- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.783
- Поени од реакции
- 5.056
Изолација, младите ќе се селат, минимална замрзната, корупција, заробена држава, споменици!
tokmu taka. alb opozicija ke bara nesto krupno da dokaze deka i oni mozat da se izborat za kauzata a ne samo dui. zatoa e bitno da se stigne do 61 bez niv. vmro racuna i 2-3 izbeglici od dui i sdsm. taka da ako uspeat sami do 57-58 togas nema da e problem ako ne so makso ke go imaat toa...Вака сега.....еден од првите луѓе на ВМРО пред 1 месец ми прогнозираше предност на Гога од 150 000 гласови(толку ми беше нереално што не ја споделив информацијата), а втората работа што беше спомната во контекст дека со албанската опозиција потешко ќе се преговара(едниот ми е прв комшија) беше: прво да ја турниме Дуи, па после ќе гледаме за понатака
Za zal se se sveduva na toa deka na parlamentarnite izbori treba Makedonceto da bira megju SDS i VMRO, edno od dvete pomali zla (shto na site ni e jasno kako den). Glas za bilo koja druga politicka partija odi vo korist na "evropskata makedonija" shto ja gledavme do sega.tokmu taka. alb opozicija ke bara nesto krupno da dokaze deka i oni mozat da se izborat za kauzata a ne samo dui. zatoa e bitno da se stigne do 61 bez niv. vmro racuna i 2-3 izbeglici od dui i sdsm. taka da ako uspeat sami do 57-58 togas nema da e problem ako ne so makso ke go imaat toa...
ostanuva toa sto vi bese crtano 100 pati tuka, glas za levica e glas za siptarskite interesi vo mkd. kolku poslab makedonski rezultat na ovie izbori tolku pogolemi sansi da se pregovara pak so dui ili da im se popusti na taravari i kompanija...
za vmro najlesno ke bide da se dogovori vlada so dui. oni ke prifatat bilo sto da se pak del od vladata normalno dokolku oni ne odlucuvaat... ako odlucuvaat ke bide druga pesna.
od kaleto ima sansi da dobieme odvrzani race celosno ama uslovot e bugarite...
Kako toa glas za SDSM ne e glas za evropska makedonija , onaa sto ja gledavme dosega .Za zal se se sveduva na toa deka na parlamentarnite izbori treba Makedonceto da bira megju SDS i VMRO, edno od dvete pomali zla (shto na site ni e jasno kako den). Glas za bilo koja druga politicka partija odi vo korist na "evropskata makedonija" shto ja gledavme do sega.
@ultras1988За Радовиш има, Струмица не знам далеку ми е да ја знам целосно до детали
Автоматски споено мислење:
Тие се тие 200к народ што сите ги збориме цел живот, дека кога би ги снемало од државата се би било полесно.
Инаку Апасиев ти е доказ дека жена не се слуша никогаш и жена е само за дома иако изгледаа на јак пар уште која ја муваше додека ми минуваа пред порта или се испраќаа пред Оаза
Mm ne, kade napishav takvo neshto?Kako toa glas za SDSM ne e glas za evropska makedonija , onaa sto ja gledavme dosega .
Da ne se ispobrka nesto ?
Почнуваме:
ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 6:
ДУИ - 8 пратеници
АА - 8 пратеници
ВМРО ДПМНЕ - 3 пратеници
СДСМ - 1 пратеник
ЗНАМ - 0
Левица - 0
ГРОМ - 0
Еве и за тројка, избројано е во Штип.
ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 3:
ВМРО - 12 пратеници
СДСМ - 5 пратеници
ЗНАМ - 2 пратеници
Левица - 1 пратеник
ДУИ - 0
ГРОМ - 0
АА - 0
И четворката е завршена.
ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 4:
ВМРО - 11 пратеници
СДСМ - 6 пратеници
ЗНАМ - 2 пратеници
Левица - 1 пратеник
ДУИ - 0
ГРОМ - 0
АА - 0
До сега, по 3 изборни единици комплетирани:
ВМРО - 26 пратеници
СДСМ - 12 пратеници
ДУИ - 8 пратеници
АА - 8 пратеници
ЗНАМ - 4 пратеници
Левица - 2 пратеници
ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 5:И Чаир конечно го изброија.
ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 1:
ВМРО - 8 пратеници
СДСМ - 4 пратеници
ДУИ - 3 пратеници
АА - 2 пратеници
ЗНАМ - 2 пратеници
Левица - 1 пратеник
ГРОМ - 0
По 4 изборни единици:
ВМРО - 34 пратеници
СДСМ - 16 пратеници
ДУИ - 11 пратеници
АА - 10 пратеници
ЗНАМ - 6 пратеници
Левица - 3 пратеници
ГРОМ - 0
треба да се случи природна филтрација .Целосно да изумре природно или некако таа генерација . Дали се врзани роднински или работно и сличен начин . Како и да е со нови генерации,ќе верувам дека ќе се промени . Чисто мењавање на уљеpak ke glasaat za komunjarostvoto. Umnobolest.
дај не се брукајте ве молам .Знам дека сте тежок за Вмро . Напишете подобро 65 . Различно е модалитетот партиски и претседателски . Поединечно и групно гласање не е исто .ЗНАМ - 7 пратеници
Левица - 3 пратеници