Добро бе Злате, не мора одма малограѓански да ми се исмеваш.
Не прочитав што си пишал во старт. Влијае секако и тоа што се земјоделски општини, ама факт е дека многу мал процент Албанци има во Гевгелија, Струмица, Валандово, Кавадарци, Неготино, Прилеп, па и Кочани да.
Источна Македонија дополнително има многу иселеници.
Меѓу двата круга може не се иселиле, ама има многу такви што си тераат одмор во Грчка.
Автоматски споено мислење:
Не, на против. Гевгелија нема толку многу иселеници. Тоа е град во близина на граница на ЕУ, и животот таму не е така лош.
@Aceso , ај уште еднаш ќе се потрудам да објаснам: во источна Македонија нема Албанци никаде, заборави ги Албанците тука. Чудно ми е што во некои општини има многу слаба излезност, додека во други нивни соседни има многу поголема. Еве прост пример: Струмица и Радовиш. Во Струмица има дури 3,5% поголема излезност отколку во прв круг со скоро 38% излезност денес, а во Радовиш околу 0,2% повеќе од прв круг и вкупна излезност од само 28%. Што значи ова: дека Радовишани се заминати на одмор во Грчка, ама Струмичани не одат?
На вонредна прес конференција на ДИК, заменик претседателката Дитмире Шеху алармираше дека имаат информации за непочитување на насоките на Комисијата за спроведување на двојните избори. Од ДИК апелираат до избирачките одбори, Да ги почутуваат законските одредби. Секој член на избирачки одбор...
telma.com.mk
Уште се угнетени од системот во државава.
Се надевам бојкотот ќе им се одбие од глава.
Може ли некако да се спореди со излезноста од Парламентарните во 2020?
Ми се чини во доминантните албански избирачки места излезноста е помала и за парламентарниве. Бојкотот им е погрешно сфатен.
Што сакам да изгубат 1-2 пратенички места поради тоа.
ja pa ti nudam druga kladba, deka ako taa ednoprocentna shansa za dui da odi vo opozicija se ostvari, kje dojdat poretardirani shoshoni i kje baraat poretardirani raboti koi masno-tkiviot mr kvisko kje im gi ispolni kako magarence
ja pa ti nudam druga kladba, deka ako taa ednoprocentna shansa za dui da odi vo opozicija se ostvari, kje dojdat poretardirani shoshoni i kje baraat poretardirani raboti koi masno-tkiviot mr kvisko kje im gi ispolni kako magarence
@Aceso , ај уште еднаш ќе се потрудам да објаснам: во источна Македонија нема Албанци никаде, заборави ги Албанците тука. Чудно ми е што во некои општини има многу слаба излезност, додека во други нивни соседни има многу поголема. Еве прост пример: Струмица и Радовиш. Во Струмица има дури 3,5% поголема излезност отколку во прв круг со скоро 38% излезност денес, а во Радовиш околу 0,2% повеќе од прв круг и вкупна излезност од само 28%. Што значи ова: дека Радовишани се заминати на одмор во Грчка, ама Струмичани не одат?
Мене не ми е јасно кај се: Босилево, Василево, Радовиш, Ново Село, Конче, Карбинци, Чешиново-Облешево, Кочани, Виница, Чашка, Росоман - сите се под 35% излезност.
Јас не реков дека си рекла дека има Албанци. Ама јас споредувам две општини каде и во едната и во другата нема Албанци, ти два пати ми повторуваш за едната од општините „Па таму нема Албанци“. Е добро де, знаеме, и во другата нема. Затоа ти реков заборави ги Албанците.
...а бе Македончиња, никогаш памет нема да ви дојде, потеклото ви е све само не македонско, затоа седите дома, ич не ве боли за државата Македонија наместо масовно да излезите и да им затнете уста на сите тие што не и' сака добро на државата како албанскиот етникум дојдени тука како косовари пред многу години што бојкотира токму против вас, вие некои членови на форум ви се тема за муабет, јзк!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.