Исчезнати лица

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.643
Поени од реакции
9.925
Слабо јас со социјалните мрежи освен тука што наминувам, не можам да прочитам ништо, има нешто ново за девојчево?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Нема ништо. Дури ни кучињата трагачи не може да најдат никаква трага. Се прашувам и дали воопшто девојчето било таму, на таа локација.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428

Во Сиднеј со миљарда народ, за денипол нашле двегодишно дете.
Во некоја пустелија каде кола или чекорење се слуша на километри, сеуште без резултат. Или кај нас, да не беше Латас тикви ќе го "најдеа".
Српските како нашите полицајци, ги бива само за муфте кафана и...да не спомињам уште за што, јасно е за секој кој имал приватен проблем со полицаец.

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803

Во Сиднеј со миљарда народ, за денипол нашле двегодишно дете.
Во некоја пустелија каде кола или чекорење се слуша на километри, сеуште без резултат. Или кај нас, да не беше Латас тикви ќе го "најдеа".
Српските како нашите полицајци, ги бива само за муфте кафана и...да не спомињам уште за што, јасно е за секој кој имал приватен проблем со полицаец.
Не можи тука да се обвини полицијата затоа што од сам старт истрагата беше подигната на највисок степен.

Причина шо досега не е најдена никаква трага најверојатно се должи на изјавата на мајката, девојчето можно е да не било никогаш таму а тоа му дава погрешенна насока на целата истрага.
Полицијата тоа го знае најверојатно и затоа сега се насочија кон друг смер а тоа е мајката и нејзините блиски.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Како што се дознава, пред исчезнувањето на Данка Илиќ, мајката три пати го фотографирала детето од различни агли.

Ако го фотографирала регуларно, секојдневно, како сите што правиме со мали деца, а јас еве и со мачето, на пример, ова не е чудно. Ама ако долго време не го фотографирала детето, тогаш ова е многу сомнително и води до натамошни заклучоци што не зборуваат добро за мајката ...

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Како што се дознава, пред исчезнувањето на Данка Илиќ, мајката три пати го фотографирала детето од различни агли.

Ако го фотографирала регуларно, секојдневно, како сите што правиме со мали деца, а јас еве и со мачето, на пример, ова не е чудно. Ама ако долго време не го фотографирала детето, тогаш ова е многу сомнително и води до натамошни заклучоци што не зборуваат добро за мајката ...
Не вервам ова да е поврзано со исчезнувањето, сигурно на мајката не и текнало пет до десет да ја продај ќерка си и да ја слика пред да се случи тоа.

Член од
28 февруари 2014
Мислења
36
Поени од реакции
8
Не вервам ова да е поврзано со исчезнувањето, сигурно на мајката не и текнало пет до десет да ја продај ќерка си и да ја слика пред да се случи тоа.
Не дека и текнало тогаш за да ја продаде, може било се испланирано од предходно, а сликите ги направила за да има 'доказ' дека девојчето било со неа.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.412
Поени од реакции
5.091
Темава активна стана , језиво у пм.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Некои прашуваат како знаат дека се романки. Па како што ние би знаеле дека се бугарки или гркинки, а во Виена има мноогу срби па некој веројатно сака да помогне, без оглед дали е детето или не е.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.757
Поени од реакции
4.250
Некои прашуваат како знаат дека се романки. Па како што ние би знаеле дека се бугарки или гркинки, а во Виена има мноогу срби па некој веројатно сака да помогне, без оглед дали е детето или не е.
Мали се шансите да е навистина она, никој нема да ја шета одма ако е киднапирана и тоа сред Виена одма ќе ги лоцираат

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Не дека и текнало тогаш за да ја продаде, може било се испланирано од предходно, а сликите ги направила за да има 'доказ' дека девојчето било со неа.
Па немало да ја слика од повеќе агли, една слика е доволна за доказ.
Тоа што мајката бришела повици и пораки тој ден не мора да значи ништо, побогу можи швалер имала или нешто слично.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Вака личи на девојчето, ама многу дечиња на таа возраст си наликуваат. Посебно ако се слично облечени, со слични фризури, и вака од далеку снимано....наликува.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Ова на видеото ми личи како со подолга коса.
Плус ако некој го снимил сигурно ќе викнел веднаш полиција, ова ми мава како на тотален дефокус на истрагата

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.404
Поени од реакции
43.217
Ова на видеото ми личи како со подолга коса.
Плус ако некој го снимил сигурно ќе викнел веднаш полиција, ова ми мава како на тотален дефокус на истрагата
ти цело време како да навиваш за киднапериве ми делува.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Одговор од мајката за снимката на детето кое личи на малечката :confused:

Povodom snimka, koji je uzburkao javnost, na kome se vidi devojčica u Beču u pratnji dve Rumunke koja neodoljivo podseća na nestalu Danku Ilić, oglasila se i njena majka za Informer.
- Nisam videla nikakav snimak, ja ne gledam društvene mreže - rekla je Ivana.
Devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena je u Beču u pratnji dve žene. Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju. Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

Инаку и во Скопје е исчезната девојка од ноќта 29/30

И да се "чудиш" одговор од полицијата

Kajgana Shop

На врв Bottom