Исчезнати лица

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.869
Поени од реакции
8.434
Нешто вакво, за секунда дига животно кое е многу потешко и посилно од двегодишно дете...
Не озбилно мислиш дека орел може да крене дете и детево глас да не пушти? Се осеќам ко у скечон на Монти Пајтон за афричките ластовички што врзале кокос со сламка да го пренесат од Африка во Англија.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.378
Поени од реакции
5.527
Нешто вакво, за секунда дига животно кое е многу потешко и посилно од двегодишно дете...
Нема такви птици на Балканов што можат да кренат дете. А кога ќе ги кренат не ги носат далеку, така да пак во близина ќе бидат.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.343
Поени од реакции
19.805
А мене не ми е јасно зошто во старт сите ги напаѓаат родителите?

Јас колку што сфатив детето било оставено кратко време во дворот, а не во паркот? Не дека е нормално да оставиш и само двегодишно дете во дворот, ама може ете за кратко го оставила? Не знам.

Во секој случај, детето не може само туку така да избега.
Неколку аналитичари и луѓе кои се во пензија а работеле на такви случаеви викаат дека станува збор за класично крадење на дете, со оглед на информациите кои се познати за јавноста.
Дали самите родители или некои нивни блиски засега не знајме ама се алудира на тоа.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.451
Поени од реакции
39.089
Од толку диви животни, орел одбра.

Каква царчина. :pos:

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.669
Од толку диви животни, орел одбра.

Каква царчина. :pos:
Даваа пред неколку години документарец на МТВ баш на оваа тематика и еден експерт кажуваше дека сеуште е возможно да се случи такво нешто во државава, тоест голема птица да грабнува одвреме-навреме и деца.
Зборуваа специфично за еден вид на орел (не му го запамтив името).
Мислам дека на Балканов најголем предатор од птициве бил и највеќе го имало во Србија ако сеуште ме држи меморијава.

Како и да, никој не вика дека баш тоа мора да е вистината во случајов, туку дека дури и тоа треба да се земе во обзир, колку и да звучи неверојатно.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.443
Поени од реакции
4.360
Нема такви птици на Балканов што можат да кренат дете. А кога ќе ги кренат не ги носат далеку, така да пак во близина ќе бидат.
Кога можат да дигнат јагне од 10-15 килограми зошто не би можеле дете од исто толку килограми?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Штрк и орел се две различни птици душо...и тебе сигурно некоја чавка ти се мавнала у кола.:)
Знам дека се различни душо, ама замисли си дека место штркот, орел е. Така звучи.

И не, орел беше сигурно.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.343
Поени од реакции
19.805
Абе да оставиш 2 годишно дете само 1,5 минута, и да не можеш да го најдеш 10 км радиус од куќата, мислам дека има нешто скриено тука. Не велам дека се родителите и слично, ама има нешто што се крие...
Или мајката од паника не кажа точно колку време детето било само оставено.
Ама и да е така шанса нема да ме можат да го пронајдат еве веќе два и пол дена.
Збораме за двегодишно дете кое не знае да оди како шо треба. Плус скоро цела куќа е заобиколена со трња.
Не верувам дека некој киднапер би отишол на тоа место деца да кради, неколку куќи има на тоа место, мештаните викаат дека важело за многу мирно место и немало никакви инциденти досега.
Плус семејството не живеело таму, отишле да си поиграат децата, значи сепак ако станува збор за киднапирање гарант е некој кој го познава семејството и знаеле дека таму ќе бидат

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.495
Поени од реакции
10.398
Или мајката од паника не кажа точно колку време детето било само оставено.
Ама и да е така шанса нема да ме можат да го пронајдат еве веќе два и пол дена.
Збораме за двегодишно дете кое не знае да оди како шо треба. Плус скоро цела куќа е заобиколена со трња.
Не верувам дека некој киднапер би отишол на тоа место деца да кради, неколку куќи има на тоа место, мештаните викаат дека важело за многу мирно место и немало никакви инциденти досега.
Плус семејството не живеело таму, отишле да си поиграат децата, значи сепак ако станува збор за киднапирање гарант е некој кој го познава семејството и знаеле дека таму ќе бидат
Затоа мислам дека е договорено киднапирање.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.981
Поени од реакции
67.784
А мене не ми е јасно зошто во старт сите ги напаѓаат родителите?

Јас колку што сфатив детето било оставено кратко време во дворот, а не во паркот? Не дека е нормално да оставиш и само двегодишно дете во дворот, ама може ете за кратко го оставила? Не знам.

Во секој случај, детето не може само туку така да избега.
Мајката веројатно од страв, а и срам, не смее да каже дека детето е оставено подолго време без надзор. Значи, и 5 минути да не го гледала, а не како што тврди, дека влегла во домот да земе вода за постарото синче, шанси нема да се одалечи од домот до степен да не може да ја најдат. Ти кажувам како родител на двегодишно женско дете, зашто свесен сум колку далеку може да отиде.

Овде си играле децата? :(
Ова не е воошто добра вест. На твитер има една нишка каде што лице кое што учевствува во потрагата дава вести од потрагата. Се сомневаат на две работи, киднапирање или дека девојчето има загинато во несреќен случај, па го кријат телото.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.343
Поени од реакции
19.805
И мене на тоа ми врти умот.
Дека можи загинало во несреќен случај, се е можно со деца.
Имаше една серија кај шо сестрата беше убиецот па таткото превзеде вина, така нешто беше.
После серијата секогаш кога ќе исчезни мало дете таа мисла не ми излегува од глава.

Kajgana Shop

На врв Bottom