Општи дискусии за ТВ серии

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.564
Поени од реакции
4.537
@Darling True Detective прва сезона е едно од најдобрите работи што се случило во историјата на ТВ сериите.
Со колега мој од работа падна муабет за серии и исто така многу ја исфали Тру Детектив, само прва сезона.
Ќе ја почнам деновиве (y)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.867
Поени од реакции
50.325
Со колега мој од работа падна муабет за серии и исто така многу ја исфали Тру Детектив, само прва сезона.
Ќе ја почнам деновиве (y)
И втората и третата се солидни. Фората е што првата постави високи стандарди и во споредба изгледаат просечно. Четврта не вреди да се пушта. Гледај си во плафон поубаво.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ја уште не сфаќам што е толку јако и фамозно у Тру Детектив за да летаат вакви пофалби.

У првата сезона само Меконахи е јак и има баш впечатлив лик, мада по малце и замара со тоа депресијата и спорото зборење.
Третата сезона бар имаше интересен крај и плот твист пошто нели збориме за крими мистерија а не за пиење пиво и зборење со детективи.

Six Feet Under е 5 пати боље серија и од Сопранови и од Тру Детектив. Најбоље серија ако ви се следат карактери и приказна за животот.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.367
Поени од реакции
12.792
Ја уште не сфаќам што е толку јако и фамозно у Тру Детектив за да летаат вакви пофалби.

У првата сезона само Меконахи е јак и има баш впечатлив лик, мада по малце и замара со тоа депресијата и спорото зборење.
Третата сезона бар имаше интересен крај и плот твист пошто нели збориме за крими мистерија а не за пиење пиво и зборење со детективи.

Six Feet Under е 5 пати боље серија и од Сопранови и од Тру Детектив. Најбоље серија ако ви се следат карактери и приказна за животот.
Дадарио гола се соблекува, само тоа вреди од серијата

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Дадарио гола се соблекува, само тоа вреди од серијата
Да, тоа сакав да напоменам, Дадарио како го јава Харелдсон и Меконахи коа ќе ја скова Монахан у кујна.

И да, ако сте пушачи, спремете си 2000 цигари да пушите заедно со Меконахи и гајба лименки пиво. :D

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
976
Поени од реакции
1.604
Ми се гледа серија од крај на 80ите и 90ите, некако да ми го долови тој филинг на тоа време во америка. Па макар била и сапуница. Само да не биде Miami Vice пошо ја пуштив ама некако досадна ми се виде и ја баталив.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.005
Поени од реакции
42.723
Preporacajte serija od HBO, na nivo kako Sopranos i The Wire
Westworld првите 2 сезони се ок. После ептен ја усраа.
Автоматски споено мислење:

Ми се гледа серија од крај на 80ите и 90ите, некако да ми го долови тој филинг на тоа време во америка. Па макар била и сапуница. Само да не биде Miami Vice пошо ја пуштив ама некако досадна ми се виде и ја баталив.
Cheers, Married with children, the cosby show, Fresh prince from bel air, baywatch, knight rider.

Али у глобала ниедна серија нема да ти го даде тој вајб како Мајами Вајс од визуелна перспектива и поп културата у тоа време.

Ако сакаш нешто такво има еден тон B-movies што се многу јаки од тоа време. Исто и Скарфејс филмот е како печат на тоа време.

Последно уредено:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.564
Поени од реакции
4.537
Police Squad! Со Лесли Нилсен

Комедија е до душа и кратка е, 6 епизоди по 20тина минути.
Топло препорачувам доколку сакаш ваков тип на хумор.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
976
Поени од реакции
1.604
Police Squad! Со Лесли Нилсен

Комедија е до душа и кратка е, 6 епизоди по 20тина минути.
Топло препорачувам доколку сакаш ваков тип на хумор.
Нелсен ми беше омилен глумец своевремено :D Ама повеќе сум за некој таков вајб ко што спомна Ron, некоја шема од 80-90, фризури, лајфстајл, њу ејџ..

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087

Filozofii brate, filozofii. Luge se palat na filozofii, uzpat so alkohol, cigarce I magla prodavanje.

Jas iam unpopular opinion za true detective, a toa e deka treta sezona e najdobra. So merak ja izgledav, Ali bese odlicen, interesen slucaj, kraj bitter-sweet.
Cetvrta planirav da ja gledam, ama posle eden kup mislenja deka e katastrofa, ne ja gledam. A bas se nadevav deka so Jodie ke izleze neso asalno, si ja postuvam zenata.

Momentalno ja gledam Bosch na Amazon. Detektivska serija, ima mnogu sezoni I epizodi, ama kvalitetna e, so interesni likovi, slucaevi. Marlo od The wire e eden od glavnite detektivi, Daniels e isto pak chief vo policija, I drugi likovi od tamu se pojavuvaat random. Iam use sezona, sezona ipol, se na se, dosta solidna serija.

Последно уредено:
Член од
12 март 2024
Мислења
400
Поени од реакции
541

"Shieeet" - mcconaughey prezemeno od nigerot od The Wire

Odlicna ekipa na akteri i odlicno scenario i rezija, baska cickite na Daddario i gzot na Monaghan se plus.
Vtora sezona Colin Farrell e the motherfucker
Treta so nigerot so pura i viski se gleda leka poleka.
4etvrta, God left the chat.

Kajgana Shop

На врв Bottom