Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
pa isto ko i so cenite u oh so se demek visoki... ako ti skapo zaobikoli...
Лелеееее брат, немој бе и ти ко слеп за стап да се фаќаш. Значи тоа што е кажано со цени КО МОНТЕ КАРЛО се мисли дека е скапо, а не дека пивото е иста цена и во Монте Карло и во Охрид, аман... :facepalm:
Јасно е дека доаѓаме до тоа ако ти е скапо не оди, ама за Монте Карло нема што да објаснувам, не ми е ни ниту блиску ниту приоритет ниту ништо, а Охрид ми е близу, си го сакам и ме нервира што имаат такви цени.

Лелеееее брат, немој бе и ти ко слеп за стап да се фаќаш. Значи тоа што е кажано со цени КО МОНТЕ КАРЛО се мисли дека е скапо, а не дека пивото е иста цена и во Монте Карло и во Охрид, аман... :facepalm:
Јасно е дека доаѓаме до тоа ако ти е скапо не оди, ама за Монте Карло нема што да објаснувам, не ми е ни ниту блиску ниту приоритет ниту ништо, а Охрид ми е близу, си го сакам и ме нервира што имаат такви цени.
Ама какви цени има друже? во Скопје е поскапо. Во обично маало кога седам кафето е поскапо тука.
Барем езеро има охрид и почист воздух. Пишав на темава во Ск макијато 120 плаќам.
Во Охрид во Хотел Тино 80 е.

neznam so da ti kazam mene ne mi izgleda skapo a mislam deka i vredi ubavinata za parite. uslugata, odrzuvanjeto i inovativnosta e druga rabota ama pa i mislam deka site slagame deka toa u cela drzava ni e pod nivo.

iskreno niz godinite edini vo kamnik vo sk moze da kazam deka sekoj pat sve bilo pod konec mada patot do tamu lol, ako nosis nekoj prv pat ke misli deka go kidnapiras....

Ама какви цени има друже? во Скопје е поскапо. Во обично маало кога седам кафето е поскапо тука.
Барем езеро има охрид и почист воздух. Пишав на темава во Ск макијато 120 плаќам.
Во хотел Тино лани 160 денари го платив скопско пиво 0.33
Битола е 100 денари колку за пример

Дека го спомна Тино, секоја година одевме неколку пати дека базен затворен, ау ау
Пред короната 1400 денари беше сместување со појадок и вечера шо е стварно океј цена, дури и ефтино и за наши стандарди
Сега сместување чини 2400 денари за истата услуга
Во базенот водата беше камен ладна последно кога бевме и од хлор не се диши внатре, никаква вентилација.
Џакузито беше прегнасно и водата млака.
Му викам на таа на рецепција шо е работата со температурата на водата, ми вика "ами не знам ако го имаат чистено, ама не, пред неколку дена ја менуваа водата " втф, илјадници луѓе се претеруваат преку цела недела, краста ќе фати чоек.

Во собата од вентилацијата идеше таква смрдеа, како од канализација
Големо разочарување, нема да им станам повеќе.

Ај да не биди дека само кудиме, апартмани Браво препорачувам кој сака да оди на мирен одмор.
Од услуга до храна, амбиент, чистота, апсолутно секој цент оправданIMG_20240412_131624.jpg

Преубав си е Охрид, ама тешки опинци го газат.

Последно уредено:
Во хотел Тино лани 160 денари го платив скопско пиво 0.33
Битола е 100 денари колку за пример

Дека го спомна Тино, секоја година одевме неколку пати дека базен затворен, ау ау
Пред короната 1400 денари беше сместување со појадок и вечера шо е стварно океј цена, дури и ефтино и за наши стандарди
Сега сместување чини 2400 денари за истата услуга
Во базенот водата беше камен ладна последно кога бевме и од хлор не се диши внатре, никаква вентилација.
Џакузито беше прегнасно и водата млака.
Му викам на таа на рецепција шо е работата со температурата на водата, ми вика "ами не знам ако го имаат чистено, ама не, пред неколку дена ја менуваа водата " втф, илјадници луѓе се претеруваат преку цела недела, краста ќе фати чоек.

Во собата од вентилацијата идеше таква смрдеа, како од канализација
Големо разочарување, нема да им станам повеќе.
Е за спиење е поскапо.
Хотел е со 4 звезди.
Скопско е 190 0.5 сега. Во градските кафани во Скопје толку и тука иде до негде.
Баш бев пред некој ден во Скопски Мерак градската кафана. Да ги видиш цените таму.....

А дали јас пишав дека во Скопје се добри цените? И дали го споредив негде Охрид со Скопје?
Не знам за Тино, ама знам дека на кеј или во центар нескафе е 200 денари што е вон секој памет, на страна што пиеш заблажена вода со зрнце кафе.

А дали јас пишав дека во Скопје се добри цените? И дали го споредив негде Охрид со Скопје?
Не знам за Тино, ама знам дека на кеј или во центар нескафе е 200 денари што е вон секој памет, на страна што пиеш заблажена вода со зрнце кафе.
Не па добро не викам споредуваш него тука нормални станаа тие цени. Што не ги оправдувам.
Јас се зачудив и малите градови како Штип, држат цени кафичите..
Право да ти кажам ја претеруваат со нескафето и тука во Скопје.
Незз од кај К** ги вадат тие цени. Нема некој голем трошок за правење нес во споредба со макијато.

Кога сме кај цени во Македонски Брод ми наплатија Шопска двојка 350 денари :ROFLMAO:
Ќе се засркнев

Право да ти кажам ја претеруваат со нескафето и тука во Скопје.
Со све претеруваат, веќе неподносливи се цените. Пред некој ден во една кафана, да не именувам сеа, 4ца седнавме да мезиме 5300 ни дојде сметка, мислам онака ноу комент. И тоа зборам за мезење, узо, салата и после некое ќебапче и прсти, не со скара, не со вртење на сортни вина, не со мавање од земја. Стварно сум човек што нејќе луксузи и мавање од земја, ама не ми е проблем да платам ако нешто ми се допаѓа, али вака рандом кога ќе седнеш и кога ќе ти дое ваква сметка сфаќаш дека си ебало све мајката и отишло у курац, а горе доле да не претерам услугата и квалитетот во 90% од локалите е криминално лоша.

Еве обратен пример, Мато Наполетано пицеријата, екстремно е скапа ама квалитетот на пиците е врвен и немам никаков проблем да седнам таму и да дадам 100 евра за двајца за пица и вино. Бараш квалитет ама и добиваш квалитет, просто ко грав.

Со све претеруваат, веќе неподносливи се цените. Пред некој ден во една кафана, да не именувам сеа, 4ца седнавме да мезиме 5300 ни дојде сметка, мислам онака ноу комент. И тоа зборам за мезење, узо, салата и после некое ќебапче и прсти, не со скара, не со вртење на сортни вина, не со мавање од земја. Стварно сум човек што нејќе луксузи и мавање од земја, ама не ми е проблем да платам ако нешто ми се допаѓа, али вака рандом кога ќе седнеш и кога ќе ти дое ваква сметка сфаќаш дека си ебало све мајката и отишло у курац, а горе доле да не претерам услугата и квалитетот во 90% од локалите е криминално лоша.

Еве обратен пример, Мато Наполетано пицеријата, екстремно е скапа ама квалитетот на пиците е врвен и немам никаков проблем да седнам таму и да дадам 100 евра за двајца за пица и вино. Бараш квалитет ама и добиваш квалитет, просто ко грав.

svetot se smeni posle koronata... mnogu luge krenaa race od rabota pogotovo vo ugostitelstvo i gradeznistvo... servis sekade e padnato a kako trgnalo strav me faka da kupam stan vo zgrada bilo kade.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom