Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Еве го и цело Собрание:

Прегледај го приврзокот 416256

Мислам дека единствена непозната е ДУИ или СДСМ, Мојсоски vs. Јаоски во петка. Во 2 ЗНАМ и во 3 Левица - тешко, иако постои теоретска можност, не верувам дека ќе се смени нешто заради трендовите. На Максо му фалат преку 2500 гласа разлика, а на Левица во тројка околу 280, ама 280 повеќе од ВМРО во неизброените места, што е речиси невозможно.
Само техничка корекција. Тоа не се 280 гласа, туку 280 во коефициент. Со оглед на тоа дека ВМРО го брани пратеникот број 14, нивните гласови се делат со 14 за тој коефициент, а Левица го брка вториот, значи нивните се делат со 2.

Y/2 > X/14 + 240
Y > X/7 + 480

Значи Левица од останатите гласови за пребројување треба да има една седмина од тоа што го има ВМРО (што е повеќе од глобалниот тренд во таа изборна единица) плус 480 гласа над тоа. Многу малку веројатно, на уште 3500 гласови за пребројување.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Ама Аљи на пресот рече: ако сакате да има стабилност во државата, мислете му ја. Демек мора да останат на власт, инаку ќе има војна, јас така го разбрав.
Јас го разбрав - направете ги тие промени на устав за Бугарите и нови за Албанците, за да нема војна.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Или ако внесе бугари во устав а како реципроцитет издејствува македонци да влезат во бугарски устав нема да загуби ништо туку ќе добие плус.
Што се нема вечерва да прочитам. :yid:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.172
Поени од реакции
22.759
Еве го и цело Собрание:

Прегледај го приврзокот 416256

Мислам дека единствена непозната е ДУИ или СДСМ, Мојсоски vs. Јаоски во петка. Во 2 ЗНАМ и во 3 Левица - тешко, иако постои теоретска можност, не верувам дека ќе се смени нешто заради трендовите. На Максо му фалат преку 2500 гласа разлика, а на Левица во тројка околу 280, ама 280 повеќе од ВМРО во неизброените места, што е речиси невозможно.
Ги нема Груби и Бујар. :ljubove:

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Другар, Мицковски освои 59 пратеника - за сеа. Со 59 во парламент - ТИ им требаш на сите НЕ они на тебе.
јасно е дека што повеќе тоа подобро, но со вакви резултати многу се сменија работите. :D
седи мирен . пушти revision (6) на канали

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Јас реално не гледам начин како овие луѓе би се повлекле онака демократски, да речат ,,народот го кажа своето" тие работи и привилегии со кои што стекнале, никој нормален не би сакал да ги изгуби...макар и на друг начин веќе видено.
Па ќе станат Опозиција и ќе имаш протести пред Влада, палење контењери, знамиња, касапење со ножеви 13годишни деца по ЈСП.....
ДУИ ако нема капацитет за да биде екстремна незнам кој има.

Еден од овие корумпираниве да се осудат да го спроведат со лисици до Истражен затвор Шутка и ќе гледаме 10.000 како тепаат кордон од 300 желки од МВР

Допрва ќе биде гадно и жустро.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.172
Поени од реакции
22.759
Micko moze da pregovara so vlen ama ne mora da ispolnuva sekakvi baranja. Za vlada mu trebat 3 pratenika a istite moze da gi zeme od znam ili levica.
Му требаат 2 пратеници кои можат да долетаат од СДС или ЗНАМ.

E

enzo8

Гостин
mada ne slavam, utnav za 1, ocekuvav 55, i da sme bar 61 so znam. vaka makedonskite opcii pravat 60 pa sipcite ke ucenuvaat... ne e ova dobro ako e finalno.
Не, не.
Не се вади сеа, добивте 5 минути пажња, ова е многу повеќе од што заслуживте со оглед на прошлите 7 години, ова ви е зицер, празен гол.
Ве пратиме.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.450
Поени од реакции
24.662
Не, не.
Не се вади сеа, добивте 5 минути пажња, ова е многу повеќе од што заслуживте со оглед на прошлите 7 години, ова ви е зицер, празен гол.
Ве пратиме.
ne se vadam citaj sto napisav. neka izlezat finalni rezultati i toa e.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
746
Поени од реакции
1.615
Ама Аљи на пресот рече: ако сакате да има стабилност во државата, мислете му ја. Демек мора да останат на власт, инаку ќе има војна, јас така го разбрав.
За вакви закани во нормална држава би го одрале од ќотек. Од вакви апаши преку Тасета.Дај нека го затворат и нека му наместат некој ќумур онака, машки да го испердаши. Гомно шизофрено ! Чудо е какви одвратни ликови држи државата....

Kajgana Shop

На врв Bottom