Саемот не беше кај сегашно East Gate?Едно не ми е јасно, зошто саемот е префрлен во Борис Трајковски кога старото сајмиште сеуште постои. Тоа сега е СРЦ Кале. Инаку навистина е жално што саемите се укинаа а тоа што остана се претвори во панаѓур.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Саемот не беше кај сегашно East Gate?Едно не ми е јасно, зошто саемот е префрлен во Борис Трајковски кога старото сајмиште сеуште постои. Тоа сега е СРЦ Кале. Инаку навистина е жално што саемите се укинаа а тоа што остана се претвори во панаѓур.
Не, не. Во Бутел кај City mall беше.Саемот не беше кај сегашно East Gate?
Јас колку што знам се урна Скопски саем и се игради East Gate Mall.Не, не. Во Бутел кај City mall беше.
Јас колку што знам се урна Скопски саем и се игради East Gate Mall.
И што ако е најмодерната сала кога не е предвидена за саем. СРЦ Кале е граден како сајмиште и потоа е претворен во спортска сала. Инаку за вакви панаѓури и празна ливада е доволно.сака да каже дека стариот саем пред тој бил во СРЦ Кале, па го префрлиле таму во местото што го урнаа. Па сега зошто бил во Борис а не во старата сала. Што е безвезе муабет пошто Борис е најмодерна сала што ја имаме.
И што ако е најмодерната сала кога не е предвидена за саем. СРЦ Кале е граден како сајмиште и потоа е претворен во спортска сала. Инаку за вакви панаѓури и празна ливада е доволно.
Нема врска со носталгија. Поентата е дека тој објект бил саем претходно. Инаку ова сега што се организира е смејурија а не настан. Затоа ниедна сериозна фирма не излага на овој селски панаѓур. Најблизок сериозен саем во моментов е во Белград, се додека не реши Вучиќ и него да го сруши.јас сфаќам да си носталгичар, али да правам настан у срц Кале не би ми паднало никогаш на памет![]()
Според достапните информации СРЦ Кале бил сајмиште се до 1972 година кога е изграден сега веќе срушениот објект.Ова не сум го знаел дека СРЦ Кале било порано саем. Која година било ова?
Вака сега делува дека Саем кај Ист Гејт и не бил толку стар како што мислевме или пак тие хали си постоеа и пред Саем да биде префрлен таму?
Саемот како што го знаеме сите пред рушењето и градењето на еаст молл е граден за шаховската олимпијада во скопје во седумдесетите заедно со уште многу објекти низ градот кои после тоа останале со пренамена или се срушиле.Ова не сум го знаел дека СРЦ Кале било порано саем. Која година било ова?
Вака сега делува дека Саем кај Ист Гејт и не бил толку стар како што мислевме или пак тие хали си постоеа и пред Саем да биде префрлен таму?