Политички случувања во Израел

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.911
Поени од реакции
5.044
Израел одамна ќе го нападнеше Иран да не беше Иран добро вооружен а сигурен сум дека имаат и нуклеарка.

Иран му е единствената пречката на Израел и најголем трн во око.
Израел ќе возврати на Иран така што ќе му испрати „печурка„....така вели легендата. Ќе видиме наскоро како ќе се развиваат рабојќето на Израелска земја.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.440
Поени од реакции
4.197
САД одамна ќе го нападнеше Иран да не беше Иран добро вооружен а сигурен сум дека имаат и нуклеарка.

Иран му е единствената пречката на САД и најголем трн во око.
Fixed

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Израел ќе возврати на Иран така што ќе му испрати „печурка„....така вели легендата. Ќе видиме наскоро како ќе се развиваат рабојќето на Израелска земја.
Ако започне војна ќе биде од моделот на Украина . Слично на прокси војна .

На долго темпо војна . Иран има ресурси.Израел нема . Иран ќе го троши Израел .

Официјално Иран влезе во војна.Јемен,Сирија,Либан .

Малку фали Египет и Турција. Турција започна студена војна.

Грција е прва земја доколку се чепне Кипар и Додеканезите Острови на Грција .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.911
Поени од реакции
5.044
Ако започне војна ќе биде од моделот на Украина . Слично на прокси војна .

На долго темпо војна . Иран има ресурси.Израел нема . Иран ќе го троши Израел .
Да, многу е веројатно дека Иран ќе користи воени искуства од војната во Украина...нека видат чифутините како се војува со јака сила, не со голораки Палестинци.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Која војна бе... :ROFLMAO:
2000 километри се оддалечени едните од другите.
Освен повремени напади со балистички ракети едните и лимитирани воздушни напади другите, немаат друг начин да се борат директно.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.911
Поени од реакции
5.044
Русија помага преку Судан и Сирија
Добро е ако е така, оти Русите ме разочаруваат со нивното учество во Сирија, на која и‘ бранат да гаѓа чифутински авиони, со кои Израел чесно гаѓа мети во Сирија, вклучувајќи ја и Иранската амбасада на сред Дамаск!....

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Освен повремени напади со балистички ракети едните и лимитирани воздушни напади другите, немаат друг начин да се борат директно.
Да знаеше доволно.

Силно е нападната израелската база во Еилат. Иранците може да нападнат преку вода и воздушно.

—/ Multiple impacts in the Ramon airbase near Eilat, in the southern region of the occupied territories, which is protected by a patriot defense system

@Middle_East_Spectator

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
IMG_20240414_024331_836.jpg
Автоматски споено мислење:

Ирак е отворена територија преку копно,Сирија исто,Либан исто,пречка е Јордан . Преку вода може отворено преку Оман,Јемен со подршка на Хутите . Во Судан и Сирија се Русите .

Ова е прв директен напад на Иран .

Сега сме во ничија земја ситуација. Дали повеќе ќе има.

Европа се повеќе притиска со Шпанија предводена и 22 земји да се признае Палестина.

Иран започна напад кон Израел со дронови ... кој е најсреќен?

-Бајден, ќе прогласи војна - изборите се откажуваат.
-Нетанјаху кому му се клати под нозете дома, тотална војна - нема избори.
-Во Кина и Русија опозиција и онака нема.
-Европа едвај чека широк конфликт да заташкаат катастрофата економска.

Секаде каде во периодов ќе се прогласи воена состојба, демократските избори се канселираат - откажуваат, суспендираат, стока ќе бара јод апчиња да пие.

Можеби и некоја нуклеарка ќе пукне ... ама на сите им одговараат, ама не, Елон бил сатаната.

Трк по маркети, да купувате брашно и зејтин ... и тоалетгна ...

Велам, ако! Заслужено!

пс Јас не тврдам дека вака ќе биде туку како можни сценарија и кому му одговара ваква ескалација која е предизвикана по нападот на иранската амбасада во Сирија од страна на Израел.

Јанко Илковски.

Последно уредено:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.604
Поени од реакции
22.606
Израелските официјални лица викаат 'всичко е добре'

Бројката којзнае дали е случајна, или има некоја симболика 69&420

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.363
Поени од реакции
6.471
Се додека не заживее она ПВО со ласер, џабе каков сакаш систем имај. Евреите тешко да возвратат на ова сега пошто вториот бараж може и да им ги исцеди на нула залихите.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.535
Поени од реакции
3.699
Се додека не заживее она ПВО со ласер, џабе каков сакаш систем имај. Евреите тешко да возвратат на ова сега пошто вториот бараж може и да им ги исцеди на нула залихите.
И јас не ги сакам Израелциве ама ок не претерувајте, дека неколку вакви напади ќе им ги исцедат залихите :D

Kajgana Shop

На врв Bottom