MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.116
Поени од реакции
762
EON ne moze da se sporeduva zosto nema dovolno kanali sto kaj nas se gledaat plus toa United Group voopsto ne se pogrizi makedonskite kanali da gi stavi vo HD i so opcija za vrakanje, nitu na Eon nitu na Total. Taa grupa e totalno nezainteresirana za Mk, sega bez Kanal5, Telma, Arena i srpskive, kako moze da bide konkurentna vo Makedonija? Duri i Mtel sto e srpski, ima vovedeno nad 100 albanski kanali za da gi dobie albanskite gledaci... Da se nadevame deka esen vleguva One (4iG) ili Yettel (Etilsat)
Автоматски споено мислење:

i zosto se forsira Android na max? Zosto gi nema na Philips TV OS i na drugite? Treba sekade da gi ima

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.480
Поени од реакции
825
Последно уредено:
Член од
22 април 2024
Мислења
3
Поени од реакции
12
Здраво на сите, имам MaxTV долго време, и за промена зедов Move на МТел. Боксот што оди е одличен, се си работи без проблем, изборот на канали е добар на претплата од 299 денари месечно. Пример Арена има подобра слика отколку на MaxTV. Поврзан ми е преку Wi-Fi оптика од Телеком. Сликата ја споредував и на другите канали, и подобра е, можам одма да приметам бидејќи и двата ми се поврзани на тв-то. На боксот има плеј стор, ако нема некоја апликација можеш преку USB да ставиш APK. Стремио работи без проблем.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.116
Поени од реакции
762
Здраво на сите, имам MaxTV долго време, и за промена зедов Move на МТел. Боксот што оди е одличен, се си работи без проблем, изборот на канали е добар на претплата од 299 денари месечно. Пример Арена има подобра слика отколку на MaxTV. Поврзан ми е преку Wi-Fi оптика од Телеком. Сликата ја споредував и на другите канали, и подобра е, можам одма да приметам бидејќи и двата ми се поврзани на тв-то. На боксот има плеј стор, ако нема некоја апликација можеш преку USB да ставиш APK. Стремио работи без проблем.

slikaj go i menito na Move, da vidat kolku sovrseno si raboti, primer na koj kanali ima za vrakanje programa, videotekata.... (ke go blokira Telekom postot posto Magentata ne e ni pola od ova hahah)

eve go boksot na Magenta, duri moze i bolje da e, ne znam dali dvata poddrzuvaat 4K... https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/makedonski-telekom-magenta-tv/

kaj Magenta e problem ponudata, premalku za tie pari plus se doplaka Arena + hbo + pink + balkan ...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.480
Поени од реакции
825
slikaj go i menito na Move, da vidat kolku sovrseno si raboti, primer na koj kanali ima za vrakanje programa, videotekata.... (ke go blokira Telekom postot posto Magentata ne e ni pola od ova hahah)

eve go boksot na Magenta, duri moze i bolje da e, ne znam dali dvata poddrzuvaat 4K... https://www.androidtv-guide.com/pay-tv-provider/makedonski-telekom-magenta-tv/

kaj Magenta e problem ponudata, premalku za tie pari plus se doplaka Arena + hbo + pink + balkan ...
Се ќе беше во ред со моветв ама некои имаат месечни лимити на интернетот. Боксот е одличен (спрема хардверски спецификации, раширен е на нетов).
За понудата на канали, горе долу исти се сите оператори. Ама некои како тебе сакаат спорт и бараат спортски канали кои за жал се наплаќаат или се во најскапиот пакет. Јас лично не гледам тв така да и 1000 канали да има ...џабе ахахаха ниту спорт не пратам.
Кај магентава ме интересира општо како работи системов т.е андроидов. Дали во работа е брз или спор, менување канали и слични обични работи.
До сега не сум користел иптв (макств и слично) па планирам ад се префрлам после нова година, па секое инфо за магентатв е добродојдено
btw сега плаќам за тв (двбт од а1 со 50 канбали...300 денари)

Член од
22 април 2024
Мислења
3
Поени од реакции
12
Има и голем избор на серии, нарочито српски, сите актуелни кои што одат на суперстар се тука.
Пинк е оригинален, тој што оди во Србија, не е истиот со тој на MaxTV.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.683
Поени од реакции
8.113

За APK не ти треба замарање со USB инсталирај на телефон и на боксот ова
На Телефон ќе симнеш Apk инсталација и со помош на апликацијава ја префрлаш на боксот и на боксот после ја инсталираш дирекно од самата апликација го отвараш Apk фајлот.
Инсталирај и ова за полесно да можеш да ги наоѓаш инсталациите APK каде се зачувуваат во боксот.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.480
Поени од реакции
825
Има и голем избор на серии, нарочито српски, сите актуелни кои што одат на суперстар се тука.
Пинк е оригинален, тој што оди во Србија, не е истиот со тој на MaxTV.

Како стои потрошњата на интернет ?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.683
Поени од реакции
8.113
Tуку доста беше овде за други оператори пишување. Да не одиме претерано надвор од тоа за што е темава.

Член од
22 април 2024
Мислења
3
Поени од реакции
12
Околу 900 гига трошам цел месец, од 6000 коклу што имам со Магента Л. Моментално сум околу 500 гига.

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.116
Поени од реакции
762
Се ќе беше во ред со моветв ама некои имаат месечни лимити на интернетот. Боксот е одличен (спрема хардверски спецификации, раширен е на нетов).
За понудата на канали, горе долу исти се сите оператори. Ама некои како тебе сакаат спорт и бараат спортски канали кои за жал се наплаќаат или се во најскапиот пакет. Јас лично не гледам тв така да и 1000 канали да има ...џабе ахахаха ниту спорт не пратам.
Кај магентава ме интересира општо како работи системов т.е андроидов. Дали во работа е брз или спор, менување канали и слични обични работи.
До сега не сум користел иптв (макств и слично) па планирам ад се префрлам после нова година, па секое инфо за магентатв е добродојдено
btw сега плаќам за тв (двбт од а1 со 50 канбали...300 денари)
drugar Move e 199/299/399 sto znaci vo paketot imas se, mesto Magenta, aktiviraj si Netflix. Vidi go menito, skoro site kanali se vrakjaat.

Околу 900 гига трошам цел месец, од 6000 коклу што имам со Магента Л. Моментално сум околу 500 гига.

a pred da imas Move, kolku trosese?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.480
Поени од реакции
825
да да поефтино иде мове од магента и каналите горе долу тука им се.

drugar Move e 199/299/399 sto znaci vo paketot imas se, mesto Magenta, aktiviraj si Netflix. Vidi go menito, skoro site kanali se vrakjaat.

a pred da imas Move, kolku trosese?
Поефтино е моветв, дури и од а1 експлорер
Исто и мене ме интересира ама сепак појќе од 1,5 Тб (најлош случај 2 ТБ) нема да се потроши. Некаде прочитав дека на телеком се троши 2гб на саат

Kajgana Shop

На врв Bottom