Водата е мокра да, во меѓувреме дали научи разлика помеѓу HDD и SSD?Apple ќе користи кинески AI на своите телефони кои ги продава во Кина.
А кој ќе им ги бриши г'зовите, мења катетри и кој ќе им става инекции, дели терапија, преврзува раните?
Па сестрата што ја дупиш бе доктореА кој ќе им ги бриши г'зовите, мења катетри и кој ќе им става инекции, дели терапија, преврзува раните?
AI?
Австралија, за било што и да отидам, го третира преглед, а прегледот го наплаќаат толку.
За да ми напише мислење дека се работи за нова повреда, кон приватниот фонд, ми наплати 150 долари, целиот документ имаше 4 редови за негови податоци (ги пополни сестрата), датум на мој прв прием со таа дијагноза исто го пополни сестрата. Докторот ги пополни: датум на пополнување на документот, 2 реченици за целата дијагноза, и се потпиша.
Здравството овде е срање, не од поглед на неспремност, имаат се можно во болниците, ама има огромен недостаток на кадар и простор во болниците, ќе се дупниш во чекање да ти дојде ред за лекување и ти наплаќаат и за да ти кажат здраво.
Во приватна болница, специјалист, само за редовна контрола наплаќа 270 долари, истата трае 5 минути.
Ај препрочитај го текстот што и како ќе сменат.А кој ќе им ги бриши г'зовите, мења катетри и кој ќе им става инекции, дели терапија, преврзува раните?
AI?
Различно е секаде, тој е на другата страна, 2000км сме оддалечени, може да е различно, плус која мене е атрактивна локација за преселба и во 10год популацијата се има дуплирано, нема доволно ни недвижности, гужви по автопати и тн. Свесни се дека заебале во тој регион, имаат дозволено да се преселат повеќе луѓе од можностите на инфраструктурата.
Фондовите не плаќаат услуги поради : пренатрупаност во администрација или алчност за профит или поради ниските цени на здравственото осигурување, ете тоа е проблемот. Кадри не може да фалат, туку фали готовност тој кадар да биде платен. И во Македонија "фалат" кадри и се увезуваат Непалци а ваму 30% невработени се под завод за вработување.Ај препрочитај го текстот што и како ќе сменат.
Матичните доктори не бришат ништо, мислам дека нема побескорисна позиција од нив во цел здравствен систем.
Различно е секаде, тој е на другата страна, 2000км сме оддалечени, може да е различно, плус која мене е атрактивна локација за преселба и во 10год популацијата се има дуплирано, нема доволно ни недвижности, гужви по автопати и тн. Свесни се дека заебале во тој регион, имаат дозволено да се преселат повеќе луѓе од можностите на инфраструктурата.
Како институции се опремени со се што им треба, кадар барем кај мене фали, особено специјалисти. Матични доктори има колку ти душа сака, специјалисти и медицински сестри им фалат.
До пред 2 години најголем дел од матичните не наплаќале ништо, има такви и сега ама поретко, најчесто нови што пробуваат да се пробијат.
Здравство, детски смештај, недвижности - овие 3 им се прилично лошо организирани и скапи споредено со други земји.
objasni lester na razlicni mesta ziveeme. jas nemam ni ednas plateno ni centa za pregled, imam 4 ordinacii sto rabotat 100% bulk billing na 5 min od doma.
Не знам дали ова е постирано досега.
Albania to speed up EU accession using ChatGPT
The Albanian government will use ChatGPT to translate thousands of pages of EU legal measures and provisions into shqip (Albanian language) and then integrate them into existing legal structures, following an agreement with the CEO of the parent company, OpenAI, Mira Murati, who was born in Albania.
www.euractiv.com
Тенеке, смеј му се ти не шокољонците, ама они ти убација тиранска платформа која нашите црепови и покрај тоа што е реалност сеуште мислат дека е заебанција и честитаат бајрам.Не знам дали ова е постирано досега.
The Albanian government will use ChatGPT to translate thousands of pages of EU legal measures and provisions into shqip (Albanian language) and then integrate them into existing legal structures, following an agreement with the CEO of the parent company, OpenAI, Mira Murati, who was born in Albania.
www.euractiv.com