Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
14 август 2006
Мислења
45.508
Поени од реакции
85.005

како не,
конгресот можеше ништо да стори околу ова

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412

како не,
конгресот можеше ништо да стори околу ова
Побитно е, што Бајден ќе направи за да ги уништи проруските елементи во Конгресот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.508
Поени од реакции
85.005
Побитно е, што Бајден ќе направи за да ги уништи проруските елементи во Конгресот?
Бјаден и Бујар имаат иста предизборна кампања - Кој не е за мене, тој е за Русите.

ПУТИН ПРЕДУПРЕДЕН: „Масакрот во Москва не смее да биде изговор за интензивирање на војната во Украина“

ROFL
Британија покушава на Русија да им направи - Ене го Авиано кај е.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.607
Поени од реакции
5.325
Мислам дека ќе го ангажира досегашниот министер за надворешни во Северџганистан, се покажа добар.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412
Мислам дека ќе го ангажира досегашниот министер за надворешни во Северџганистан, се покажа добар.
Тоа би го оставило НАТО без генерален секретар. Не може сегде да постигне човекот.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.455
Поени од реакции
39.102
Добро како летаат руски бомбардери над Киев или фејк видеа се тие со бомбардирањата? Имаат ли воопшто било какво пво украинците во главниот град?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
13.875
Добро како летаат руски бомбардери над Киев или фејк видеа се тие со бомбардирањата? Имаат ли воопшто било какво пво украинците во главниот град?
Летаат претежно над Руска Територија. И од таму испкуваат проектили. Пример може да летаат над Касписко море и да таргетираат цел во Киев.

Имаат пво да ги соборат доколку летаат блиску до Украина ама против ракетиве, слабо нешто. Мене ме чуди Русиве што пример им оставаат здрави писти да имаат, пример аеродромот што е блиску до Ливов кој бил вчера мета. Тек после две години.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.455
Поени од реакции
39.102
Летаат претежно над Руска Територија. И од таму испкуваат проектили. Пример може да летаат над Касписко море и да таргетираат цел во Киев.

Имаат пво да ги соборат доколку летаат блиску до Украина ама против ракетиве, слабо нешто. Мене ме чуди Русиве што пример им оставаат здрави писти да имаат, пример аеродромот што е блиску до Ливов кој бил вчера мета. Тек после две години.
Па објавиле овие ббц воздушни напади на Киев и авиони си летаат наоколу, али изгледа украински се биле. Тоа ми стана чудно викам толкава воздушна надмоќ не е можна, барем не над главниот град.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.901
Поени од реакции
8.510
Грешка си.Триесет и два брода уништиле вчера.

Митка батали тоа што ги потопија маме им ебаа, него кажи терористиве како ти звучеа, бретањски акцент или влечеа накај Антиб околина Монако? Дај жити се од твоите лингивистички експертизи, многу ми се битни.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
. Мене ме чуди Русиве што пример им оставаат здрави писти да имаат, пример аеродромот што е блиску до Ливов кој бил вчера мета. Тек после две години.
Огромна земја, многу писти и импровизирани писти. Огромна војна!
Сигурно тој аеродром бил и претходно гаѓан.
Ама писта се поправа за два дена, а војнава две години трае.
На крај краева, дали и е исплатливо да трошиш ракета од 2мил$ за да направиш дупка во бетон што за два дена ќе биде поправена!?

Веројатно ги гаѓаат само хангарите кога ќе добијат сигурно инфо дека има “нешто внатре”

Во секој случај немаат слободен прелет и не можат да го контролираат небото над Украина.
Тоа се виде уште првите денови…

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
Нема доказ дека Русите изгубиле два брода, но има доказ дека Русите пепел направиле во Лвов и околината, на што сведочат и Полјаците кои во паника дигнале два F - 16 авиони за да соборат руска ракета што влегла во полскиот воздушен простор.

Kajgana Shop

На врв Bottom