански етникуми со само 13 пратеници, биле членови на СДСМ македонска партија, бре бре тактика Г6, па иста тактика и овде нова коалиција наместо со партија од албански етникум, со припадници од албански етникум, а партија не е важна, да има прусуство на малцинство , а не присуство на партија во новата влада.

Kajgana Shop

На врв Bottom